News

Alertă cu bombă lângă Cercul Militar din Capitală. A fost descoperit un bagaj suspect abandonat

Pirotehniștii au blocat accesul pe o stradă din zona Cercului Militar după ce la numărul unic de urgență 112 a fost sesizată prezența unui bagaj suspect abandonat.
31.07.2022 | 16:01
Alerta cu bomba langa Cercul Militar din Capitala A fost descoperit un bagaj suspect abandonat
Alertă cu bombă în Capitală Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Printr-un apel la 112 s-a anunţat că pe strada Vasile Milea a fost descoperit un bagaj abandonat. Pirotehniştii au blocat accesul în zonă pentru a se asigura că bagajul nu reprezintă un pericol.

Alertă cu bombă lângă Cercul Militar din Capitală

Potrivit primelor informații furnizate de reprezentanții ISU București, “astăzi, 31 iulie 2022, în jurul orei 12:30, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 3 Poliție a fost sesizată, despre faptul că pe o stradă din Sectorul 1 se află un bagaj suspect.

ADVERTISEMENT

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției Capitalei, precum și echipaje de prim ajutor.

De asemenea, sunt prezenți specialiști din cadrul SRI și grupa pirotehnică din cadrul SIAS, pentru efectuarea de verificări specifice”.

ADVERTISEMENT

La faţa locului au ajuns şi cinci echipaje de pompieri care aşteaptă noi ordine, relatează Antena 3.

Mai multe sedii UDMR din Cluj Napoca, amenințate cu bombă

Nu a fost singura alertă cu bombă din această săptămână. În noaptea de joi spre vineri, polițiștii din Cluj Napoca au intervenit la sediile UDMR din oraș după ce o amenințare cu bombă a fost trimisă prin intermediul poștei electronice a Poliției Locale din Brașov.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au verificat sediile din Cluj-Napoca ale partidului minorității maghiare pentru a confirma dacă în interior sunt dispozitive explozive.

Joi, în jurul orei 21.45, „în urma unui mesaj transmis pe adresa de corespondență electronică a Poliţiei Locale Brașov, cu privire la faptul că sediile unei organizații politice, din municipiul Cluj-Napoca, ar putea fi afectate de dispozitive explozibile, polițiștii au acționat cu celeritate pentru asigurarea zonelor”, a informat poliția din municipiul Cluj Napoca.

ADVERTISEMENT

La fața locului au fost dirijate efective de poliție, jandarmi și pompieri, pentru a sprijini activitatea specialiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale – Compartimentului Pirotehnic.

În urma verificărilor, reprezentanții autorităților au stabilit că alerta a fost falsă, au mai precizat polițiștii care continuă cercetările pentru a descoperi cine este autorul amenințării.

ADVERTISEMENT