Life

Ai primit cadou o orhidee albă? Puține femei știu ce semnificație are, de fapt, acest dar

Ți s-a oferit o orhidee albă? Ce simbolizează această floare pe care foarte multe doamne obișnuiesc să o aibă în locuință.
12.02.2023 | 13:59
Ai primit cadou o orhidee alba Putine femei stiu ce semnificatie are de fapt acest dar
Ți s-a oferit o orhidee albă? Ce simbolizează această floare pe care foarte multe doamne obișnuiesc să o aibă în locuință. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ai primit cadou o orhidee albă? Puține femei știu ce semnificație are, de fapt, acest dar. Aceste „plante cu parfum regal”, după cum sunt cunoscute de chinezi, au devenit în ultima perioadă extrem de populare în toate colțurile lumii.

Ți s-a oferit o orhidee albă? Ce simbolizează această floare pe care foarte multe doamne obișnuiesc să o aibă în locuință

Ți s-a oferit o orhidee albă și nu știi ce simbolizează? FANATIK îți spune că această floare gingașă este asociată cu puritatea, sinceritatea și eternitatea. Dacă o primești de la o persoană apropiată înseamnă că ți se oferă iubire sinceră și pură.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dacă floarea este oferită de cineva mamei sale are rolul de a sublinia iubirea necondiționată, dezinteresată sau dragostea ajunsă la maturitate. Se pot face cadou oricărei femei din cadrul familiei.

În plus, albul este asociat întotdeauna cu eleganța și inocența și nu este de mirare că floarea este folosită frecvent în buchetele mireselor sau la aranjamentele de la nuntă. Totodată, semnifică respect, admirație și transmite gânduri bune.

ADVERTISEMENT

Orhideea este, în general, un simbol al iubirii. Aceste flori înfloresc foarte ușor, în condiții de mediu dintre cele mai variate și se găsesc cu mare ușurință în florăriile de pretutindeni, dar și în supermarketuri.

Care este legenda acestei flori

Orhideea este o floare misterioasă cu un aspect exotic, rafinat și cu culori variate. Planta are o istorie veche și o legendă pe care o cunosc destul de puțini oameni. A apărut în Antichitate când a început să crească în pădurile tropicale din America de Sud.

ADVERTISEMENT

Planta are nevoie de un mediu cald și umed, fiind cultivată inițial de oamenii mai înstăriți. Conform florisauvage.ro, în China sunt cunoscute drept „plantele cu parfum regal”, fiind regăsite cel mai des la curțile regale. S-au răspândit în Europa de Vest la începutul secolului XVIII – XIX.

De atunci și până în prezent orhideea s-a extins pe toate continentele pământului, mai puțin Antarctica. Numele său a apărut prima dată într-un cadru științific atunci când filozoful și botanistul Theophrastus, care a lucrat cu Aristotel, a dicutat despre această floare.

ADVERTISEMENT

S-a folosit cuvântul grecesc „Orchis” pentru a denumi floarea. Mai târziu, orhideea a ajuns să se răspândească datorită lui Jean Jules Linden, un mare cultivator de orhidee în secolul al XIX-lea. El a introdus planta în catalogul intitulat Lindenia.

ADVERTISEMENT
Tags:
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
”Tancul rusesc” a decis să spună tot ce a pățit în România, după...
”Tancul rusesc” a decis să spună tot ce a pățit în România, după marea surpriză avută la aeroport
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
O studentă a vrut să se angajeze la supermarket, însă a renunţat când...
O studentă a vrut să se angajeze la supermarket, însă a renunţat când a aflat salariul. "La 40 de ore pe săptămână e prea puţin"
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Cum a dat marea lovitură Jador. A fost sărac lipit
Cum a dat marea lovitură Jador. A fost sărac lipit
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Triunghi amoros în showbiz. Cine este iubita sexy lăsată însărcinată de Tavi Clonda....
Triunghi amoros în showbiz. Cine este iubita sexy lăsată însărcinată de Tavi Clonda. Gabriela Cristea a aflat tot!
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă