Sport

Adrian Mititelu, victorie mare în fața lui Victor Pițurcă. Ce a decis TAS în procesul de 7 milioane de euro

Adrian Mititelu a obținut o victorie importantă în fața lui Victor Pițurcă. Ce a decis TAS, după doi ani, în procesul de 7 milioane de euro.
25.04.2023 | 17:37
Adrian Mititelu victorie mare in fata lui Victor Piturca Ce a decis TAS in procesul de 7 milioane de euro
Adrian Mititelu a obținut o victorie mare în fața lui Victor Pițurcă. Ce a decis TAS în procesul de 7 milioane de euro. Foto. colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu și FC U Craiova 1948 au obținut o victorie mare în procesul prin care Victor Pițurcă vrea să obțină despăgubiri în valoare de 7 milioane de euro pentru perioada în care a antrenat FC Universitatea Craiova. „Eu m-am adresat la TAS. Ne judecăm pentru cei 7 milioane de euro cu care clubul îmi e dator”, susținea fostul selecționer al României în urmă cu doi ani.

Adrian Mititelu, victorie mare în procesul cu Victor Pițurcă. Verdictul sosit de la TAS

Victor Pițurcă a antrenat o scurtă perioadă de timp în 2010 la FC Universitatea Craiova, numele de atunci al echipei finanțate de Adrian Mititelu. Fostul selecționer al României se judecă de o bună perioadă de timp cu patronul oltenilor pentru banii pe care i-a împrumutat clubului dezafiliat în urmă cu 12 ani.

ADVERTISEMENT

Astfel, „Piți” s-a adresat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în 2021, plătind aproximativ 50.000 de euro ceea ce reprezintă taxa de procedură. Totuși, Victor Pițurcă nu a avut câștig de cauză la TAS, notează gsp.ro. Fostul antrenor al Stelei își mai poate primi înapoi banii prin prisma dosarului de insolvență, deoarece este înscris la masa credală.

Victor Pițurcă a încercat să preia modelul fotbaliștilor australieni care au avut câștig de cauză la TAS și care și-au recuperat banii de la Adrian Mititelu. Forul de la Lausanne a decis în procesul cu jucătorii australieni că actuala echipă finanțată de Adrian Mititelu este continuatoarea celei care a falimentat în 2012.

ADVERTISEMENT

De ce a pierdut Victor Pițurcă procesul de 7 milioane de euro cu Adrian Mititelu: „A materializat hotărârea obținută la instanțele sportive în civil”

Dan Idita, avocatul care a apărat interesele celor de la FC U Craiova 1948 în procesul cu Victor Pițurcă, a explicat diferența care a dus la un verdict nefavorabil din partea TAS pentru fostul selecționer. „A fost un proces dificil, întrucât exista deja o practică a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne cu privire la punerea în executare împotriva noii entități U Craiova 1948 SA a deciziilor obținute de foștii jucători ai Fotbal Club U Craiova SA împotriva acesteia. 

Mergând pe principiul continuității sportive, stabilind clar faptul că U Craiova 1948 SA este continuatoare activității fotbalistice a echipei Universitatea Craiova, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dispus obligarea noii entități la plata drepturilor salariale ale jucătorilor, materializate prin decizii pronunțate de instanțele sportive.

ADVERTISEMENT

Și în cazul lui Victor Pițurcă TAS a reținut că U Craiova 1948 SA este continuatoarea activității fotbalistice a Fotbal Club U Craiova SA. Întrucât această situație de fapt nu o puteam contrazice, pentru a câștiga procesul a trebuit să arătăm diferența între situația domnului Victor Pițurcă și a celorlalți 6 jucători care obținuseră soluții favorabile la TAS.

Diferența, argumentul hotărâtor, a constat în faptul că, spre deosebire de jucătorii australieni, Victor Pițurcă a materializat hotărârea obținută la instanțele sportive în civil.

ADVERTISEMENT

tor Astfel a introdus hotărârea în circuitul civil, investind- o cu formulă executorie și ulterior făcând cerere de înscriere la masa credală în dosarul de insolvență, alegând potrivit principiului «electa una via» (n.r. – principiu potrivit căruia odată aleasă o cale jurisdicțională nu se poate recurge la o alta) modul în care va executa hotărârea obținută”, a declarat Dan Idita.

Cele două părți implicate în proces așteaptă motivarea de la TAS, iar Victor Pițurcă, înscris la masa credală, rămâne în așteptare pentru a vedea dacă își va recupera despăgubirile în valoare de 6.964.893 euro.

ADVERTISEMENT