Sport

Adrian Porumboiu a analizat arbitrajul lui Colțescu din Farul – CFR Cluj 1-0. Ce spune despre fazele care pot decide campioana din SuperLiga. Exclusiv

Adrian Porumboiu a analizat pentru FANATIK arbitrajul de la partida Farul - CFR Cluj 1-0 și este de părere că toate deciziile finale au fost corecte.
23.04.2023 | 00:09
Adrian Porumboiu a analizat arbitrajul lui Coltescu din Farul  CFR Cluj 10 Ce spune despre fazele care pot decide campioana din SuperLiga Exclusiv
Adrian Porumboiu a analizat pentru FANATIK arbitrajul de la partida Farul - CFR Cluj 1-0 și este de părere că toate deciziile finale au fost corecte. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Marinarii” lui Gică Hagi s-au impus la limită după un gol marcat de puștiul Adrian Mazilu și care a fost validat după 5 minute în care s-a analizat dacă Tudor Băluță a fost în poziție de ofsaid.

Arbitrajul de la Farul – CFR Cluj 1-0, lăudat de Adrian Porumboiu

Într-o scurtă analiză făcută pentru FANATIK la finalul întâlnirii Farul – CFR Cluj 1-0, din etapa a 5-a a play-off-ului din SuperLiga, Adrian Porumboiu a decretat faptul că toate deciziile lui Sebastian Colțescu au fost perfect regulamentare.

ADVERTISEMENT

”Au fost decizii corecte, VAR a intervenit foarte bine. Nu a fost penalty la acea fază pe final, iar la gol nu a fost ofsaid. Nu mai contează cum au fost luate aceste decizii, arbitrajul lui Colțescu și al brigăzii a fost fără greșeală”, a declarat Porumboiu, pentru FANATIK.

Golul Farului, validat după 5 minute de așteptare

După o primă parte cuminte, meciul s-a încins în minutul 53 când Adrian Mazilu a trimis mingea în poartă. A fost o fază fierbinte, judecată cu tehnologia arbitrajului video, pentru un posibil offside.

ADVERTISEMENT

Tudor Băluţă a plecat de la limita ofsaidului, a scăpat singur cu Scuffet şi i-a trimis în lateral lui Mazilu, care a trimis mingea în poartă, simplu. Faza controversată a fost la prima fază, la plecarea lui Băluţă.

Nici măcar Mazilu, autorul golului, nu era convins că reuşita sa va fi validată de Sebastian Colţescu. După câteva minute în care “centralul” a aşteptat decizia VAR, decizia de a lăsa jocul liber a asistentului Daniel Mitruţi a rămas.

ADVERTISEMENT

Colțescu a anulat cu VAR un penalty dictat pentru CFR

Cea mai controversată fază din meciul Farul – CFR Cluj 1-0 a avut loc în minutul 90. Atacantul Rangelo Janga a căzut în careul constănțenilor după un duel pentru balon cu Gustavo Marins.

Sebastian Colţescu a acordat lovitură de pedeapsă în primă fază. Dar, după ce a revăzut faza pe monitoare, arbitrul şi-a schimbat decizia şi a anulat lovitura de pedeapsă spre stupefacţia lui Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

În urma acestei victorii, Farul lui Gică Hagi s-a distanțat la patru puncte în fruntea clasamentului față de CFR Cluj și la cinci de FCSB, dar ”roș-albaștrii” urmează să joace duminică, 23 aprilie, derby-ul cu Rapid.

ADVERTISEMENT