Sport

Edi Iordănescu, reacție dură după noua regulă din fotbal: „Unii se plictisesc în birouri. O inepție”

Edi Iordănescu a avut o reacție acidă după ce IFAB a anunțat o nouă regulă în fotbalul mondial. Selecționerul României nu este de acord sub nicio formă.
13.02.2024 | 09:58
Edi Iordanescu reactie dura dupa noua regula din fotbal Unii se plictisesc in birouri O ineptie
Edi Iordănescu nu este de acord sub nicio formă cu noua regulă din fotbal. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a comentat în termeni duri noua regulă din fotbalul mondial. International Football Association Board (IFAB), organul care administrează regulile fotbalului, a permis o perioadă de probă a cartonașului albastru în „sportul rege”. Edi Iordănescu nu este de acord.

Edi Iordănescu, reacție dură după noua regulă din fotbal: „Unii se plictisesc in birouri. O inepție”

Noua regulă inedită din fotbal, cartonașul albastru, va fi folosit de arbitri atunci când fotbaliștii comit faulturi evidente și intenționate, dar și fotbaliștilor care nu au o atitudine potrivită pe teren și care nu respectă deciziile arbitrului.

ADVERTISEMENT

Jucătorul care va primi cartonașul albastru va fi eliminat timp de 10 minute, după care va reveni pe teren. Edi Iordănescu este ferm convins că noul cartonaș ar complica și mai mult regulamentul. Printr-o postare pe pagina de Facebook personală, selecționerul României și-a strigat nemulțumirea.

„Cartonașul albastru = o inepție!! Unii se plictisesc în birouri !! În ritmul ăsta, curând se va sta cu manual de utilizare pe bancă, să confrunți regulamentul live!! #freefootball”, a scris Edi Iordănescu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă portarul ia cartonașul albastru

IFAB a revenit cu amănunte despre implementarea cartonașului albastru în fotbal. Potrivit The Telegraph, dacă portarul primește cartonașul albastru, antrenorii au la dispoziție 2 variante. Prima presupune că antrenorii pot introduce în poartă un jucător de câmp pe perioada eliminării.

A doua variantă spune că antrenorul poate înlocui unul dintre jucătorii de câmp cu portarul de rezervă, însă schimbarea ar urma să fie permanentă. În cazul în care un jucător primește de două ori cartonașul albastru va fi eliminat definitiv.

ADVERTISEMENT

De asemenea, antrenorii nu pot primi cartonașul albastru. Înainte de a fi implementat oficial, cartonașul albastru va fi testat în ligile de amatori din Țara Galilor. Mai mult decât atât, Federația Engleză de Fotbal s-a oferit voluntară pentru testarea cartonașului albastru în Cupa Angliei la nivel masculin și feminin.

De ce a renunțat IFAB la cartonașul portocaliu

Cert este că implementarea cartonașului albastru în ligile profesioniste nu va avea loc în acest an. În primă fază, culoarea noului cartonaș din fotbal ar fi trebuit să fie portocalie. IFAB a renunțat la această variantă, deoarece s-ar fi creat o confuzie între cartonașele galbene și roșii.

ADVERTISEMENT

Cartonașul albastru a fost deja testat cu brio în competițiile de copii și juniori din Țara Galilor. Principalul obiectiv al IFAB este reducerea numărului de faulturi tactice, dar și înlăturarea reacțiilor explozive ale fotbaliștilor pe teren.

ADVERTISEMENT