Fotbal intern

Coronavirus la naţionala U21! Și Denis Drăguș este infectat

17.10.2020 | 11:15
Coronavirus la nationala U21 Si Denis Dragus este infectat
ADVERTISEMENT

Alertă de coronavirus la naționala U-21 a României! Un jucător și un membru al staff-ului au fost depistați pozitiv. Din informațiile FANATIK, Alex Pașcanu este fotbalistul infectat cu noul coronavirus.


UPDATE, 17 octombrie, ora 11:16 / Clubul italian FC Crotone a anunțat pe site-ul oficial că jucătorul Denis Drăguș, recent întors de la echipa națională de tineret a României, a fost depistat pozitiv la coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Fotbalistul a fost plasat în izolare, având simptome medii și se află sub monitorizarea staff-ului medical. Restul membrilor au fost testați negativ”, este comunicatul celor de la Crotone.

În schimb, FRF a anunțat că rezultatele testelor efectuate vineri de persoanele din staff sunt toate negative. ”După aparitiția cazurilor de Covid-19 la lotul național U21, staff-ul tehnic, medical și administrativ s-a aflat în izolare la Buftea. Odată cu acest rezultat, aceștia vor putea să își reia activitatea”, notează FRF.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 16 octombrie, ora 22:55 / Juventus a anunţat că Radu Drăguşin, integralist în România U21 – Malta U21 4-1, a fost depistat pozitiv după ce s-a reîntors în Italia.

“Radu Drăguşin, revenit de la naţionala României, este în izolare după ce a fost testat pozitiv cu Covid 19”, a fost anunţul făcute de oficialii lui Juventus.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 16 octombrie, ora 15:06 / Clubul FC Viitorul a anunțat, vineri dimineață, că încă un jucător care a fost prezent la acțiunea naționalei de tineret este infectat cu coronavirus. Este vorba de atacantul George Ganea, care astfel i se alătură lui Radu Boboc ce nu a putut juca în partida cu Malta.

De asemenea, clubul Fiorentina a anunţat, vineri, pe site-ul oficial, că fotbalistul Louis Munteanu, revenit de la naţionala under 21 a României, a fost testat pozitiv cu coronavirus. Atacantul a făcut testul joi.

ADVERTISEMENT

Jucătorul este asimptomatic şi în izolare. El este monitorizat de staful medical al clubului italian. Echipa primavera a Fiorentinei, pentru care joacă românul, își continuă activităţile fără restricţii, deoarece nu a existat niciun contact cu Munteanu


UPDATE, 15 ocotombrie, ora 18:54 / Federația Română de Fotbal a dat un comunicat după numeroasele cazuri de coronavirus de la naționala U21 și sare în ajutorul cluburilor prin intermediul Comisiei Medicale.

”Deși s-au făcut eforturi mari pentru a se minimiza riscul de infectare, în data de 12 octombrie, un jucător și un membru al staff-ului au fost depistați pozitiv. Testarea s-a făcut duminică, după revenirea din Ucraina. De asemenea, marți, 13 octombrie, un alt jucător a prezentat simptomatologie Covid-19 și a fost izolat. Ulterior și testul acestuia a fost pozitiv. Azi, 15 octombrie, alte trei cazuri au fost confirmate, toți trei fiind jucători.

Federația Română de Fotbal a luat toate măsurile care se impuneau pe durata acestei acțiuni. Deplasarea s-a făcut cu două autocare, zborul spre Ucraina și înapoi a fost operat de o cursă charter, plecarea fiind de la salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă pentru a se evita contactul cu alți pasageri.

Membrii staff-ului tehnic, medical și administrativ se află în continuare în izolare la CNF Buftea, iar vineri, 16 octombrie, vor efectua o nouă testare. Vom reveni cu informații atunci când vor fi disponibile”, se arată în comunicatul de pe site-ul FRF.

FANATIK a anunțat în exclusivitate că doi dintre ultimii trei jucători infectați sunt George Cîmpanu și Ștefan Vlădoiu, ambii de la Universitatea Craiova. Cel de-al treilea fotbalist depistat pozitiv joi la naționala de tineret este fundașul dreapta al formației FC Botoșani, Denis Haruț, după cum a anunțat patronul Valeriu Iftime.


UPDATE, 15 octombrie, ora 10:54 / Continuă să sosească veștile rele de la echipa națională de tineret a României. După ce a fost scos din lot și izolat în ziua meciului cu Malta, deoarece s-a simțit rău și a vomitat, Radu Boboc a primit rezultatul testului pentru COVID, iar acesta a ieșit pozitiv. Anunțul a fost făcut de Federația Română de Fotbal, pe site-ul oficial.

„Din păcate, rezultatul testului efectuat de jucătorul care a prezentat simptome și care a fost izolat în ziua meciului cu Malta este pozitiv. În aceste condiții, s-a ajuns la trei cazuri pozitive în delegația Under 21: doi jucători și un membru al staff-ului. Toți trei se află izolați”, se arată în comunicatul FRF.


UPDATE, 14 octombrie, ora 14:00 / Chiar și după victoria cu 4-1 împotriva Maltei, vin alte informații despre COVID-19 în lotul “tricolorilor mici”. Radu Boboc de la Viitorul a fost scos din lot în ziua meciului după ce i s-a făcut rău și a vomitat. Jucătorul a făcut testul și așteaptă rezultatele.

“Unul dintre fotbaliștii din lotul de la U21 a prezentat simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Fotbalistul s-a simțit rău înainte de plecarea la stadion, motiv pentru care nu a mai făcut deplasarea la Giurgiu.

Acesta a acuzat o stare de greață și, având în vedere cele două cazuri de Covid-19 confirmate la lotul Under 21, s-a decis izolarea acestuia. În această dimineață i s-a făcut testul și se așteaptă rezultatul acestuia”, se arată în comunicarea FRF.


UPDATE, 13 octombrie, ora 15:00 / Adrian Mutu nu va sta pe banca naţionalei U21 a României la meciul cu Malta, chiar dacă rezultatul testului a fost negativ. Locul acestuia va fi luat de Mihai Stoichiţă. În plus, Andrei Vlad, contact direct cu Alex Paşcanu, a fost trimis acasă, unde se va izola.

“Deși rezultatele testelor efectuate aseară sunt negative și conform ordinelor comune ale ministrului tineretului și sportului și ministrului sănătății nr. 1.219/2020, respectiv 1.634/2020, contacții cu test negativ își pot relua activitatea, Federația Română de Fotbal, prin Comisia Medicală, a decis să elimine orice risc.

În aceste condiții, toți membrii staff-ului tehnic, având în vedere că au avut contact direct cu persoana depistată pozitiv, vor rămâne în continuare izolați la Centrul Național de Fotbal de la Buftea. De asemenea, Andrei Vlad, contact direct și el al jucătorului depistat pozitiv, va merge acasă unde i s-a recomandat să rămână în continuare izolat câteva zile. Astfel, la meciul din această seară, pe banca tehnică se vor afla Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF. Acesta va fi ajutat de Dumitru Moraru și Dinu Todoran”, a fost anunţul făcut de FRF.


UPDATE, 12 octombrie, ora 18:26 / Adrian Mutu ar putea să stea pe bancă la partida cu Malta!

Staff-ul tehnic, medical și administrativ, precum și cele două persoane depistate pozitiv, dar și Andrei Vlad, vor efectua în această seară o nouă testare. Recoltarea se va face chiar în cantonamentul de la Buftea, iar rezultatele vor veni mâine în jurul prânzului.

Conform ordinelor comune ale Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății nr. 1.219/2020, respectiv 1.634/2020, contacții cu test negativ își pot relua activitatea. În aceste condiții, în eventualitatea unui rezultat negativ mâine, selecționerul Adrian Mutu ar putea sta pe banca tehnică la partida cu Malta.


UPDATE, 12 octombrie, ora 16:36 / Jucătorii naţionalei U21 au ajuns la Hotelul “Marriott”, după apariţia a două cazuri de coronavirus la lot. Antrenamentul oficial se va disputa pe terenul 6 din Ghencea, în timp ce staff-ul tehnic şi administrativ a rămas la Buftea, unde aşteaptă sosirea angajaţilor DSP.

Andrei Vlad a rămas la rândul lui Buftea, portarul FCSB fiind suspectat ca fiind contact pozitiv. O decizie în cazul acestuia va fi luată după discuţiile cu angajaţii DSP.


UPDATE, 12 octombrie, ora 13:35 / FRF a anunțat că la meciul cu Malta, pe banca tehnică a naționalei U21 va fi prezent un alt staff tehnic, în frunte cu Mihai Stoichiță!

„Având în vedere situația de la lot, faptul că un jucător și un membru al staff-ului tehnic au fost depistați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, Federația Română de Fotbal a decis să înlocuiască tot staff-ul tehnic pentru partida de mâine seară, considerând că aceștia sunt contacți direcți ai persoanei din staff. Astfel, la meciul cu Malta, echipa va fi condusă de pe margine de Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF. Acesta va fi ajutat de Dinu Todoran și Dumitru Moraru.

Echipa a părăsit cantonamentul de la Buftea și se va muta la Hotelul Marriott, acolo unde va sta până la meciul cu Malta. De asemenea, conferința de presă a selecționerului Adrian Mutu, care e considerat contact direct, nu va mai avea loc. În plus, antrenamentul oficial nu va mai fi la Buftea, urmând a fi mutat pe un alt stadion. Vom reveni cu informații cât mai curând”, scrie în comunicatul emis de FRF pe site-ul oficial.


Membrul staff-ului tehnic și Alex Pașcanu au fost depistați pozitiv la testarea UEFA necesară partidei cu Malta. DSP va deschide o anchetă epidemiologică și va hotărî care sunt pașii următori. În acest moment, meciul cu Malta nu este în pericol:

“Au sosit rezultatele testelor efectuate duminică dimineață! Din păcate, un jucător și un membru al staff-ului au fost găsiți pozitivi cu virusul SARS-CoV-2. Aceasta a fost a 5-a testare din această acțiune a lotului U21 și este testarea UEFA necesară partidei cu Malta.

Alertă de coronavirus la naționala U-21 a României! Alex Pașcanu și un membru din staff, depistați pozitiv

Cei doi au fost izolați și nu vor mai face parte din delegație pentru meciul programat marți seara, la Giurgiu, de la ora 20:00. De asemenea, DSP va deschide o anchetă epidemiologică”, se arată în comunicatul FRF.

Alex Pașcanu a jucat 90 de minute în precedentul meci al naționalei de tineret a României, împotriva Ucrainei, pierdut cu 0-1. De alfel, fundașul a ratat cea mai mare ocazie de gol a tricolorilor mici, bară după o lovitură de cap.

România, șanse minime să încheie pe primul loc! Calificarea la Euro, în pericol

Confruntarea cu Malta este penultimul meci din aceste preliminarii și cel care ne poate asigura locul doi în grupă. Totuși, naționala de tineret trebuie să învingă Danemarca pentru a spera la calificarea la turneul final, acolo unde merg și cele mai bune 5 echipe de pe locul secund.

Sunt șanse minime ca tricolorii mici să încheie pe primul loc în grupă. România este la șase puncte de liderul Danemarca și are nevoie de o victorie a Finlandei și un succes în meciul direct din noiembrie.

Ghiță și Opruț, indisponibili pentru meciul cu Malta

Alex Pașcanu a plecat din Casa Pariurilor Liga 1 la finalul stagiunii trecute. El a fost împrumutat de CFR Cluj la echipa iberică Ponferradina în actuala stagiune, care evoluează în Segunda Division.

Adrian Mutu are probleme importante înainte de meciul cu Malta. I-a pierdut și pe Virgil Ghiță, care are simptome de varicelă și Raul Opruț, accidentat la umăr. Astfel, selecționerul va trebui să schimbe aproape toată linia de apărare. Din fericire, întâlnim cel mai modest adversar din grupă.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,90 este cota pentru ”peste 4,5 goluri marcate” la meciul România U21-Malta U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT