Sport

Adrian Mutu, în culmea fericirii după ce Italia a luat Euro 2020. Mesaj pentru Mancini: „E ceva incredibil!”

Adrian Mutu este unul dintre românii care au ținut cu Italia în finala Euro 2020 și care s-a bucurat din plin pentru succesul lui Roberto Mancini
12.07.2021 | 09:10
Adrian Mutu in culmea fericirii dupa ce Italia a luat Euro 2020 Mesaj pentru Mancini E ceva incredibil
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu a sărbătorit în miez de noapte victoria Italiei la Euro 2020. Nici nu e de mirare că „Briliantul” a fost fanul „Squadrei Azzurra”, având în vedere faptul că a petrecut în 11 ani în Peninsulă.

Adrian Mutu s-a bucurat de succesul Italiei la Euro 2020 și l-a felicitat pe Roberto Mancini

La scurt timp după ce „azzurii” au învins naționala Albionului, la loviturile de departajare, actualul antrenor al lui FC U Craiova 1948 a postat pe rețelele de socializare un mesaj prin care și-a manifestat bucuria provocată de al doilea succes al italienilor la Euro.

ADVERTISEMENT

„Măreața ITALIE! Felicitări băieților și în special lui Mister Roberto Mancini! 34 de meciuri fără înfrângere e ceva incredibil”, a scris Adrian Mutu, pe pagina oficială de Facebook.

Italia, a doua casă pentru Mutu

Deși nu a fost antrenat niciodată de Roberto Mancini, se pare că Adrian Mutu este un mare fan al selecționerului care i-a adus Italiei al doilea Campionat din istorie, după cel cucerit în 1968, în fața Iugoslaviei.

ADVERTISEMENT

Mutu și Mancini au fost adversari în Serie A. Antrenorul în vârstă de 56 de ani juca la Lazio în perioada în care fostul atacant român a sosit la Inter, după care le-a pregătit pe Fiorentina, Lazio și Inter.

De cealaltă parte, „Briliantul” a mai îmbrăcat tricoul celor de la Verona, Parma, Juventus, Fiorentina și Cesena. În cei 11 ani petrecuți în Italia, Mutu a marcat 104 goluri și a oferit 33 de pase decisive.

ADVERTISEMENT

Roberto Mancini, fără cuvinte după ce a câștigat titlul continental

Spre deosebire de Mutu și de ceilalți susținători ai Italiei, care s-au grăbit să felicite succesul „Squadrei Azzurra”, Roberto Mancini și-a găsit greu cuvintele la finalul partidei cu Anglia.

„Nu-mi găsesc cuvintele, am un grup fabulos. A fost un meci pe care l-am început slab, dar apoi am dominat. La 11 metri ai nevoie de puțin noroc, îmi pare rău pentru englezi, dar acesta este fotbalul. Echipa noastră a crescut enorm, dar încă mai putem face îmbunătățiri.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte fericit pentru oamenii de acasă, nu mai am cuvinte pentru jucătorii mei. Astăzi s-a terminat un ciclu, sunt foarte mândru de toată lumea”, a declarat Roberto Mancini.

Pentru Mancini, Euro 2020 reprezintă al 14-lea trofeu din cariera de antrenor și primul în calitate de selecționer. El mai are în CV patru Cupe ale Italiei, una cu Fiorentina, una cu Lazio și două cu Inter, trei titluri și două Supercupe ale Italiei, toate cu „nerazzurri”.

Cu Manchester City a cucerit titlul în Premier League, Cupa Angliei și Supercupa Angliei, în 2012, în timp ce celor de la Galatasaray le-a adus și lor o Cupă a Turciei, în 2014.

 

ADVERTISEMENT