Sport

Adrian Mutu, uluit după Kosovo – România 0-0: ”Nu îmi vine se cred că în 2023 mai există așa ceva”

Adrian Mutu s-a arătat deranjat de starea gazonului pe care s-a jucat partida Kosovo - România 0-0 și crede că se puteau face mai multe lucruri pe fază ofensivă.
17.06.2023 | 08:00
Adrian Mutu uluit dupa Kosovo  Romania 00 Nu imi vine se cred ca in 2023 mai exista asa ceva
Adrian Mutu s-a arătat deranjat de starea gazonului pe care s-a jucat partida Kosovo - România 0-0 și crede că se puteau face mai multe lucruri pe fază ofensivă. Sursă foto: SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au scos un punct norocos la Priștina și continuă să rămână neînvinși în Grupa I având șapte puncte acumulate după trei jocuri și fiind pe locul secund în spatele Elveției.

Adrian Mutu, reacție vehementă după meciul Kosovo – România 0-0

Imediat după ultimul fluier al întâlnirii România – Kosovo 0-0, din etapa a 3-a a preliminariilor pentru Euro 2024, Adrian Mutu a făcut o analiză a jocului prestat de naționala noastră și l-a lăudat pe portarul Horațiu Moldovan.

ADVERTISEMENT

”Într-adevăr așa a părut de la televizor. A fost un meci în care nu am reușit pe faza ofensivă să facem prea mult. Ne-am lăsat dominați, poate și voit. Am mers pe cartea contraatacului care ne-a pus în câteva situații periculoase.

A fost terenul greu, nu îmi vine se cred că în 2023 mai există o echipă națională care poate juca pe un asemenea teren. Ne-a pus în dificultate, dar nici noi nu am încercat să construim.

ADVERTISEMENT

Acum 15-20 de ani altfel stăteau lucrurile. România a făcut un meci bun din punct de vedere defensiv. Fundașii centrali au jucat bine, dar Moldovan a fost excelent. Mă bucur că a profitat de șansa oferită de Iordănescu”, a declarat Mutu, pentru as.ro.

Iordănescu, lăudat pentru schimbări

Antrenorul Rapidului consideră că jocul ”tricolorilor” s-a schimbat mult în bine odată cu schimbările din repriza secundă și a spus că revenirea lui Ianis Hagi este un plus important.

ADVERTISEMENT

”Urmează meciul Israelului cu Andorra, iar noi întâlnim Elveția. Este posibil să fim egalați, iar următoarele partide vor fi foarte importante pentru noi. Au fost corecte schimbările cu Moruțan și Mihăilă, pentru că jucătorii scoși nu au arătat prea bine.

Mihăilă a fost puțin mai periculos decât Coman. Când au intrat și Hagi și Alibec am arătat că am fi putut marca în orice moment. Erau mai proaspeți, poate fi și asta o cauză”, a conchis Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Edi Iordănescu a recunoscut că starea gazonului l-a făcut să schimbe planul de joc și chiar trei jucători ce ar fi trebuit să înceapă titulari, însă a ținut să pună accentul pe sacrificiul arătat de elevii săi.


  • 1,83 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „sub 2,5 goluri” la meciul Elveţia – România

ADVERTISEMENT