Sport

Adrian Mititelu a uitat de scandalul cu Victor Pițurcă. Ce mesaj a transmis după ce fostul selecționer a fost reținut

În ciuda faptului că au avut mai multe conflicte de-alungul timpului, Adrian Mititelu a avut un mesaj de susțienere pentru Victor Pițurcă după reținerea acestuia.
31.01.2023 | 11:05
Adrian Mititelu a uitat de scandalul cu Victor Piturca Ce mesaj a transmis dupa ce fostul selectioner a fost retinut
În ciuda faptului că au avut mai multe conflicte de-alungul timpului, Adrian Mititelu a avut un mesaj de susțienere pentru Victor Pițurcă după reținerea acestuia
ADVERTISEMENT

Fostul selecționer a fost reținut de procurorii DNA într-un dosar care are legătură cu achiziția de măşti anti-COVID pentru Ministerul Apărării Naționale.

Adrian Mititelu, mesaj de susținere pentru Victor Pițurcă

Imediat după ce Victor Pițurcă a fost reținut, patronul FC U Craiova, Adrian Mititelu, care a ieșit din închisoare în vara anului trecut, și-a exprimat dorința ca tehnicianul să fie judecat în libertate.

ADVERTISEMENT

”După SĂNĂTATE, LIBERTATEA este cel mai de preț dar al vieții, din păcate se realizează asta când nu o mai ai! Noaptea asta Victor Pițurcă și-o petrece la CENTRUL DE DETENȚIE BUCUREȘTI!

Nu-i ușor pentru un om de 67 de ani, nu-i ușor pentru familie, apropiați, etc. Dincolo de răutăți și polițe mai vechi ori mai noi, suferința unora nu trebuie să însemne fericirea altora, indiferent de context și circumstanțe.

ADVERTISEMENT

Mi-a fost dușman Victor Pițurcă, însă, îmi pare rău de ceea ce i se întâmplă! Sper, cred, că mâine (n.r. – marți, 31 ianuarie) judecătorul îl va lăsa să judece în libertate, acasă, lângă familie, alături de nepoți! Sincer, asta îmi doresc!”, a scris Mititelu, pe contul de Facebook.

Pițurcă, plasat sub control judiciar

Fostul selecţioner Victor Piţurcă a fost adus marţi dimineaţă la DNA, unde va fi audiat alături de fiul său Alexandru Piţurcă, în dosarul care vizează achiziţii realizate în timpul pandemiei. Tehnicianul a fost adus cu duba, încătuşat.

ADVERTISEMENT

Judecătorii au hotărât plasarea lui Victor Piţurcă sub control judiciar, după ce acesta şi-a petrecut noaptea de luni spre marţi în arest. La ieşirea din arest, fostul selecţioner a declarat: “Nu am nicio treabă cu afacerea asta”.

Experții în drept au declarat pentru FANATIK că individualizarea pedepsei, în cazul unui verdict de condamnare, ține de judecătorul în cauză, însă o serie de factori obiectivi vor determina dacă Victor Pițurcă ar putea scăpa din nou cu o condamnare cu suspendare în cazul în care va fi găsit vinovat.

ADVERTISEMENT

Potrivit Art. 292 din Noul Cod penal, cumpărarea de influență, ca și celelalte infracțiuni de corupție, este sancționată penal cu pedeapsa închisorii de la 2 la 7 ani și de asemenea, interzicerea exercitării unor drepturi.

ADVERTISEMENT