Sport

Adrian Porumboiu și Ion Crăciunescu l-au distrus pe Vassaras după conferința maraton: „Avem de-a face cu doi idioți. Reacția lui Becali i-a supărat”

Adrian Porumboiu și Ion Crăciunescu, doi foști mari arbitri, l-au pus la zid pe Kyros Vassaras după ce a ieșit să dea explicații cu privire la arbitrajul din România.
28.04.2023 | 09:29
Adrian Porumboiu si Ion Craciunescu lau distrus pe Vassaras dupa conferinta maraton Avem dea face cu doi idioti Reactia lui Becali ia suparat
Adrian Porumboiu și Ion Crăciunescu au răbufnit după declarațiile date de Kyros Vassaras. Foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Kyros Vassaras a susținut o conferință de presă maraton la Casa Fotbalului în care a discutat despre arbitraj pornind de la ultimele nemulțumiri din lumea fotbalului românesc. Explicațiile invocate de șeful arbitrilor din România i-au iritat pe Adrian Porumboiu și Ion Crăciunescu.

Adrian Porumboiu, reacție dură la adresa lui Kyros Vassaras: „Omul ăsta ne consideră în Epoca de Piatră”

Kyros Vassaras l-a scos din minți pe Adrian Porumboiu după ce a argumentat că intrarea lui Răzvan Onea asupra lui Florinel Coman la meciul Rapid – FCSB, scor 1-0 a fost de cartonaș galben. Fostul mare arbitru a susținut ferm la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că fundașul giuleștenilor trebuia să fie eliminat de Horațiu Feșnic.

ADVERTISEMENT

„Sunt stupefiat și chiar mă gândesc că omul ăsta ne consideră în Epoca de Piatră și a venit el, cu trei clase, să ne învețe pe noi cum să ieșim din Paleolitic. Eu nu credeam că un șef al Comisiei de Arbitri, fost arbitru internațional, din comisia UEFA, care păstorește de 10 ani CCA, să vină cu astfel de explicații demențiale.

În ce sens? Spune că «Onea n-a lovit piciorul jucătorului, a lovit gheata lui Coman». Să înțeleg că gheata era într-o parte, iar piciorul era în altă parte…? Spune că «n-a avut viteză, dar a avut duritate…»

ADVERTISEMENT

Părerea mea e că-i cel mai prost exemplu pe care-l poți da arbitrilor pe care-i păstorești, că ai avea voie să faci astfel de atacuri, când toate recomandările spun că jucătorii trebuie protejați de intrările brutale și violente ale adversarilor. 

„Reacția lui Becali i-a supărat. Avem de-a face cu doi idioți”

„Aici nu e arbitraj, e politică, rețineți ce vă spun! Reacția lui Becali i-a supărat. Faptul că i-a supărat l-a scos pe nenea Vassaras, care a ajuns și în Grecia unde a ajuns pe relații (n.r. – într-o funcție de conducere în arbitrajul elen). Ce instruire le-a făcut el arbitrilor de la noi? Ei sunt bulversați.

ADVERTISEMENT

Revin la politică… Burleanu și-a făcut o castă, a luat ochii. A făcut o mare harababură în arbitraj. Ăsta nu e fotbal! Influența unei echipe în Federație este nefastă. Dacă au ieșit cu astfel de explicații înseamnă că acoperă o mizerie de arbitraj. Cu ce scop faci asta? Faptul că le-a fost atrasă atenția i-a făcut să se simtă jigniți!

Avem de-a face cu doi idioți. Retractez! Mari idioți! Știți de ce am făcut afirmația asta? (n.r. – jignirea anterioară) Pentru că suntem luați de proști. Putem să acceptăm asemenea explicații, când se vede foarte clar? Fiecare are dreptul la o părere, dar nu poate fi contrară bunului simț. Ei sunt acolo unde nu ar trebui să fie”, a declarat Adrian Porumboiu, la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu a îndreptat tunurile spre Răzvan Onea: „A fugit ca un popândău”

După ce l-a pus la pământ pe Florinel Coman, Răzvan Onea s-a îndreptat pentru a-și relua poziția în teren. Gestul jucătorului de la Rapid l-a făcut din nou pe Adrian Porumboiu să răbufnească. „Apropo, să vedeți un gest incalificabil al lui Onea… jucătorii se respectă, el a fugit ca un popândău. Dacă-l vezi pe ăla lat, te-ai dus cu toată forța, ar trebui să fii primul care să se ducă să vadă ce-i cu el. 

Nu suntem dușmani, nu suntem în războiul din Ucraina, să-l omori și să-l lași acolo! Onea a fugit iepurește de acolo! Nu mă privesc pe mine cele două echipe, vorbesc în calitate de fost arbitru, în calitate de om care se pricepe”, a mai spus Adrian Porumboiu.

Totodată, explicațiile date de Kyros Vassaras cu privire la intrările lui Răzvan Onea și Dragoș Grigore asupra lui Florinel Coman și Andrea Compagno l-au enervat și pe Ion Crăciunescu. Specialistul, fost mare arbitru, nu înțelege cum șeful CCA a putut da asemenea declarații în condițiile în care „șeptarul” roș-albaștrilor putea suferi o accidentare groaznică.

„Dacă nu îi rupe piciorul nu trebuie să dăm roșu?”

„Mi se par niște lucruri incredibile. Chiar l-am sunat și eu pe Nelu Igna, am auzit și părerea pertinentă a lui Adrian Porumboiu. L-am sunat și pe Igna, alt arbitru mare al României. Știți ce mi-a zis? S-a exprimat chiar așa: «Ioane, vai și amar de noi». Dacă astea nu mai sunt roșii… nu poți găsi niciun fel de explicație. Iei regulamentul în mână, te uiți la ce înseamnă faultul grosolan și la faultul ăsta al lui Onea asupra lui Coman.

Jucătorul a avut noroc că a ridicat puțin picioarele. Risca să i le rupă pe ambele. Ce vrea să ne spună? Că dacă nu îi rupe piciorul nu trebuie să dăm roșu? Ce luăm în considerare? Șmecheria pe care vrea să o cultive? Eu n-am mai văzut asemenea faulturi unul după altul într-un meci. Uitați cum îl zboară pe Coman… ce mai vreți?! 

Intensitatea la noi începe să fie doar dacă îi retează piciorul. Dacă i-l rupe, poate nu se vede clar. Dacă are entorsă, ruptură de ligamente, nu contează. Cel mai mare pericol știți care este? Exemplul de la Liga 1 are o reverberație până la echipele de la județ. Acolo lucrurile nu sunt supravegheate. O să fie niște durități incredibile. A dat drumul la duritate domnul Vassaras”, a spus și Ion Crăciunescu, la „Fotbal Club” de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT