News

Afaceri ilegale cu brazi de Crăciun. Trei bărbaţi care au pus la cale defrişări masive în Apuseni, reţinuţi

22.12.2020 | 16:38
Afaceri ilegale cu brazi de Craciun Trei barbati care au pus la cale defrisari masive in Apuseni retinuti
ADVERTISEMENT

Trei persoane, suspectate de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, complicitate la furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual au fost reținute de poliţiştii din județul Alba.

Cele trei persoane, cu vârste cuprinse între 36 și 51 de ani, urmează să fie prezentate în faţa magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni.

ADVERTISEMENT

În acest caz, anchetatorii au efectuat 23 de percheziții la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile persoanelor implicate în anchetă.

Activitatea ilegală desfășurată în perioada martie-septembrie

În urma perchezițiilor, poliţiştii au identificat şi indisponibilizat documente, suma de 9.000 de lei, 92,67 metri cubi de cherestea, 62,4 metri cubi de lemn rotund şi un autocamion.

ADVERTISEMENT

Cercetarea este coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni. Cele trei persoane reținute de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba sunt bănuite de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, complicitate la furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual.

Potrivit cercetărilor, în perioada martie-septembrie 2020, o societate comercială din judeţul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept şi ar fi sustras arbori, din speciile molid şi brad, din fondul forestier naţional.

ADVERTISEMENT

Reprezentanţii societăţii ar fi întocmit, în fals, documente de însoţire sau ar fi întocmit documente de însoţire pe care erau menţionate cantităţi de material lemnos mai mici decât cele transportate cu scopul de a justifica transporturile de material lemnos. Materialul, în formă brută sau prelucrat sub formă de cherestea, ar fi fost transportat şi comercializat spre diverse societăţi comerciale şi persoane fizice.

Au fost efectuate 23 de percheziţii în judeţul Alba, pe raza comunelor Albac şi Horea, la sediile a trei societăţi comerciale, la punctele de lucru ale acestora şi la persoanele vizate de anchetă. Anchetatorii au ridicat documente contabile şi înscrisuri legate de activităţile comerciale și au indisponibilizat suma de 9.000 de lei, 92,67 metri cubi de cherestea, 62,4 metri cubi lemn rotund şi un autocamion.

ADVERTISEMENT

În total au fost auditae 13 persoane care au fost aduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

ADVERTISEMENT