Sport

Aleksander Ceferin, anunț surprinzător în ziua în care a primit dreptul să candideze pentru cel de-al 4-lea mandat la UEFA!

Actualul președinte al UEFA a aflat că poate să candideze la cel de-al 4-lea mandat. Ulterior, Aleksander Ceferin a oferit prima reacție în care a făcut un anunț surprinzător.
08.02.2024 | 15:45
Aleksander Ceferin anunt surprinzator in ziua in care a primit dreptul sa candideze pentru cel deal 4lea mandat la UEFA
Aleksander Ceferin face un anunț surprinzător legat de noul mandat la UEFA. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Joi, 8 februarie, Congresul UEFA a aprobat o schimbare majoră care îi oferă actualului președinte ocazia de a candida la un nou mandat. În urma acestei schimbări, Aleksander Ceferin a făcut un anunț surprinzător. Și a luat o decizie ce îi pune pe mulți pe gânduri.

Aleksander Ceferin, anunț surprinzător în ziua în care a primit dreptul să candideze pentru cel de-al 4-lea mandat la UEFA!

Slovenul este la conducerea UEFA din 2016 și are posibilitatea de a a-și prelungi șederea până în 2031. În cadrul Congresului de la Paris voturile majoritare au fost pentru implementarea unui nou amendament. În acest sens, președintele UEFA poate avea până la patru mandate. Totodată, acest amendament se aplică tuturor membrilor Comitetului Executiv, dar nu se iau în considerare mandatele “începute înainte de 1 iulie 2017”.

ADVERTISEMENT

Acest lucru face ca lui Ceferin să i se perimtă ocazia de a candida pentru al 4-lea mandat, fiind ales din nou în 2023, pentru patru ani. Astfel, șederea slovenului la conducerea UEFA ar putea ajunge până în 2031. Limita de vârstă de 70 de ani pentru alegerea sau realegerea în Comitetul Executiv al UEFA a fost, de asemenea, eliminată.

În urma noii schimbări, Aleksander Ceferin a făcut un anunț surprinzător. Președintele UEFA a mărturisit că nu va mai candida pentru un nou mandat și a explicat care este motivul: “Sunt obosit, departe de familia mea de mult timp. Am decis să nu mai candidez în 2027”, a declarat Aleksander Ceferin, potrivit francezilor de la L’Equipe.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Aleksander Ceferin despre Super Liga propusă de Real Madrid și Barcelona

“Suntem pe acoperișul lumii fotbalului de câteva decenii. Liderii trebuie să realizeze acest lucru și, mulțumesc lui Dumnezeu, liderii au înțeles acest lucru. Astăzi unii încearcă să calce în picioare 70 de ani de istorie și să schimbe istoria fotbalului.

Încearcă să se prefacă drept salvatori ai fotbalului când, de fapt, sunt gropari. Unii încearcă să schimbe modelul fotbalului european în ciuda succesului său. Pozează în victime când sunt prădători, confundă monopolul cu unitatea.

ADVERTISEMENT

Trecem prin momente grele, știm asta, dar unitatea este singurul lucru care ne va proteja. […] Astăzi totul este de vânzare în lume, dar nu aceasta este viziunea noastră asupra lucrurilor, asta nu va fi niciodată.

Aceasta nu este viziunea noastră despre Europa pe care vrem să o transmitem copiilor noștri. Ei vor să ne despartă în numele pieței și pentru a le crește din ce în ce mai mult veniturile. Luăm lovitura la valoarea nominală, dar rezistăm, pentru că știm pentru ce luptăm.

ADVERTISEMENT

Cluburile sunt libere să participe la noi competiții, nimeni nu a amenințat că le va sancționa dacă se alătură a ceea ce suporterii numesc ‘Zombie League’. Suporterii nu sunt proști. Nu poți cumpăra merite sportive, nu poți cumpăra o istorie de câteva decenii”, a declarat Ceferin în fața tuturor președinților de Federații din Europa la Congresul UEFA de la Paris, citat de RMC Sport.

ADVERTISEMENT
Tags: