Life

Adrian Romcescu, devastator, despre artiștii la modă: „Cam mult tupeu”! Ce zice de Andra Măruță

Andra Măruță a primit laude din partea lui Adrian Romcescu. Marele artist a făcut o analiză a muzicii românești de acum, în exclusivitate!
09.05.2023 | 15:30
Adrian Romcescu devastator despre artistii la moda Cam mult tupeu Ce zice de Andra Maruta
Cover-ul scos de Andra Măruță l-a atins pe suflet pe Adrian Romcescu. Foto-montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Andra Măruță a resuscitat o melodie lăsată moștenire de Dan Spătaru, un remake realizat împreună cu Andrei Bănuță. Piesa „Nu m-am gândit la despărțire” a urcat pe primul loc în trendingul de pe YouTube, strângând 1,7 milioane de vizualizări în doar patru zile!

Andra Măruță, analizată de Adrian Romcescu după ce a lansat cover-ul unei melodii de-ale lui Dan Spătaru

Despre revenirea spiritului lui Dan Spătaru, în această formulă, în muzica românească, a vorbit Adrian Romcescu, în exclusivitate pentru FANATIK! Cântărețul și compozitorul de muzică ușoară din România o descrie pe soția lui Cătălin Măruță drept una din cele mai bune voci din România. Despre alți artiști la modă în ziua de azi, maestrul Romcescu n-a avut o părere tocmai bună!

ADVERTISEMENT

Contactat de FANATIK pentru a explica de ce melodiile vechi prind tot mai mult teren, Adrian Romcescu ne-a mărturisit că piesele de altădată sunt mai valoroase în primul rând pentru că există o compoziție clară și au acel ceva ce lipsește multor compoziții moderne.

În opinia lui Romcescu, o piesă cu adevărat prețioasă este cea care îți rămâne în minte, pe care o poți fredona chiar și peste ani buni de la lansarea ei. Andra Măruță a trecut ”examenul” lui Adrian Romcescu. Interpretul de muzică ușoară nu are, însă, o părere tocmai bună despre întregul peisaj muzical de la noi.

ADVERTISEMENT

„Există o ruptură majoră între gusturile tineretului de astăzi și restul populației”

„Prima treabă foarte valoroasă la o piesă este să îți rămână ceva în cap din acea piesă, să aibă un clenci. Trebuie să aibă acel ceva care rămâne în urechile oamenilor. Asta contează enorm.

Piesele de astăzi se bazează pe alți factori care atrag atenția tineretului. Există o ruptură foarte clară, majoră, între gusturile tineretului de astăzi și restul populației.

ADVERTISEMENT

De exemplu, piesa lui Dan Spătaru (n.r.: cea la care Andra Măruță a făcut remake cu Andrei Bănuță) a fost un șlagăr și o să rămână multe piese de-ale lui Dan Spătaru.

Valoarea lor din punct de vedere vocal nu are timp. Sunt melodii evergreen. Bineînțeles că Andra este o artistă foarte mare, cu care am avut un succes foarte mare la melodia „Rămâi cu mine”, spune Adrian Romcescu.

ADVERTISEMENT

Adrian Romcescu, despre Andra Măruță: „Ea poate aborda absolut orice gen”

”Era o piesă de cu totul altă factură. E o solistă extrem de valoroasă, una din foarte puținele soliste de azi. Ea poate aborda absolut orice gen, inclusiv populară, muzică lăutărească veche.

E un artist complex din punct de vedere vocal. Categoric o apreciez. E bine să aduci în atenția publicului piese mari care au fac parte din repertoriul clasic al muzicii ușoare românești”, a declarat Adrian Romcescu despre succesul de care se bucură acum Andra Măruță cu piesa lui Dan Spătaru, în exclusivitate pentru FANATIK.

Mai mult, Romcescu spune că nu ar strica o reevaluare a altor melodii interpretate de Dan Spătaru, și nu numai! Doar că, delicat, sugerează că cei care vor să resusciteze asemenea compoziții trebuie să aibă talent.

„Și astăzi dacă faci o variantă la „Drumurile noastre” sau „Nicio lacrimă” de la Dan Spătaru vor prinde, și nu numai de la Dan Spătaru. Vor fi succese garantate. Sunt parte din sufletul nostru de român și din spiritualitatea noastră”, ne-a mai spus celebrul compozitor.

Rugat să ne spună cum mai arată viața sa profesională acum, având în vedere că trendurile muzicale nu mai seamănă deloc nici măcar cu cele de acum 5 ani, Adrian Romcescu a fost extrem de sincer. A spus că găsește tot mai rar artiști cu care poate colabora.

Adrian Romcescu atenționează despre dezastrul general din muzică: „Cam mult tupeu în generația asta nouă”

În opinia lui Romcescu, Andra Măruță, de pildă, e o raritate în muzica românească. Mulți artiști din generația nouă, poate chiar mai puțin talentați, au un tupeu pe care cântărețul nu îl poate înțelege.

„Eu am să colaborez în continuare muzical cu artiști, tot în stilul și în maniera mea. Din păcate sunt din ce în ce mai puțini soliști cu care pot să lucrez la piesele mele. Trendul de astăzi este unul dezastruos, în care primează alte valori, mai puțin acele valori vocale.

Alte lucruri primează astăzi. Cam mult tupeu în generația asta nouă! O infatuare de multe ori nejustificată, de cele mai multe ori”, ne-a mai spus Adrian Romcescu.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
A iscat un scandal uriaș, iar acum bate în retragere. ”Îmi cer scuze...
A iscat un scandal uriaș, iar acum bate în retragere. ”Îmi cer scuze pentru toate jignirile aduse lui Mouratoglou”
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
A început o afacere în 2017, apoi a reușit să își construiască un...
A început o afacere în 2017, apoi a reușit să își construiască un adevărat imperiu: „Ideile pur și simplu vin. Nu am nici un plan de business”
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Când trebuie schimbat permisul auto. Modificare importantă pentru şoferi
Când trebuie schimbat permisul auto. Modificare importantă pentru şoferi
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de...
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de țuică de 40 de grade. Experiment inedit cu etilotestul VIDEO
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Doliu în familia regală din Marea Britaniei după ce Regele Charles a fost...
Doliu în familia regală din Marea Britaniei după ce Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer. Anunțul trist făcut în urmă cu puțin timp
Clasa de mijloc, distrusă de măsurile socialiste. Românii care muncesc, cocoșați de taxe...
Clasa de mijloc, distrusă de măsurile socialiste. Românii care muncesc, cocoșați de taxe și inflație
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă...
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă se dă înainte de vacanţa de vară
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la...
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la NATO
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi