Sport

Adrian Mititelu rămâne în închisoare! Curtea de Apel i-a respins din nou cererea de eliberare. Update

Adrian Mititelu rămâne în închisoare. Patronul FC U Craiova a făcut o cerere de suspendare a executării sentinţei, dar Curtea de Apel Craiova i-a respins-o
15.07.2021 | 18:40
Adrian Mititelu ramane in inchisoare Curtea de Apel ia respins din nou cererea de eliberare Update
Adrian Mititelu
ADVERTISEMENT
15-07-2021
15:43

Un nou refuz pentru Adrian Mititelu: Curtea de Apel i-a respins contestația

Adrian Mititelu a primit o nouă lovitură din partea Curții de Apel Craiova. După ce în urmă cu două zile i-a fost refuzată cererea de eliberare din închisoare, patronul echipei FC U Craiova 1948 a făcut o contestație, însă i-a fost respinsă și aceasta.

„Respinge ca neîntemeiată contestația în anulare formulată de contestatorii Mititelu Adrian Marin și Preoteasa Gigel împotriva deciziei penale nr. 1364/05.11.2020 a Curţii de Apel Craiova.

Obligă contestatorii la plata sumei de 500 lei fiecare, cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. 6 Cpp cheltuielile în cuantum de 627 lei, reprezentând onorariile apărătorilor din oficiu pentru fiecare contestator, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 15.07.2021”, este decizia Curții de Apel Craiova, publicată pe portal.just.ro.

13-07-2021
14:55

Curtea de Apel Craiova a respins cererea lui Adrian Mititelu de suspendare a executării pedepsei

Adrian Mititelu, patronul echipei FC U Craiova, rămâne în închisoare, după ce Curtea de Apel Craiova i-a refuzat cererea de suspendare a executării pedepsei.

„Respinge contestaţia formulată de condamnatul Mititelu Adrian Marin ca nefondată. Obligă contestatorul condamnat la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, este anunțul Instanței.

08-07-2021
17:23

Adrian Mtitelu rămâne după gratii! Curtea de Apel a mai dictat o amânare

Adrian Mititelu spera să fie eliberat pe 8 iulie când Curtea de Apel Craiova ar fi trebuit să soluționeze contestația în anulare admisă în principiu pe 9 iunie. Însă, patronul FC U Craiova va mai trebui să aștepte încă o săptămână, în condițiile în care s-a amânat sentința pentru data de 15 iulie 2021. 

 

09-06-2021
13:41

Adrian Mititelu Jr., prima reacție după sentința primită de tatăl său

Contactat de FANATIK, Adrian Mititelu jr., fiul lui Adrian Mititelu, a avut o primă reacție după ce tatălui său i-a fost respinsă cererea de eliberare condiționată: „Nu știu ce ați aflat voi azi. E posibil să fie eliberat în vară. Dar nu mai dau declarații”, a spus Mititelu Jr, lăsând de înţeles că nu are cunoştinţă de decizia publicată pe portalul Ministerului Justiţiei. 

decizie curtea de apel craiova adrian mititelu
Decizia Curtii de Apel Craiova in cazul lui Adrian Mititelu, din 9 iunie. Sursa Ministerul Justitiei

 

Patronul lui FC U Craiova, Adrian Mititelu, a fost condamnat pe data de 5 noiembrie 2020 la trei ani de închisoare cu executare. Finanţatorul a fost învinuit de DNA în cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB. În prima instanţă, Mititelu a fost achitat.

Adrian Mititelu rămâne în închisoare! Cererea de suspendare a săvârşirii pedepsei în închisoare, respinsă de Curtea de Apel. Contestaţia însă va fi judecată pe fond

Adrian Mititelu rămâne în închisoare după o decizie a Curţii de Apel Craiova. Patronul FC U Craiova a făcut contestaţie în anulare a sentinţei care l-a trimis după gratii. Omul de afaceri a invocat faptul că nu i s-au respectat nişte drepturi în timpul procesului în urma căruia a fost încarcerat. Iar până la soluţionarea contestaţiei, Mititelu a cerut să fie eliberat, prin suspendarea sentinţei de închisoare cu executare.

ADVERTISEMENT

Curtea de Apel Craiova respins cererea patronului de la FC U Craiova, astfel că acesta va rămâne după gratii, dar i-a admis, de principiu, formularea contestaţiei în anulare

„Solutia pe scurt:

În baza art. 431 alin. 2 C.p.p. admite în principiu contestația în anulare formulată de contestatorii Mititelu Adrian Marin şi Preoteasa Gigel împotriva deciziei penale nr. 1364/05.11.2020 a Curţii de Apel Craiova.

ADVERTISEMENT

Respinge ca neîntemeiate cererile privind suspendarea executării deciziei penale nr. 1364/05.11.2020 a Curţii de Apel Craiova. Stabileşte termen pentru soluționarea contestaţiei în anulare la data de 08.07.2021. Dispune citarea părţilor. Pronunţată în şedinţa publică de la 09.06.2021.”

Ce înseamnă admiterea de principiu a contestaţiei în anulare formulată de Adrian Mititelu

Admiterea de principiu nu înseamnă însă că i s-a dat dreptate lui Mititelu. Conform Codului de Procedură Penală, articolul 431, admiterea în principiu dată de instanţă înseamnă că “instanţa examinează admisibilitatea în principiu, în camera de consiliu, fără citarea părţilorm. De asemenea, instanţa, constatând că cererea de contestaţie în anulare este făcută în termenul prevăzut de lege, că motivul pe care se sprijină contestaţia este dintre cele prevăzute la art. 426 şi că în sprijinul contestaţiei se depun ori se invocă dovezi care sunt la dosar, admite în principiu contestaţia şi dispune citarea părţilor interesate.”

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, există temei legal prin care Adrian Mititelu a formulat contestaţia în anulare, care este o cale extraordinară de atac şi nu una ordinară. Urmează ca toată părţile din proces să fie citate şi contestaţia să fie judecată pe fond.

Adrian Mititelu, trimis în judecată în 2016! Acuzat că l-a vândut pe Mihai Costea la FCSB în timp ce lotul U Craiova era sub sechestru

În anul 2016, Adrian Mititelu a fost trimis în judecată după ce procurorii DNA Craiova l-au acuzat de evaziune fiscală. Motivul îl reprezintă faptul că l-a vândut pe Mihai Costea la FCSB în 2011, înainte de dezafilierea Craiovei.

ADVERTISEMENT

Suma încasată a fost de 1,1 milioane de euro, însă procurorii au susţinut că lotul de jucători se afla în acel moment sub sechestrul Fiscului din cauza unor debite foarte mari către bugetul statului şi Adrian Mititelu nu ar fi avut voie să vândă pe nimeni.

Mititelu, achitat în prima instanţă, condamnat la Curtea de Apel!

Pe data de 13 ianuarie 2019, Adrian Mititelu a fost achitat de la acuzaţiile de evaziune fiscală şi înşelăciune în acest dosar de Tribunalul Dolj. Însă, la Curtea de Apel decizia a fost răsturnată şi patronul lui FC U Craiova a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare:

„În baza art.9 alin.1 lit.g) din Legea 241/2005 cu aplicarea art.5 Cod penal (forma în vigoare în prezent) condamna pe inculpatul MITITELU ADRIAN MARIN la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie”, a fost decizia Curții de Apel Craiova.

În lipsa lui Adrian Mititelu, fiul acestuia a preluat funcţia de preşedinte al echipei FC U Craiova. Echipa a reuşit promovarea în Casa Pariurilor Liga 1 în această vară şi Adrian Mutu a fost numit noul antrenor al formaţiei din Bănie.

  • 53 de ani are Adrian Mititelu
  • 1 este locul pe care a încheiat FC U Craiova în Liga 2
ADVERTISEMENT