Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Adrian Mititelu Jr. îl cere pe Aurelian Chițu la națională: „Cu el ne calificăm la Euro!”

Aurelian Chițu a marcat golul cu care FC U Craiova a obținut un punct pe terenul rivalei Universitatea, iar după meci Adrian Mititelu Jr. a cerut convocarea acestuia la echipa națională.
05.11.2023 | 17:03
Adrian Mititelu Jr il cere pe Aurelian Chitu la nationala Cu el ne calificam la Euro
Aurelian Ionut Chitu si Juraj Badelj in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FC U Craiova, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, sambata 4 noiembrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova și FC U Craiova au remizat 1-1 sâmbătă seara în derby-ul Olteniei. A fost un meci frumos, cu multe faze de poartă, dar care a oferit și momente controversate, atât pe teren, cât și în tribune. Oaspeții au reclamat eliminarea lui Padula din minutul 76, dar au reacționat violent și la bannerul obscen la adresa familiei Mititelu afișat de suporterii gazdelor de la Peluza Nord.

Adrian Mititelu Jr. cere convocarea lui Aurelian Chițu la echipa națională: „E cel mai în formă jucător”

FC U Craiova a evoluat cu mult curaj în derby-ul local din deplasare cu rivala Universitatea, iar opinia multor specialiști a fost că ar fi meritat mai mult de un punct din această dispută. Echipa antrenată de italianul Giovanni Costantino a ratat ocazii mari la 0-0, însă lovitura de grație ar fi putut-o da în prelungiri, când Laurențiu Popescu a scos miraculos de sub bară reluarea lui Blănuță cu capul, din 7-8 metri.

ADVERTISEMENT

A doua zi după meci, într-o intervenție telefonică la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, patronul Adrian Mititelu Jr. și-a lăudat jucătorii pentru devotamentul de care au dat dovadă, iar printre remarcații săi s-a numărat și Aurelian Chițu.

Acesta a marcat în minutul 63 golul egalizator al oaspeților, după o centrare excelentă a lui Sidibe. A ajuns la 9 reușite în acest sezon, fiind golgheterul la zi al SuperLigii, motiv pentru Adrian Mititelu Jr. să ceară convocarea sa la echipa națională.

ADVERTISEMENT

În opinia patronului FC U Craiova, Chițu este cel mai în formă jucător din ultimul an din campionatul românesc, iar prezența sa sub comanda lui Edi Iordănescu la meciurile cu Israel și Elveția ar garanta calificarea „tricolorilor” la turneul final al Euro 2024.

„Mi-a păcut foarte mult Blănuță, s-a descurcat foarte bine pentru un meci cu asemenea încărcătură și ținând cont de vârsta lui, nu are experiență pentru aceste meciuri… Mi-a plăcut Bahassa, a fost în aceeași linie, Sidibe a dat o centare excelentă la golul lui Chițu.

ADVERTISEMENT

Chițu este un jucător de națională, rețineți ce vă spun, dacă vrem să ne calificăm la Euro avem nevoie de Chițu. Este cel mai în formă jucător din ultimele 12 luni, a marcat 23 de goluri în total. Și nu a înscris niciun gol din penalty, că noi nu primim penalty…”, a spus Adrian Mititelu Jr. la FANATIK SUPERLIGA.

Aurelian Chițu despre convocarea la echipa națională: „Dacă voi merita, probabil că voi ajunge acolo”

Despre convocarea la echipa națională a vorbit și Aurelian Chițu, într-un interviu premium, acordat în exclusivitate pentru FANATIK. Golgheterul SuperLiigii susține că nu pune presiune pe selecționerul Edi Iordănescu, iar dacă acesta va considera oportun să-l cheme sub „tricolor”, va veni cu cea mai mare plăcere.

ADVERTISEMENT

„Nu vreau să spun eu că sper la o convocare. Dacă voi merita, probabil că voi ajunge acolo. Nu sunt genul să mă rog de nimeni să mă ia! Sau să vorbească cineva pentru mine. Eu sunt liniștit și nu îmi plac chestiile astea.

Dacă mă ia bine, dacă nu, pentru mine e același lucru. Nu avem de unde să știm cum ar fi fost dacă aș fi fost eu. Nu garantează nimeni… «Mamă, mamă, ce aș fi făcut eu dacă eram chemat»… Poate că așa e mai bine pentru echipa națională. O să mă uit la meciuri. Nu ratez niciunul”, a declarat Chițu pentru FANATIK.

Emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este LIVE pe site-ul FANATIK.RO în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10.30, dar poate fi urmărită și în premieră, pe YouTube Fanatik și pe Facebook Horia Ivanovici, în aceleași zile, de la 17:30.

Adrian Mititelu Jr. îl cere pe Aurelian Chițu la echipa națională

ADVERTISEMENT