Sport

Adrian Mutu, buget uriaș la Neftchi Baku. Câți bani va câștiga antrenorul

Adrian Mutu va fi plătit regește la Neftchi Baku. „Briliantul” însă are și un obiectiv important, dar bazat pe un buget extrem de consistent.
10.07.2023 | 17:58
Adrian Mutu buget urias la Neftchi Baku Cati bani va castiga antrenorul
Adrian Mutu va primi peste 500 de euro pe an la Nefchi Baku. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu a decis să o părăsească pe Rapid pentru banii azerilor de la Neftchi Baku, care au un buget uriaș pentru sezonul viitor, așa că nu va scăpa de presiune chiar dacă a plecat din Giulești.

Adrian Mutu, „condamnat” să câștige titlul în Azerbaidjan: „Este adus pentru obiective mărețe”

Fostul antrenor al Rapidului nu va avea viață ușoară la Baku, anunță presa azeră: „Adrian Mutu este adus în Azerbaidjan pentru obiective mărețe. Antrenorul trebuie să o facă pe Neftchi campioană.

ADVERTISEMENT

Conducerea SOCAR l-a instalat pe român pentru a atinge țelul atât de mult visat. Compatriotul lui Laurențiu Reghecampf, dat afară de la echipă în iunie, a făcut promisiuni mari celor care conduc compania de petrol”, mai precizează Sport Info.

Antrenorul român a fost de acord cu aceste condiții și chiar a plusat: „Adrian Mutu și-a asumat responsabilitatea de a face echipa campioană și a promis, totodată, că se va califica în grupele Champions League”.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu, buget pe măsură la Neftchi Baku: „Va crește de 1,5 ori”

Conducerea clubului e gata să îi facă toate poftele fostului mare internațional: „Bineînțeles că nu cu mâinile goale! Antrenorul român a cerut mărirea bugetului, care va crește de 1,5 ori”.

Nu există stabilitate 100% nici la capătul celălalt al lumii pentru Adrian Mutu, așa cum s-a întâmplat și cu Laurențiu Reghecampf: „Zilele președintelui Kamran Guliyev sunt numărate. Focusul va fi pe numirea unui lider străin, încă se caută cine să fie, pentru că există mai mulți candidați”.

ADVERTISEMENT

Mutu a semnat un contract valabil pe următoarele două sezoane, cu posibilitate de prelungire pentru încă un an. Fostul mare atacant va avea un salariu uriaș la Baku: 700.000 de euro, din care va trebui să îi plătească și pe cei trei secunzi ai săi: Bogdan Pătrașcu, Alin Chița și Mihai Nădăban, anunță Digi Sport. Astfel, „Briliantul” ar putea câștiga în următoarele 10 luni între 500.000 și 550.000 de euro.

Adrian Mutu nu a plecat gratis de la Rapid. Neftchi Baku a trebuit să îi achite clauza de reziliere de 200.000 de euro: „Da, da, am negociat cu Adi această clauză de reziliere. O să fie o sumă pe care o va plăti. S-a negociat şi s-a ajuns la o înţelegere”.

ADVERTISEMENT

Ce a spus antrenorul la plecarea de la Rapid: „Se încheie o etapă de care sunt mândru”

Mutu e recunoscutor pentru experiența din Giulești și a ținut să transmită un mesaj special: „Se încheie o etapă de care sunt mândru și care m-a făcut mai bun și pe plan profesional și pe plan personal. Ca și în cariera de jucător, în cariera de antrenor accept noi provocări și oportunitatea care mi se oferă cred că mă va ajuta pe viitor.

Vreau să le mulțumesc tuturor jucătorilor pe care i-am pregătit în această perioadă, să le mulțumesc și suporterilor, care ne-au susținut și ne-au împins mereu din spate și sunt sigur că asta or să facă și în continuare.

Să mulțumesc mai ales conducerii clubului pentru încrederea acordată, pentru oportunitatea dată și pentru sprijin și vreau să le transmit mult succes în continuare în îndeplinirea obiectivelor. Mulțumesc Rapid”.

ADVERTISEMENT
Tags: