News
notix pixel id

Alertă de la ANM. Cod portocaliu de fenomene periculoase în mai multe județe

03.05.2020 | 16:59
Alertă de la ANM. Cod portocaliu de fenomene periculoase în mai multe județe
Vremea rea se abate asupra României, iar mai multe județe se află sub cod portocaliu de fenomene periculoase. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vremea rea se abate asupra României, iar mai multe județe se află sub cod portocaliu de fenomene periculoase.

Cod portocaliu de fenomene periculoase în mai multe județe

Conform observatornews.ro, Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, avertizări cod portocaliu de fenomene periculoase pentru 11 județe ale țării.

Una dintre avertizări vizează, până la ora 17:00, mai multe localități din județul Tulcea și anunță frecvente descărcări electrice, grindină de mici și medii dimensiuni, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și averse torențiale ce vor depăși 35 l/mp.

ADVERTISEMENT

O altă avertizare, tot cod portocaliu, vizează localități din Botoşani, Suceava, Galaţi și Vrancea până la ora 17:30. Aici se anunță averse torențiale ce vor acumula 35 l/mp, strat de grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile vor scădea drastic în toată țara

Sub avertizare cod portocaliu sunt și localități din județele Bacău, Neamţ, Iaşi și Vaslui, până la 17:00. Meteorologii anunță averse torențiale ce vor acumula 35 l/mp, strat de grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

ADVERTISEMENT

Totodată, în mai multe localități din Prahova și Dâmboviţa se anunță averse ce vor cumula local 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni și intensificări de scurtă durată ale vântului.

După mai multe zile cu temperaturi aproape de vară, un front atmosferic cu precipitații pune stăpânire pe România, iar temperaturile vor scădea drastic în săptămâna ce urmează.

ADVERTISEMENT

La nivelul întregii țări urmează zile destul de reci, cu multe ploi și chiar precipitații specifice mai degrabă sezonului rece în zona înaltă de munte.

Nici în Capitală nu scăpăm de ploile torenţiale cu tunete, fulgere şi vânt puternic. Săptămâna începe cu vreme rece şi urâtă. Vor fi averse peste zi, vânt puternic, tunete, fulgere şi doar 19 grade.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri