Sport

Olimpiu Moruțan gol la vinclu și calificare în semifinalele Cupei Turciei după Ankaragucu – Fenerbahce 3-0. Update

Olimpiu Moruțan a deschis scorul cu un gol superb în partida dintre Ankaragucu și Fenerbahce, din ”sferturile” Cupei Turciei. Echipa românului s-a calificat în semifinale.
27.02.2024 | 22:42
Olimpiu Morutan gol la vinclu si calificare in semifinalele Cupei Turciei dupa Ankaragucu  Fenerbahce 30 Update
Olimpiu Moruțan, gol superb în partida Ankaragucu - Fenerbahce. sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
27-02-2024
20:41

Olimpiu Moruțan, gol și calificare în semifinalele Cupei Turciei

Seară perfectă pentru Olimpiu Moruțan în Turcia. Ankaragucu a câștigat la scor de neprezentare duelul cu Fenerbahce din „sferturile” Cupei Turciei. Moruțan, cu o execuție la vinclu, Chatzigiovanis și Rodrigues au adus victoria lui Ankaragucu. 

Astfel, echipa lui Olimpiu Moruțan și-a luat revanșa după ce la sfârșitul lunii ianuarie, Fenerbahce s-a impus în fața lui Ankaragucu, scor 2-1 în campionat. 

În semifinale, Ankaragucu va da piept cu învingătoarea din meciul Beșiktaș – Konyaspor. Duelul de pe „Tupras Stadium” are loc miercuri, 28 februarie, ora 19:45. Moruțan ar putea da piept cu Cicâldău, dacă Konyaspor obține calificarea. 

Ankaragucu, echipa la care evoluează Olimpiu Moruțan, a primit vizita lui Fenerbahce, în ”sferturile” Cuperi Turciei. Internaționalul român a fost cumpărat de Ankaragucu de la Galatasaray, în vara anului 2023.

Olimpiu Moruțan, gol superb în partida Ankaragucu – Fenerbahce

Ankaragucu a deschis repede scorul în înfruntarea cu Fenerbahce. Olimpiu Moruțan a trimis un șut din afara careului care s-a dus direct în vinclul porții lui Irfan Can Egribayat.

ADVERTISEMENT

Este al patrulea gol marcat de Olimpiu Moruțan de când a ajuns la echipa din Ankara, în vara anului 2023. Internaționalul român încearcă să aibă evoluții cât mai bune până la Euro 2024, pentru a putea face parte din lotul echipei naționale la turneul final

Olimpiu Moruțan, erou în Turcia în urmă cu o săptămână

Olimpiu Moruțan a ajuns erou în Turcia, chiar dacă echipa sa a pierdut împotriva lui Galatasaray, scor 0-3,  în etapa cu numărul 26 din Superliga Turciei. Fostul jucător de la FCSB s-a făcut remarcat cu un gest de fair-play, chiar dacă prestația sa nu a fost una reușită.

ADVERTISEMENT

Un suporter extrem de nervos al lui Ankaragucu a răbufnit pentru scorul de pe tabelă. Acesta a aruncat o sticlă cu apă spre mijlocașul lui Galatasaray, Berkan Kutlu, dar internaționalul român a reușit să prindă, înainte ca aceasta să ajungă în capul adversarului.

După finalul partidei, atât jucătorii lui Galatasaray, cât și suporterii, i-au adresat mesaje de mulțumire lui Olimpiu Moruțan. „Nu vom uita acest gest, Olimpiu”, „Moruțan e un portar mai bun decât Livakovic”, au fost câteva dintre mesajele turcilor.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan a evoluat la Galatasaray în perioada august 2021 – august 2022. După un sezon în care a fost împrumutat la Pisa, în Serie B, Galatasaray l-a cedat definitiv pe Moruțan la Ankaragucu pentru 3 milioane de euro.

Olimpiu Moruțan, lăudat de Thomas Neubert: ”Poate juca la orice nivel”

Thomas Neubert, preparatorul celor de la FCSB, a declarat că trei fotbaliști cu care a lucrat până acum în România pot juca la cel mai înalt nivel. Olimpiu Moruțan a fost printre cei nominalizați, alături de Florinel Coman și Tavi Popescu.

ADVERTISEMENT

Actualul jucător al lui Ankaragucu a evoluat pentru FCSB în perioada 2018 – 2021, fiind apoi transferat de Galatasaray. Olimpiu Moruțan este cotat la 4 milioane de euro în acest moment, conform Transfermarkt.

ADVERTISEMENT