Sport

Farul Constanţa – CFR Cluj 1-0 în play-off SuperLiga. ”Marinarii” îi administrează campioanei prima înfrângere în play-off și se distanțează la 4 puncte. Cum arată clasamentul

Farul a învins CFR Cluj, scor 1-0, în etapa a 5-a a play-off-ului din SuperLiga și are acum un avans de 4 puncte în clasament față de campioana en-titre.
22.04.2023 | 22:21
Farul Constanta  CFR Cluj 10 in playoff SuperLiga Marinarii ii administreaza campioanei prima infrangere in playoff si se distanteaza la 4 puncte Cum arata clasamentul
Imagine din duelul dintre Farul şi CFR Cluj. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
22-04-2023
16:13

Farul - CFR Cluj 1-0 (Mazilu 53)

Vezi aici dele mai importante faze

Final de meci – Victorie uriașă pentru Farul în fața lui CFR Cluj, scor 1-0, în urma golului marcat de Adrian Mazilu. Este prima înfrângere pentru trupa lui Dan Petrescu în play-off. În urma acestui succes, ”marinarii” lui Gică Hagi se distanțează la 4 puncte în fruntea clasamentului de CFR.

spo

Min. 89 – Sebastian Colțescu dictează penalty pentru CFR Cluj după un duel pentru balon între Gustavo Marins și Janga, dar revine asupra deciziei după ce revede faza la VAR.

Min. 67 – Mazilu șutează în diagonală de la 17 metri, dar mingea trece puțin pe lângă poartă.

Min. 53 – GOOOL Farul!!! Grameni îi dă o pasă genială pe culoar lui Băluță, acesta deși este singur cu Scuffet alege să-i paseze lui Mazilu și puștiul lui Hagi înscrie în poarta goală.

PAUZĂ! Farul şi CFR Cluj sunt la egalitate, scor 0-0. Gazdele, ceva mai active în atac în prima parte. 

Min 37: Munteanu, şut excelent plasat, dar Scuffet este la post. 

Min. 17: Scuffet salvează din postură de 1 la 1 cu Artean. Ocazie uriaşă pentru gazde

Min. 10: Louis Munteanu trage puţin pe lângă poarta lui Scuffet.

Min. 6: Şutul lui Janga, din poziţie bună, este reţinut de Aioani! 

Start de meci! 

Farul: Aioani – Kiki, Larie, M. Popescu, Borza – Artean, Nedelcu, Băluță – Mazilu, L. Munteanu, Grameni. Rezerve: Buzbuchi – Sîrbu, Gustavo Marins, Boli, Casap, N. Popescu, Barbosa, Sali, I. Cojocaru. Antrenor: Gheorghe Hagi

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Yuri, Burcă, Braun – Boateng, Muhar, Cvek – Petrila, Janga, Krasniqi. Rezerve: Sava – Peteleu, Țîru, Hoban, Bordeianu, Fica, Yeboah, Bîrligea, Maglica. Antrenor: Dan Petrescu

Meciul Farul Constanţa – CFR Cluj are loc sâmbătă, 22 aprilie, cu începere de la ora 20:30 în cadrul etapei a 5-a din play-off-ul SuperLigii. Este confruntarea dintre echipele de pe primele două locuri, dobrogenii având un punct avans peste ardeleni. Dacă aici va fi egal iar FCSB va câştiga cu Rapid în Giuleşti FCSB va fi pentru prima dată pe primul loc.

Unde se joacă meciul Farul Constanţa – CFR Cluj

Întâlnirea Farul Constanţa – CFR Cluj se dispută sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 20:30, pe micuţul stadion al Academiei Gheorghe Hagi de la Ovidiu, foarte aproape de Constanţa, în etapa a 5-a din play-off-ul SuperLigii. Evident, este un meci aşteptat cu maxim interes de fanii Farului, mai ales că trupa lui Dan Petrescu este singura care a câştigat la Ovidiu în sezonul regulat.

ADVERTISEMENT

Aşadar, nici un dubiu asupra faptului că este o partidă cu casa închisă. Cele câteva mii de locuri ale stadionului vor fi neîncăpătoare pentru cei care doresc să asiste la duelul primelor două clasate în play-off. Pentru ambele este foarte important în primul rând să nu piardă, pentru a se menţine strânsă lupta la titlu.

Cine transmite la TV partida Farul Constanţa – CFR Cluj

Partida Farul Constanţa – CFR Cluj  se joacă sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 20:30, pe stadionul Academiei Gheorghe Hagi de la Ovidiu în etapa a 5-a din play-off-ul SuperLigii şi va fi televizată pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1. O mai puteţi viziona intrânf pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Din păcate, litoralul Mării Negre face excepţie de la o prognoză meteo ceva mai blândă faţă de zilele anterioare. La Ovidiu este o zi cu cer închis şi cu mari posibilităţi de a ploua de mai multe ori, în reprize, inclusiv la ora partidei. Maxima zilei va fi de numai 12 grade la ora amiezii şi temperatura va scădea cu patru-cinci grade la ora partidei care va fi condusă de Sebastian Colţescu.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Farul Constanţa – CFR Cluj

Farul este lipsită la acest meci de liderul ei, atacantul Dennis Alibec, ceea ce este o pierdere uriaşă, pentru că Alibec este cel mai puternic dintre jucătorii din compartimentul ofensiv. Cel mai probabil va fi înlocuit cu Vlad Morar dar o variantă surpriză ar putea fi şi brazilianul Mateo Santos.

ADVERTISEMENT

Nici CFR Cluj nu este scutită de probleme la acest meci atât de important în lupta la titlu. Căpitanul Mario Camora a revenit la antrenamente dar prezenţa lui este totuşi incertă. Sigur este out până la final de sezon în urma unei operaţii la umăr emblematicul mijlocaş ofensiv Ciprian Deac, omul cu cele mai bune assisturi din echipă.

Cote la pariuri la jocul Farul Constanţa – CFR Cluj

Derbyul primeelor două locuri în SuperLiga nu putea avea cote disproporţionate. Este un echilibru foarte pronunţat, separaţia fiind infimă în favoarea marinarilor. Aceştia au cotă de 2,65 în timp ce clujenii au cotă de 2,90 la victorie. Şansă dublă 1X are cotă 1,45 iar şansă dublă X2 cotă 1,55. 1,40 este cota la gol marcat de gazde şi 1,45 pentru oaspeţi.

ADVERTISEMENT

Statistica meciurilor directe, dacă o luăm numai din 2021 încoace, de la fuziunea Farului cu Viitorul şi, mai grav, din 2009 când era vechiul Farul, este de-a dreptul de înspăimântat pentru dobrogeni. Nu au nici o victorie pe teren propriu în faţa clujenilor, înregistrând cumulat şapte eşecuri, din 2021 până acum două, ultimul cu 3-0 chiar în acest sezon!

ADVERTISEMENT