News

Afacerea cu care a dat lovitura o familie de români revenită din Anglia. O bucată costă între 50 și 100 de lei

Care este afacerea extrem de profitabilă grație căreia o familie de români revenită din Anglia a dat lovitura. O bucată poate ajunge la 100 de lei.
01.04.2024 | 14:28
Afacerea cu care a dat lovitura o familie de romani revenita din Anglia O bucata costa intre 50 si 100 de lei
O familie de români revenită din Anglia a dat lovitura: afacerea care le aduce profit. O bucată poate ajunge la 100 de lei. Sursa foto: Adevarul / Facebook / Câmpul cu struți Bacău / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Afacerea pusă pe picioare de o familie de români revenită din Anglia. Acest business le aduce conaționalilor noștri un important profit. Au, în prezent, o cerere foarte mare pentru produsele lor.

O familie de români revenită din Anglia a dat lovitura: afacerea care le aduce profit. O bucată poate ajunge la 100 de lei

Povestea de succes a familiei Butacu, formată din Iosif și Mirela, a început în urmă cu doi ani. Ideea afacerii le-a venit celor doi după ce s-au întors din străinătate, mai exact din Anglia.

ADVERTISEMENT

Cu ce se ocupă aceștia? Ei bine, familia Butacu a înființat, în 2022, o fermă cu struți chiar lângă municipiul Bacău. Într-o primă fază, cuplul a vizitat toate crescătoriile mari din România pentru a se documenta.

Eu și soția am lucrat mulți ani în Anglia, acolo ni s-au născut cei doi copii, de 4 și 8 ani. Ne-am întors definitiv în România în vara anului 2021. Înființarea unei ferme de struți a fost un vis de-al meu mai vechi, iar azi, după fix doi ani de când ne-au ajuns primele trei familii de struți tineri, cumpărate de la Oradea, pot spune că este o afacere profitabilă.

ADVERTISEMENT

Inițial am văzut un reportaj bine documentat, apoi am vizitat toate fermele mari din România, pentru a ști ce condiții trebuie să le ofer acestor păsări speciale”, povestește pentru Adevărul, Iosif Butacu.

În prezent, ”Câmpul cu struți din Bacău”, așa cum se numește ferma familia Butacu, este o locație deschisă vizitării pentru oricine sună și se programează. În fiecare zi, 10-15 familii vin aici pentru a vedea de aproape struții.

ADVERTISEMENT

De notat că rolul de ghid pentru oaspeți revine proprietarilor. La intrare nu se plătește nicio taxă, însă cei care doresc să sprijine bunăstarea păsărilor pot pune bani în pușculița destinată achiziționării furajelor.

Profitul familiei din Bacău vine din ouăle struților. Acestea sunt la mare căutare. Prețurile sunt unele destul de piperate. Astfel, un ou care cântărește mai puțin de un kilogram se vinde cu 50 de lei. Ouăle de până la 1,5 kilograme ajung la 80 de lei iar ouăle-gigant, de peste 1,5 kilograme, se vând cu 100 de lei.

ADVERTISEMENT

Zeci de mii de euro, banii investiți în ferma de struți din Bacău

Pentru a pune la cale această afacere inedită, familia din Bacău a investit, inițial, aproximativ 50.000 de euro. O familie tânără de struți costă în jur de 2.500 de euro, iar una adultă, reproducătoare, 4.000 de euro.

Întreținerea acestor păsări nu este deloc una simplă. Struții necesită mereu apă curată și furaje. Hrana e bazată pe opt tipuri de cereale (grâu, porumb, ovăz, orz, lucernă uscată, șrot din floarea soarelui, șrot de soia, tărâțe de grâu), făină din pește, dar și pe multă lucernă.

ADVERTISEMENT