News

Ajutoare pentru pensionarii cu venituri sub 3000 de lei. Banii intră direct pe card

Banii vor ajunge la pensionari la jumătatea acestei luni. Beneficiarii sunt cei care au venituri mai mici de 3000 de lei.
02.10.2023 | 19:46
Ajutoare pentru pensionarii cu venituri sub 3000 de lei Banii intra direct pe card
Ajutoare pentru pensionarii cu venituri sub 3000 de lei. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pensionarii cu venituri sub 3000 de lei vor primi ajutoare financiare, în luna octombrie, iar banii vor intra direct pe card. Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, luni, în ședința de Guvern, despre aceste ajutoare.

Pensionarii cu venituri sub 3000 de lei primesc ajutoare

Șeful Executivului a anunțat că banii vor ajunge la beneficiari la jumătatea acestei luni. Este vorba de tichetele cuprinse între 300 și 500 de lei care urmează să fie acordate vârstinicilor din România, cu venituri mai mici ori egale cu 3000 de lei.

ADVERTISEMENT

Ajutorul financiar este livrat de statul român în două tranșe. Prima a ajuns la beneficiari în luna ianurie, iar a doua tranșă va fi livrată în prima jumătate a lunii octombrie. Vestea cea bună a fost dată, astăzi, de Marcel Ciolacu.

„Profit de ocazie pentru a anunţa că intră la plată ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei. Banii vor ajunge la oameni începând cu prima jumătate a acestei luni.

ADVERTISEMENT

Am crescut salariul minim de la 1 octombrie şi acordăm aceste ajutoare pensionarilor cu venituri mici. Deci sper că este clar pentru toată lumea că nu se poate vorbi de recesiune în România”, a transmis premierul.

Banii se acordă în funcție de pensia fiecărui beneficiar. Astfel, cei care au venituri ce nu depășesc 1500 de lei vor primi suma de 500 de lei. Pensionarii cu indemnizații între 1501 și 2000 de lei vor primi 400 de lei în plus, iar cei cu pensii între 2001 lei și 3000 de lei vor beneficia de încă 300 de lei în luna octombrie.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu: „Construim o companie nouă, Complexul Energetic Valea Jiului”

Tot luni, prim-ministrul Marcel Ciolacu a desfășurat o vizită oficială în Valea Jiului, unde a anunțat că vor fi acordate alte ajutoare financiare din Fondul de Rezervă al Guvernului. Acestea sunt destinate achitării salariilor angajaților din Valea Jiului și sunt în valoare de 50 de milioane de lei.

Totodată, premierul a transmis că se vor pune bazele unei noi companii Complexul Energetic Valea Jiului, cu scopul de a face schimbări celui „mai mare bazin minier din România într-o zonă unde se va produce energie verde, panouri fotovoltaice și energie hidro.”

ADVERTISEMENT

„Construim o companie nouă, Complexul Energetic Valea Jiului, care va prelua salariații din Complexul Energetic Hunedoara. Va fi o companie care își propune și proiecte pe energie verde. Atât pe zona fotovoltaică, cât și pe zona de hidro. Aceste proiecte pot fi finanțate atât pe Fondul de Modernizare. Dar avem la dispoziție și Fondul de Tranziție Justă”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

 

ADVERTISEMENT