Life

Adriana Iliescu nu se lasă nici la 85 de ani. Cea mai bătrână mamă din România are zeci de procese în instanță. Ce solicită: „Sper că se vor termina”

Fosta profesoară își crește fiica singură, dar vrea să-i acorde toate condițiile necesare, pentru ca adolescenta să-și continue studiile. Cu toate acestea, cea mai bătrână mamă din România are zeci de proces pe rol.
22.11.2023 | 08:46
Adriana Iliescu nu se lasa nici la 85 de ani Cea mai batrana mama din Romania are zeci de procese in instanta Ce solicita Sper ca se vor termina
Cea mai bătrână mamă din România are zeci de procese în instanță/ foto:colaj fanatik
ADVERTISEMENT

Adriana Iliescu, în vârstă de 85 de ani, face orice pentru fiica sa, Eliza. De mai bine de 15 ani, cea mai bătrână mamă din România se luptă în instanță, pentru a-și cere drepturile. Ce revendică, de fapt, Adriana Iliescu, și când va avea loc următoarea înfățișare la tribunal.

Adriana Iliescu are zeci de proces pe rol

Adriana Iliescu este cunoscută drept cea mai bătrână mamă din România. Se știe faptul că ea a devenit mamă pentru prima dată, la vârsta de 66 de ani, când a adus-o pe lume pe fiica sa, Eliza Maria. Anii au trecut, iar aceasta s-a transformat într-o adolescentă în toată regula.

ADVERTISEMENT

Încă de la început, Adriana Iliescu și-a crescut fiica de una singură, deși beneficiază de o pensie modestă. Fostul cadru didactic abia dacă se ajunge cu banii, dar a ales să investească în educația propriului copil. Eliza este studentă la două facultăți din București: Facultatea de Litere și Facultatea de Științe Umane.

Ca orice mamă, fosta profesoară vrea tot ce e mai bun pentru ea, așa că în ultimii ani a fost numai prin sălile de judecată, pentru a-i lăsa fiicei ei drept moștenire o casă din localitatea Bălcești, județul Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Și-a dat în judecată rudele

Totul a început în 2004, când părinții Adrianei Iliescu au lăsat drept moștenire o bucată de teren. Din păcate, acel petic de pământ ar fi fost vândut de rudele sale, iar Adriana a decis să-i acționeze în instanță. Ea moștenise o casă și 320 de metri pătrați, iar în fața magistraților a solicitat anularea actului de vânzare- cumpărare.

În 2015, ea a pierdut un proces, dar nu s-a lăsat păgubașă. Drept urmare, Adriana Iliescu este nevoită să se prezinte, din nou, în instanță, în decembrie 2023, conform Gândul.ro. Cu toate că sunt mai bine de 10 ani de când se plimbă prin sălile de judecată, aceasta a mărturisit că abia așteaptă să scape.

ADVERTISEMENT

„Eu sper că se vor termina şi că voi câştiga, problema este să se termine în favoarea mea, judecătorii să fie obiectivi şi eu să nu mai fac alte demersuri”, declara Adriana Iliescu, pentru sursa citată anterior.

Vrea să facă credit pentru a-și ajuta fiica financiar

După ce va scăpa de acest proces, Adriana Iliescu vrea să investească și mai mult în educația fiicei sale. Fostul cadru universitar este dispusă să facă un împrumut bancar, dacă nu va mai putea să facă față cheltuielilor de școlarizare ale Elizei. Din păcate, pensia pe care o încasează lunar abia dacă îi ajunge să întrețină casa în care cele două locuiesc .

ADVERTISEMENT

„E la două facultăți, se descurcă foarte bine, și-a mai mutat niște ore de la o grupă la alta, pentru că s-a putut, le-a cerut voie profesorilor. Mai ia taxiul de la o facultate la alta, pentru că nu sunt scumpe, cam 12 lei. Am făcut un calcul și putem face asta.

Poate vom lua și un credit, vom vedea! Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea, repet! Știm amândouă că nu va fi simplu. Dar cred cu tărie că va reuși să le facă față.”, declara Adriana Iliescu în urmă cu ceva timp.

ADVERTISEMENT