Sport

Adrian Porumboiu, reacție categorică despre introducerea cartonașului albastru în fotbal: „Sunt 1000 de interpretări, te doare capul”

Adrian Porumboiu a oferit o primă reacție despre cartonașul albastru propus de Consiliul Asociației Internaționale de Fotbal (IFAB).
13.02.2024 | 19:39
Adrian Porumboiu reactie categorica despre introducerea cartonasului albastru in fotbal Sunt 1000 de interpretari te doare capul
Adriab Porumboiu susține despre cartonașul albastru că nu va ajuta fotbalul. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

IFAB este organizația care se ocupă de regulamentul fotbalului mondial. Aceasta vrea să introducă o nouă regulă prin care un jucător poate să fie eliminat de pe teren timp de 10 minute. Astfel, Adrian Porumboiu a oferit o primă reacție despre cartonașul albastru.

Adrian Porumboiu, reacție categorică despre introducerea cartonașului albastru în fotbal: „Sunt 1000 de interpretări, te doare capul”

Regula pe care cei de la IFAB vor să o implementeze în fotbalul mondial a fost discutată de nume mari din sportul rege. Cei mai mulți s-au arătat împotriva utilizării acestui regulament.

ADVERTISEMENT

La fel este și în cazul lui Adrian Porumboiu care a discutat despre cartonașul albastru. Fostul arbitru este de părere că inițiativa celor de la IFAB nu va aduce un beneficiu fotbalului.

“Ar trebui să-l primească cei care propun mereu modificarea jocului fără nicio noimă. Ce-ar avea în plus cartonașul albastru față de cele tradiționale? Doar dacă or avea prieteni pe la fabricile de mase plastice care fac aceste cartonașe. Luați-o ca pe o glumă!

ADVERTISEMENT

Sunt foarte multe reguli care vin. Uitați-vă și la regula hențului în careu. Când se dă, când nu. Te doare capul. Sunt 1.000 de interpretări. Fiecare vrea să vină cu o noutate. Acum 20 de ani, regulile se schimbau greu.

Acum parcă e o întrecere acerbă. Se caută soluții, dar dispare cursivitatea jocului. Toate regulile care au apărut sunt inspirate din fotbalul american”, a spus Adrian Porumboiu, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Apare cartonașul albastru! O nouă regulă în fotbalul mondial

Cartonașul albastru își face loc în fotbalul mondial. În mod oficial, International Football Association Board (IFAB), forul care administrează regulile fotbalului, a permis o perioadă de testare a cartonașului albastru în „sportul rege”. Astfel, o nouă regulă inedită va apărea în fotbalul mondial.

Cartonașul albastru va fi folosit de arbitri în momentul în care jucătorii comit faulturi evidente și intenționate, dar și jucătorilor care nu au o atitudine potrivită pe teren și care nu se conformează indicațiilor arbitrului.

ADVERTISEMENT

Astfel, fotbalistul care va primi cartonașul albastru va fi eliminat timp de 10 minute. Noua regulă testată în fotbalul mondial marchează o eliminare temporară a jucătorilor. După expirarea celor 10 minute, jucătorul care a primit cartonașul albastru va putea să revină pe teren.

Ulterior, fotbalistul care ajunge la 2 cartonașe albastre primite în același meci va fi eliminat definitiv. Arbitrul va fi nevoit să scoată din buzunar cartonașul de culoare roșie și să-l elimine definitiv pe jucătorul respectiv.

IFAB ar fi semnat deja introducerea cartonașului albastru în fotbalul mondial. Va fi primul cartonaș care va fi folosit în „sportul rege” după Cupa Mondială din 1970, când au fost introduse atât cartonașele galbene, cât și cartonașele roșii.

ADVERTISEMENT