Sport

Oficial: Adrian Mutu nu mai e antrenorul Rapidului! Dan Șucu: ”Dragoste cu sila nu se poate”. Răspunsul „Briliantului”. Update

Adrian Mutu a ajuns la un acord pentru a prelua banca celor de la Neftchi Baku. Între timp Rapid a anunțat oficial despărțirea de ”Briliant”.
08.07.2023 | 23:18
Oficial Adrian Mutu nu mai e antrenorul Rapidului Dan Sucu Dragoste cu sila nu se poate Raspunsul Briliantului Update
Adrian Mutu a ajuns la un acord cu conducerea celor de la Neftchi Baku. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
08-07-2023
20:23

Adrian Mutu, mesaj de despărțire pe rețelele de socializare

Adrian Mutu a plecat oficial de la Rapid după o perioadă de un an și patru luni petrecută la cârma giuleștenilor. Fostul atacant al României este recunoscător pentru experiența de la Rapid și le-a mulțumit conducerii clubului, jucătorilor și suporterilor. 

„Se încheie o etapă de care sunt mândru și care m-a făcut mai bun și pe plan profesional și pe plan personal. Ca și în cariera de jucător, în cariera de antrenor accept noi provocări și oportunitatea care mi se oferă cred că mă va ajuta pe viitor.

Vreau să le mulțumesc tuturor jucătorilor pe care i-am pregătit în această perioadă, să le mulțumesc și suporterilor, care ne-au susținut și ne-au împins mereu din spate și sunt sigur că asta or să facă și în continuare.

Să mulțumesc mai ales conducerii clubului pentru încrederea acordată, pentru oportunitatea dată și pentru sprijin și vreau să le transmit mult succes în continuare în îndeplinirea obiectivelor. Mulțumesc Rapid”, a scris Adrian Mutu pe Instagram.

08-07-2023
17:10

Oficial: Rapid a anunțat despărțirea de Adrian Mutu

Adrian Mutu nu mai este antrenorul celor de la Rapid. După ce presa din Azerbaidjan a anunțat iminentă instalarea pe banca tehnică a lui Neftchi Baku, gruparea alb-vișinie a anunțat în mod oficial despărțirea de ”briliant”.

”Clubul nostru s-a despărțit de Adrian Mutu, antrenorul care a condus Rapidul în ultimele 16 luni. Fostul mare jucător al naționalei României a sosit în Giulești în martie 2022, conducând Rapidul în 56 de partide.

Cu Adrian Mutu pe bancă, Rapid a obținut 28 de victorii, 12 egaluri, pierzând 16 meciuri. 92 de goluri au marcat băieții noștri în aceste partide, primind 65 de goluri.

Cel poreclit Briliantul a preluat “banca” noastră înainte de Play-Out-ul sezonului 2021/22, atunci când a terminat pe poziția a noua. În stagiunea trecută, Rapid a încheiat campionatul pe poziția a cincea, fiind eliminată în grupele Cupei României.

De asemenea, trei membri din staff-ul lui Adrian Mutu nu vor mai continua în Giulești: Bogdan Pătrașcu, Alin Chița și Mihai Nădăban. Le mulțumim tuturor pentru momentele frumoase și le urăm mult succes în continuare!”, a scris Rapid pe site-ul oficial.

Dan Șucu, despre Adrian Mutu: ”Am avut temeri când a devenit antrenorul Rapidului”

Dan Șucu, acționarul majoritar al Rapidului, a avut o reacție acidă la adresa tehnicianului în vârstă de 44 de ani.

“Decizia domnului Mutu de a pleca a creat multe discuții în contradictoriu în club, dar nu doresc să le detaliez.  Spălarea rufelor în public nu este o atitudine pe care mi-o doresc pentru Rapid. Ce mi-ar plăcea, însă, să vă marturisesc este că în urmă cu un an și jumătate, când domnul Mutu a devenit antrenorul Rapidului, am avut unele temeri.

Plecând de la ideea că în cariera sa de jucător a fost o vedetă incontestabilă la echipele mari la care a jucat, mi-a fost teamă să nu se comporte la fel și din postura de antrenor. Am rămas plăcut surprins să descopăr un coleg matur, care a știut să se impună ca un component valoros al unei echipe, și nu ca o vedetă. Îmi pare rău că Adrian pleacă, dar dragoste cu sila nu se poate! Mulțumesc, Adrian!  Multă baftă în continuare!” – Dan Șucu (acționarul majoritar al Rapidului)

Daniel Niculae: ”Vom anunța un antrenor în scurt timp”

“Îmi pare rău că Adrian a preferat un alt drum, mai ales că mai avem mai puțin de o săptămână până la startului noului sezon, dar, din păcate, clauza pe care o avea în contract ne-a făcut imposibilă misiunea de a-l convinge să rămână. Îi urez mult succes în continuare! Rapid merge, ca întotdeauna, înainte, cu un alt antrenor, pe care îl vom anunța în cel mai scurt timp. Suntem convinși că împreună cu acesta, dar și alături de suporterii noștri unici, ne vom atinge obiectivele din noul sezon” – Daniel Niculae (Președintele FC Rapid)

Adrian Mutu va prelua banca celor de la Neftchi Baku după despărțirea de Rapid. Fostul atacant al naționalei României a ajuns la un acord cu gruparea azeră și urmează să fie prezentat oficial zilele următoare, anunță presa din Azerbaidjan.

Adrian Mutu s-a înțeles cu Neftchi Baku: „S-a ajuns la un acord oficial”

Neftchi Baku este în căutarea unui antrenor după despărțirea de Laurențiu Reghecampf. Rezultatele înregistrate în sezonul precedent nu i-au mulțumit pe azeri care s-au orientat spre Adrian Mutu de la Rapid.

ADVERTISEMENT

Cu mai puțin de o săptămână înainte de prima etapă din SuperLiga, presa din Azerbaidjan scrie că Adrian Mutu a ajuns sâmbătă dimineață la un acord cu șefii celor de la Neftchi Baku. „Briliantul” urmează să fie prezentat oficial la noua sa echipă în perioada imediat următoare.

„Putem spune deja că Mutu este noul antrenor principal al lui Neftci. Abia astăzi dimineața s-au discutat toate detaliile cu antrenorul român și s-a ajuns la o înțelegere. Adică astăzi s-a ajuns la un acord oficial.

ADVERTISEMENT

Conducerea clubului i-a dat în sfârșit “ok-ul” lui Adrian Mutu și așteptăm anunțul oficial în zilele următoare. Timpul va arăta dacă această alegere îi va aduce beneficii lui Neftci”, au scris jurnaliștii de la Sportinfoaz.

Cristiano Bergodi îl va înlocui pe Adrian Mutu la Rapid

Rapid și-a găsit rapid antrenor după plecarea lui Adrian Mutu. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că antrenorul italian Cristiano Bergodi va prelua banca giuleștenilor. Liber de contract după despărțirea de Sepsi, Cristiano Bergodi a ajuns la un acord cu patronii Dan Șucu și Victor Angelescu.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi urmează să semneze un contract valabil pe următoarele două sezoane, cu opțiune de prelungire pentru încă unul. Va fi cel de-al treilea mandat al antrenorului italian pe banca Rapidului.

Din informațiile FANATIK, Adrian Mutu își va lua adio de la jucătorii Rapidului la începutul săptămânii viitoare. Ulterior, antrenorul român va pleca la Neftchi Baku, în Azerbaidjan, unde îl va înlocui pe Laurențiu Reghecampf.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu nu a stat de vorbă cu presa la aeroport

Rapid și-a încheiat stagiul de pregătire din Slovacia și a ajuns deja în România. La aeroport, giuleștenii au fost întâmpinați de reporterii români, însă jucătorii nu au oferit declarații. Mai mult decât atât, Adrian Mutu a folosit altă ieșire pentru a evita contactul cu presa.

Adrian Mutu nu a oferit nicio reacție oficială în ceea ce privește plecarea de la Rapid și preluarea băncii lui Neftchi Baku. În prima etapă a noului sezon din SuperLiga, Rapid evoluează pe teren propriu împotriva celor de la Sepsi, vineri, 14 iulie, de la ora 21:30.

ADVERTISEMENT
Tags: