Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Adrian Porumboiu, soluție pentru CSA Steaua. Singura variantă în lupta cu FCSB

Adrian Porumboiu, fostul mare arbitru și patron al celor de la FC Vaslui, știe care e cea mai mare greșeală pe care CSA Steaua o face de mulți ani.
24.07.2023 | 10:14
Adrian Porumboiu solutie pentru CSA Steaua Singura varianta in lupta cu FCSB
Adrian Porumboiu, soluție pentru CSA Steaua. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Porumboiu e convins că întregul scandal dintre FCSB și CSA Steaua ar putea fi tranșat în favoarea Armatei doar dacă ar exista o echipă puternică în Ghencea, care să tragă an de an la titlu. În caz contrar, crede Porumboiu, fanii nu vor accepta să se asocieze cu o echipă aflată în mediocritatea ligii secunde, deci vor ține în continuare cu FCSB, pe care o vor considera Steaua.

Adrian Porumboiu, soluție pentru CSA Steaua: “Să-și facă echipă”

”Nu mai erau discuții. Ei își făceau echipă, băteau pe FCSB, băteau tot ce este, spectatorii erau cu ei, le-a făcut și stadion. Nu putem să spunem că există nicio echipă în fotbalul românesc nou înființată care să vândă jucătorii cu 30, 20, 10, 5 milioane de euro. Se vând foarte bine jucătorii care sunt acolo la FCSB, pentru că ei știu că cumpără jucători de la Steaua, nu știu disputele ăstea. Acum le vine greu.

ADVERTISEMENT

Dar, cine au făcut greșeli? Cei de la Armată. Dacă au văzut apoi că pot să scoată ce era esențial din acest club, prestigiul clubului care era, brandul care era, a rămas un brand imens, era egal cu zero dacă cel care a cumpărat clubul respectiv și s-a numit FCSB nu îi dădea o continuitate sportivă. Cu toate că în campionat de mulți ani de zile nu au mai luat campionatul și vor mai trece cel puțin doi ani până vor lua campionatul. Ei iau titlul în fiecare an, așa îl iau și acum, sunt realist.

Ce ar fi însemnat dacă Steaua ar fi jucat în prima ligă? Se clasau pe locul 2 sau 3? Firul logic la toată treaba asta e că între timp unul s-a dat la o parte, n-a mai putut. Motivele n-au niciun sens să le discutăm. Altul a venit, cum a cumpărat, cum nu, ce a făcut ce nu a făcut, merge, funcționează și spectatorii nu vor să vadă o Steaua în liga a doua sau o echipă care se chinuie. E de promovat, dar nu promovează. Indiferent, pot să spun 1000 de ori, Steaua reprezintă cel mai strălucitor brand din fotbalul românesc. Categoric a fost eroarea Armatei, mai ales că au participat și generali”, a transmis Porumboiu.

ADVERTISEMENT

Așadar, fostul mare arbitru și patron de fotbal crede că CSA Steaua ar avea șanse reale să fie considerată cu adevărat Steaua doar dacă ar promova și ar obține performanțe notabile, pentru că suporterii vor migra spre ”Steaua” care are performanțe mai mari. În caz contrar, FCSB va fi identificată mereu drept Steaua, pentru că fanii vin mereu acolo unde este performanță.

Momentan cifrele statistice îi dau dreptate lui Adrian Porumboiu. Astfel, în sezonul 2022-2023 cifrele au vorbit de la sine în favoarea celor de la FCSB. Asta, chiar dacă FCSB nu are un stadion propriu și a fost mereu trimisă la plimbare din diverse motive. Chiar și așa, CSA Steaua nu a strâns în întregul sezon câți spectatori a avut FCSB la un derby oarecare, peste 36.000.

ADVERTISEMENT

Desigur, contează și faptul că FCSB joacă în SuperLiga, în timp ce CSA Steaua se zbate în mediocritatea ligii secunde, fără drept de promovare, însă de remarcat că FCSB a avut o medie a spectatorilor pe teren propriu de 9.600, în timp ce cei de la CSA Steaua se laudă cu o medie a spectatorilor de aproximativ 2.100. Totuși, de remarcat cum la derby-ul CSA Steaua – Dinamo din Liga secundă s-au strâns 21.000 de spectatori, însă tot mai puțin decât au făcut-o de obicei în prima ligă, pe Arena Națională.

FANATIK SUPERLIGA a revenit în forță cu Horia Ivanovici și invitații săi speciali. O armată de nume grele ale fotbalului românesc care vor analiza în detaliu toate subiectele fierbinți ale momentului. În direct și în exclusivitate în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30, pe site-ul www.fanatik.ro. De asemenea, emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 pe canalul de Youtube Fanatik, precum și pe paginile de Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

ADVERTISEMENT

Spaniolii de la Marca au creat și mai multă confuzie în momentul în care și-au întrebat cititorii care e cea mai iubită echipă din fotbalul românesc. A fost un duel Steaua vs. CFR Cluj, clujenii fiind incluși în sondaj pentru că au dominat copios fotbalul românesc în ultimul deceniu. Rezultatul a fost zdrobitor în favoarea Stelei, 82% din totalul de peste 123.000 de voturi, însă e neclar dacă cei de la Marca făceau referire la FCSB sau Steaua, confuzia fiind eternă în rândurile străinilor atunci când vine vorba de acest club.

Adrian Porumboiu, mesaj pentru CSA Steaua

ADVERTISEMENT