Life

Ai primit cadou o orhidee albă? Puține femei știu ce semnificație are, de fapt, acest dar

Ți s-a oferit o orhidee albă? Ce simbolizează această floare pe care foarte multe doamne obișnuiesc să o aibă în locuință.
12.02.2023 | 13:59
Ai primit cadou o orhidee alba Putine femei stiu ce semnificatie are de fapt acest dar
Ți s-a oferit o orhidee albă? Ce simbolizează această floare pe care foarte multe doamne obișnuiesc să o aibă în locuință. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ai primit cadou o orhidee albă? Puține femei știu ce semnificație are, de fapt, acest dar. Aceste „plante cu parfum regal”, după cum sunt cunoscute de chinezi, au devenit în ultima perioadă extrem de populare în toate colțurile lumii.

Ți s-a oferit o orhidee albă? Ce simbolizează această floare pe care foarte multe doamne obișnuiesc să o aibă în locuință

Ți s-a oferit o orhidee albă și nu știi ce simbolizează? FANATIK îți spune că această floare gingașă este asociată cu puritatea, sinceritatea și eternitatea. Dacă o primești de la o persoană apropiată înseamnă că ți se oferă iubire sinceră și pură.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dacă floarea este oferită de cineva mamei sale are rolul de a sublinia iubirea necondiționată, dezinteresată sau dragostea ajunsă la maturitate. Se pot face cadou oricărei femei din cadrul familiei.

În plus, albul este asociat întotdeauna cu eleganța și inocența și nu este de mirare că floarea este folosită frecvent în buchetele mireselor sau la aranjamentele de la nuntă. Totodată, semnifică respect, admirație și transmite gânduri bune.

ADVERTISEMENT

Orhideea este, în general, un simbol al iubirii. Aceste flori înfloresc foarte ușor, în condiții de mediu dintre cele mai variate și se găsesc cu mare ușurință în florăriile de pretutindeni, dar și în supermarketuri.

Care este legenda acestei flori

Orhideea este o floare misterioasă cu un aspect exotic, rafinat și cu culori variate. Planta are o istorie veche și o legendă pe care o cunosc destul de puțini oameni. A apărut în Antichitate când a început să crească în pădurile tropicale din America de Sud.

ADVERTISEMENT

Planta are nevoie de un mediu cald și umed, fiind cultivată inițial de oamenii mai înstăriți. Conform florisauvage.ro, în China sunt cunoscute drept „plantele cu parfum regal”, fiind regăsite cel mai des la curțile regale. S-au răspândit în Europa de Vest la începutul secolului XVIII – XIX.

De atunci și până în prezent orhideea s-a extins pe toate continentele pământului, mai puțin Antarctica. Numele său a apărut prima dată într-un cadru științific atunci când filozoful și botanistul Theophrastus, care a lucrat cu Aristotel, a dicutat despre această floare.

ADVERTISEMENT

S-a folosit cuvântul grecesc „Orchis” pentru a denumi floarea. Mai târziu, orhideea a ajuns să se răspândească datorită lui Jean Jules Linden, un mare cultivator de orhidee în secolul al XIX-lea. El a introdus planta în catalogul intitulat Lindenia.

ADVERTISEMENT
Tags: