News

Alegeri SUA 2024: Ron DeSantis abandonează lupta pentru Casa Albă și îl susține pe Donald Trump

Alegeri SUA 2024: Ron DeSantis, principalul rival al lui Donald Trump în cursa pentru nominalizarea republicană, a abandonat lupta pentru Casa Albă.
22.01.2024 | 07:51
Alegeri SUA 2024 Ron DeSantis abandoneaza lupta pentru Casa Alba si il sustine pe Donald Trump
Alegeri SUA 2024: Ron DeSantis iese din cursa prezidențială, Donald Trump, un singur rival. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Alegeri SUA 2024: Ron DeSantis, guvernatorul Floridei, văzut ca principal rival al lui Donald Trump în cursa pentru nominalizarea republicană, a abandonat oficial lupta pentru Casa Albă.

Alegeri SUA 2024: Ron DeSantis iese din cursa prezidențială, Donald Trump, un singur rival

Duminică, 21 ianuarie, guvernatorul republican din Florida, Ron DeSantis, a anunțat oficial că își suspendă campania pentru alegerile prezidențiale din SUA. Acesta și-a motivat decizia radicală spunând că nu există o ”cale clară spre victorie”, transmite BBC.

ADVERTISEMENT

Într-un mesaj video postat pe pagina sa de X (fostul Twitter), DeSantis a spus că ”Îmi suspend campania astăzi (n.r. duminică)”. Apoi a continuat ”Pentru mine este clar că majoritatea alegătorilor republicani din primare vor să îi dea o nouă şansă lui Donald Trump”.

”Dacă aș putea face ceva pentru a obține un rezultat favorabil, mai multe interviuri, aș face-o, dar nu le pot cere susținătorilor noștri să-și ofere voluntar timpul și să-și doneze resursele dacă nu avem o cale clară spre victorie. În consecință, astăzi îmi suspend campania.

ADVERTISEMENT

Winston Churchill a remarcat odată că succesul nu este final, eșecul nu este fatal. Curajul de a continua este cel care contează. În timp ce această campanie s-a încheiat, misiunea continuă aici, în Florida. Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze”, a spus DeSantis.

Având adesea poziţii dure în ceea ce priveşte imigraţia şi avortul, rivalul lui Trump s-a clasat, recent, pe locul al doilea în timpul întrunirii preelectorale din Iowa, cu mult în urma fostului președinte al SUA. DeSantis a strâns 21% din voturi, faţă de 51%, cât a obținut Trump.

ADVERTISEMENT

În ciuda rivalității din acest moment cu Donald Trump, DeSantis a precizat în același mesaj de pe X că îl va susține pe deplin pe fostul președinte republican. ”Am avut dezacorduri cu Donald Trump, cum ar fi referitor la pandemia de coronavirus. / ”Trump este mai bun decât actualul șef de stat, Joe Biden”, a adăugat Ron DeSantis.

Nikki Haley, ultimul obstacol în calea nominalizării lui Donald Trump drept candidat al Partidului Republican

Anunțul șoc al lui DeSantis a venit cu doar două zile înainte de primarele din statul american New Hampshire. Și în acest stat, sondajele îl plasau cu mult în urma lui Trump.

ADVERTISEMENT

În acest moment, retragerea din cursă a lui DeSantis o face pe fosta guvernatoare a statului Carolina de Sud, Nikki Haley, ultimul obstacol în calea nominalizării lui Donald Trump drept candidat al Partidului Republican pentru Casa Albă.

Haley a reacționat rapid după anunțul contracandidatului său. ”Vreau să îi spun lui Ron că a condus o campanie foarte bună”, a spus ea. ”Acum au mai rămas un tip şi o doamnă” în cursă, a adăugat aceasta, referindu-se la lupta ei cu Trump.

ADVERTISEMENT