Sport

Alarmă în Gruia înaintea partidei Slavia Praga – CFR Cluj din grupele Conference League: ”N-am văzut așa ceva în România!”

Cristi Balaj, președintele campioanei, a prefațat întâlnirea Slavia Praga - CFR Cluj din grupele Conference League, și a remarcat spiritul ofensiv al cehilor.
05.10.2022 | 19:32
Alarma in Gruia inaintea partidei Slavia Praga  CFR Cluj din grupele Conference League Nam vazut asa ceva in Romania
Cristi Balaj, președintele CFR Cluj, avertizează cu privire la forța ofensivă a Slaviei Praga, și le cere jucătorilor să lupte pentru victorie în meciul de joi.
ADVERTISEMENT

Campioana României, CFR Cluj, joacă joi, în deplasare, cu Slavia Praga, în runda a treia din Grupa G a Conference League. Campioana vine după succesul cu Petrolul, un rezultat care l-a mulțumit pe Dan Petrescu. Pentru a ajunge în primăvara europeană însă, are nevoie de rezultate în Europa. Și va avea în față o formație despre care președintele clubului, Cristi Balaj, vorbește la superlativ.

Cristi Balaj anunță, fără echivoc, obiectivul: ”Vrem să jucăm la victorie, dar depinde de jucători. De spirit, de atitudine”

Fără îndoială, Slavia Praga este cea mai puternică echipă a grupei. Fosta echipă a lui Nicolae Stanciu domină campionatul Cehiei în ultimii ani. A câștigat ultimele patru ediții de campionat și are un lot evaluat la aproape 56 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În 2019, în play-off-ul Ligii Campionilor, cehii treceau de CFR Cluj. Au fost două victorii la limită, 1-0. La Cluj a marcat Masopust, iar la Praga, Boril.

Acum ar putea să fie un moment pentru o revanșă. Chiar dacă antrenorul Slaviei, Jindrich Trpisosky, opina încă după tragerea la sorți că este un avantaj că îi cunoaște pe clujeni. Remarcând însă continuitatea acestora în performanțe.

ADVERTISEMENT

”Au același antrenor și mulți dintre aceiași jucători. Cunoaștem mediul de acolo, știm în ce ne băgăm. Își mențin în continuare performanța, au câștigat din nou titlul cu o diferență mare”, spunea acesta.

În tabăra noastră, lucrurile sunt certe. Ultima în grupă, CFR Cluj are nevoie de rezultate pozitive pentru a prinde primele două locuri. Iar unul obținut la Praga ar putea atârna decisiv în balanță.

ADVERTISEMENT

Cristi Balaj, președintele clubului, mărturisea, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport, că acesta este și dezideratul. Victoria. Cerându-le jucătorilor, spirit, atitudine, incisivitate. Mai cu seamă că, remarca el, Slavia practică un joc ofensiv cum nu se vede la noi.

”Slavia e cea mai bună echipă din grupă. O echipă ofensivă, am remarcat spiritul și atitudinea lor, în meciurile pe care le-am urmărit. Atacau cu zece jucători. În România n-am văzut așa ceva.

ADVERTISEMENT

Vrem să jucăm la victorie, dar depinde de jucători. De spirit, de atitudine. Întâlnim cea mai ofensivă echipă din grupă.

Nu mergem cu echipa a doua, n-am lăsat jucători importanți acasă. Avem experiența anilor precedenți, acest lucru ne-a ajutat.

Este un joc care n-a fost plăcut de privit, cu Petrolul. Dan Petrescu e mulțumit pentru că am câștigat. Avem nevoie de jucători care să fie mai incisivi”, a spus Cristi Balaj, la emisiunea Fotbal Club.

ADVERTISEMENT