Sport

Adversara României de la Euro 2024 a luat cel mai rapid gol într-un meci internațional. Austriacul Baumgartner a marcat în secunda 6. Video

Austriacul Baumgartner a marcat după doar 6 secunde în amicalul cu Slovacia. Golul este considerat cel mai rapid dintr-o partidă internațională.
23.03.2024 | 23:15
Adversara Romaniei de la Euro 2024 a luat cel mai rapid gol intrun meci international Austriacul Baumgartner a marcat in secunda 6 Video
Austriacul Baumgartner a marcat după doar 6 secunde în amicalul cu Slovacia. Golul este considerat cel mai rapid dintr-o partidă internațională. Sursă foto: kurier.at
ADVERTISEMENT

Slovacia este adversara naționalei României în faza grupelor de la Euro 2024. Întâlnirea dintre cele două reprezentative este în ultima etapă și este programată pe 26 iulie, de la ora 19:00, la Frankfurt.

Baumgartner a marcat în secunda 6 cel mai rapid gol

Formația Slovaciei și-a început cu stângul pregătirea pentru turneul final din Germania, fiind învinsă la Bratislava de selecționata Austriei, scor 0-2, în primul meci amical susținut în 2024.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât eșecul în sine, slovacii au intrat în istoria fotbalului cu un record negativ. Și asta pentru că mijlocașul austriac Christoph Baumgartner a marcat în secunda 6 cel mai rapid gol înregistrat în fotbalul internațional.

Conform site-ului goal.com, jucătorul în vârstă de 24 de ani a sprintat de la centrul terenului cu mingea la picior, a trecut de trei adversari și apoi a înscris cu un șut extraordinar de la aproximativ 23 de metri.

ADVERTISEMENT

Vechiul record îi aparținea atacantului german Lukas Podolski, care a marcat după 7 secunde în partida împotriva Ecuadorului din 2013. Golul lui Baumgartner a făcut istorie, dar ar putea să nu fie cel mai rapid din toate timpurile.

Micuța echipă Croydon FC din sudul Londrei a revendicat acest record, susținând că Ryan Hall a marcat după doar 2,31 secunde la London Senior Trophy, în februarie 2024. Guinness World Records nu a reușit să confirme dacă acesta a fost într-adevăr cel mai rapid gol înregistrat vreodată.

ADVERTISEMENT

Wirtz, gol în secunda 7 cu Franța

Reușita lui Christoph Baumgartner nu a fost singura extrem de rapidă din meciurile amicale desfășurate sâmbătă, 23 martie. Precedentul record al celui mai rapid gol marcat stabilit de Podolski în urmă cu 11 ani a fost egalat de un alt jucător german.

Starul lui Bayer Leverkusen, Florian Wirtz, a punctat după doar 7 secunde în partida din deplasare cu Franța. Imediat după primul fluier al arbitrului, tânărul de 20 de ani a primit o minge de la Toni Kroos și a catapultat-o în poarta lui Brice Samba.

ADVERTISEMENT

După 70 de ani în care a purtat echipament furnizat de Adidas, echipa națională de fotbal a Germaniei a ales un nou sponsor tehnic. Rivala Nike a reușit să îi convingă pe oficialii Federației Germane de Fotbal să semneze un acord.

ADVERTISEMENT