News

Adrian Oros și-a anunțat demisia din Guvernul Cîțu: ”Am decis să părăsesc echipa în care nu mă regăsesc”. Update

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, și-a anunțat demisia din Guvernul Florin Cîțu. Apropiat al lui Ludovic Orban, acesta spune că nu se mai regăsește în actuala echipă guvernamentală.
28.09.2021 | 11:02
Adrian Oros sia anuntat demisia din Guvernul Citu Am decis sa parasesc echipa in care nu ma regasesc Update
ADVERTISEMENT
28-09-2021
08:03

Adrian Oros își depune marți demisia din Guvern: ”Am decis să părăsesc echipa în care nu mă regăsesc”

Adrian Oros, încă ministrul Agriculturii, a anunțat că își va depune, marți, demisia din Guvern. Într-o declarație făcută în fața presei, acesta și-a reiterat mesajul din postarea anterioară de pe Facebook. 

Întrebat dacă Ludovic Orban i-a cerut să plece din Executiv, Oros a spus că nu s-a întâmplat acest lucru. Pe de altă parte, acesta a spus că nu se mai regăsește în actuala echipă de la Guvern. 

”Pe parcursul acestei zile am s-o depun (n.r. demisia). Nu, domnul Orban nu mi-a cerut să-mi dau demisia. Am decis-o ieri, pe parcursul întregii zile, când am văzut că nu există vreo șansă să se schimbe ceva la nivel guvernamental. Am decis să părăsesc echipa în care nu mă regăsesc.

Cum am spus în postarea din online, pentru premierul Florin Cîțu agricultura nu a reprezentat o prioritate. Bugetul agriculturii a scăzut cu 60% și mai multe proiecte nu au fost demarate”, a spus ministrul. 

 

Adrian Oros, un apropiat al fostului lider PNL Ludovic Orban, a anunţat marţi, într-o postare pe Facebook, că îşi va depune demisia din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În motivarea deciziei sale, Oros a lansat acuzații către noul lider liberal și a spus că ”pentru premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”.

ADVERTISEMENT

Adrian Oros își dă demisia din Guvern Cîțu și acuză: ”Pentru premier, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorități”

Încă de duminică, a doua zi a congresului liberalilor, Adrian Oros, membru al echipei lui Ludovic Orban, declara că și-a retras candidatura pentru postul de vicepreședinte al PNL. Acesta urma să candideze pentru postul de vicepreședinte regional zona Nord-Vest.

Plecarea sa din Guvern, una iminentă, s-a oficializat marți, 28 septembrie. ”Azi îmi voi depune demisia din funcţia de Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Pentru Premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi, ca atare:

ADVERTISEMENT

1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuţia bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.

2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deşi în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conţinea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigaţii, desecare/drenaj şi sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Reţeaua de depozitare, procesare şi distribuţie a produselor româneşti, alt proiect care nu a mai avut loc în PNRR

ADVERTISEMENT

3. Nu există suficientă determinare pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți. Astfel, orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă”, a scris marţi, pe Facebook, Adrian Oros.

Adrian Oros, mesaj pentru foștii colaboratori

Fostul ministru al Agriculturii a ținut să mulțumească tuturor celor cu care a colaborat, atât la elaborarea Programului de tranziţie, la viitorul Program Naţional Strategic, dar şi în activitatea curentă.

ADVERTISEMENT

”Mulțumesc tuturor celor cu care în această perioadă am colaborat, atât la elaborarea Programului de tranziție, la viitorul Program Național Strategic, dar și în activitatea curentă.

Am avut onoarea și norocul să cunosc oameni deosebiți, profesioniști, atât în Guvern, în MADR sau în mediul asociativ.

M-am bucurat să pot promova pe pagina mea și a ministerului, pe toți cei întâlniți în deplasările prin țară, fermieri români care performează, care sunt exemple de succes. Am vrut să arăt că și în România #SePoate!”, se mai arată în mesajul lui Oros.

ADVERTISEMENT