News

Afacerea cu care românii pot da lovitura în viitor. Aceste fructe dulci și cremoase aduc câștiguri importante

O afacere cu fructe dulci și cremoase poate aduce câștiguri semnificative.
30.10.2021 | 13:33
Afacerea cu care romanii pot da lovitura in viitor Aceste fructe dulci si cremoase aduc castiguri importante
ADVERTISEMENT

Toate lumea iubește fructele dulci și cremoase. Mai nou, românii se pot gândi la o afacere „exotică” din care au șansa să obțină câștiguri importante.

Cunoscută în toată lumea sub denumirea de fructul paw paw, banana nordului și-a găsit loc și în România. Datorită gustului deosebit de vanilie, banane și ananas, dar și a faptului că este bogat în vitamine și minerale, paw paw este foarte apreciat de persoanele care posedă acest fruct inedit.

ADVERTISEMENT

Banana nordului a fost descoperită în America de Nord în urmă cu peste 500 de ani. Anul trecut a apărut pe prima pagina a ziarelor după ce preșendintele din Tanzania a făcut teste Covid pe o capră, o oaie și un fruct paw paw. Capra și fructul au ieșit pozitive.

Banana nordului, afacerea cu fructe dulci care poate genera câștiguri frumoase. Cu cât se vinde kilogramul de paw paw

Foto: Facebook

Paw paw sunt arbori cu o înălțime cuprinsă între 2 și 12 metri. Fructele sunt mari și comestibile, cu o lungime de 5–16 cm și o lățime de 3–7 cm. Acestea sunt așezate sub formă de ciorchine cu 2-6 fructe.

ADVERTISEMENT

Fructele cântăresc între 20 și 500 g, având numeroase semințe. Când sunt coapte au o culoare galbenă sau maro. Au o aromă oarecum similară cu cea pe care o regăsim la banane sau mango.

Pentru că nu este cultivat la scară mare, prețul poate ajunge la 8 dolari (41 de lei/kg). De asemenea, se poate vinde și pulpa înghețată, iar aici prețul ajunge la 25 de lei/kg, conform hobbyfarms.com.

ADVERTISEMENT

Banana nordului nu a fost cultivat la scară largă deoarece fructele nu pot fi păstrate și transportate foarte bine. În plus, arborele este greu de transplantat din cauza rădăcinii sale lungi, pivotante.

Un kilogram de paw paw se poate vinde cu 41 de lei. Cum se cultivă aceste fructe dulci

 

Foto: Facebook
Foto: Facebook

În ultimii ani, tot ma mulți români s-au aventurat și au reușit să cultive în grădina lor acest fruct originar din America de Nord.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună perioadă de plantare este în martie sau noiembrie. Puieții ar trebui să fie ținuți la umbră în primii doi ani.

Durează undeva până la 5 ani până la apariția primelor fructe. Aceste vor fi culese în lunile septembrie și octombrie.

Banana nordului se adaptează foarte bine la clima din România, arborele având chiar o rezistență excepțională la temperaturi scăzute de până la minus 35 de grade.

Afacerea cu fructe paw paw se extinde și în România. Banana nordului are foarte multe proprietăți pentru organism

Mulți români s-au apucat să crească aceste fructe din pasiune în propria lor grădină. Ușor, ușor, fenomenul s-a extins, iar cei care au timp și răbdare se pot gândi la o afacere pe termen lung.

Pe lângă gustul plăcut, fructul paw paw are un conținut ridicat în vitamina A şi C. De asemenea, banana nordului conține Ca, Fe, Mg, Mn şi aminoacizi.

Fructele paw paw erau preferatele primul președinte al SUA

Cunoscut și ca banană de preerie sau banană Ozark, fructul paw paw este originar din America de nord.

Numele derivă probabil de la cuvântul spaniol papaya și de la similaritatea celor două fructe.

Primele mențiuni ale acestor fructe provin raport al unei expediții din 1541 a lui Hernando de Soto. Acesta i-a găsit pe americanii nativi cultivând arborii la est de râul Mississippi. Se spune că fructul de paw paw rece era desertul favorit al primul președinte al SUA, George Washington.

Un fruct paw paw a ieșit infectat cu coronavirus, la un test făcut de fostul președinte din Tanzania

John Magufuli, fostul președinte din Tanzania, a contestat la începutul pandemiei testele folosite în țara sa.

În martie 2020, Magufuli a instruit forțele de securitate tanzaniene să verifice calitatea truselor de testare. Au fost folosite mostre de la un fruct paw paw, o oaie și o capră, cărora le-au fost alocate nume umane și vârste. Acestea au fost trimise în secret la laboratoarele de testare.

Surprinzător, rezultatele au indicat că fructul paw paw și capra sunt pozitive cu coronavirus, conform Reuters.

ADVERTISEMENT
Tags: