News

Alertă de călătorie emisă de MAE. O grevă Ryanair afectează zeci de mii de pasageri

O grevă a operatorului de zbor Ryanair face ca peste 150 de zboruri să fie anulate în weekendul 7-8 ianuarie, într-un important stat UE. MAE a emis o alertă de călătorie.
06.01.2023 | 22:12
Alerta de calatorie emisa de MAE O greva Ryanair afecteaza zeci de mii de pasageri
O grevă la Ryanair în perioada 7-8 ianuarie afectează zeci de mii de pasageri. Peste 150 de zboruri anulate în Belgia. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Noi probleme cu transportul aerian pe un important aeroport din Belgia. După întreruperea activității din zilele de 30-31 decembrie și 1 ianuarie, angajații Ryanair întrerup din nou activitatea.

O grevă la Ryanair în perioada 7-8 ianuarie afectează zeci de mii de pasageri. Peste 150 de zboruri anulate în Belgia

De sâmbătă, 7 ianuarie, până duminică, 8 ianuarie, 76 de zboruri cu plecarea din Charleroi şi 76 de zboruri cu aterizare pe acest aeroport vor fi anulate.

ADVERTISEMENT

Din cauza acestui aspect, ”aproximativ 20.000 de pasageri urmează să fie afectaţi”, a declarat directorul aeroportului, Philippe Verdonck, adăugând că toţi călătorii vizaţi au fost avertizaţi de Ryanair, notează site-ul Barrons.com.

În acest weekend, circa 400 de însoțitoare și însoțitori de bord ai companiei de transport low-cost își vor suspenda activitatea pe acest aeroport, al doilea în Belgia după traficul de pasageri.

ADVERTISEMENT

Compania irlandeză Ryanair utilizează 15 avioane cu plecare din Belgia. Această grevă nu ar trebui să aibă impact asupra avioanelor cu baza în alte ţări.

Aeroportul din Charleroi deservește aproape 200 de destinații și înregistrează un trafic de 8 milioane de pasageri anual. El este numărul doi în Belgia după Bruxelles-Zaventem.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai scrie că o adunare a personalului Ryanair va avea loc sâmbătă dimineaţă pe aeroportul din Charleroi.

Angajaţii operatorului aerian low-cost din Belgia au făcut deja grevă în mai multe rânduri anul trecut. Aceștia acuză compania că exercită presiuni în mod ilegal asupra salariaţilor pentru a-i determina să lucreze din când în când în alte locuri din Europa, în special la Dublin.

ADVERTISEMENT

Conducerea Ryanair mai este acuzată că nu îşi declară corect salariaţii la sistemul de asigurări sociale şi că plăteşte salarii uneori sub nivelul minim legal.

MAE, alertă de călătorie pentru pasagerii din România

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial, Ministerul Afacerilor Externe de la București ”îi informează pe cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Belgiei, pe calea aerului, spre/dinspre aeroportul Charleroi, că însoțitorii de bord ai filialei Ryanair din Regatul Belgiei, sunt în grevă, în zilele de 7 și 8 ianuarie 2023”.

MAE face precizarea că, sâmbătă și duminică, sunt așteptate o serie de perturbări ale zborurilor acestei companii, afectând inclusiv destinații din România.

Călătoriilor din România li se recomandă consultarea paginii web a aeroportului Charleroi pentru informații actualizate despre zboruri: https://www.brussels-charleroi-airport.com/fr/flights/live.

De asemenea, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +3223475338, +3223436935, +3223441658.

Românii care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României din Regatul Belgiei: +32497428663, mai informează MAE.

ADVERTISEMENT
Tags: