Sport

Alertă în Giulești! Jandarmeria a anunțat câți fani ai Rapidului sunt interziși la meciul cu Farul

Jandarmeria anunță măsuri drastice pentru meciul Rapid - Farul: 18 suporteri alb-vișinii și șase ai formației din Constanța au interdicție pe stadionul Giulești
14.03.2024 | 17:23
Alerta in Giulesti Jandarmeria a anuntat cati fani ai Rapidului sunt interzisi la meciul cu Farul
Galeria Rapidului este în centrul unui imens scandal cu iz penal FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Meciul Rapid – Farul, programat vineri, 15 martie, de la ora 20:30, pe stadionul Giulești, în prima etapă din play-off-ul SuperLigii, se va disputa într-un context foarte tensionat. La o zi după ce președintele Daniel Niculae, liderul galeriei Liviu Ungureanu și un masor au fost audiați de procurori într-un dosar penal extrem de complex.

18 suporteri ai Rapidului au interzis la meciul cu Farul

Autoritățile au pus în aplicare, joi, 14 martie, 19 mandate de percheziție domiciliară și 28 de mandate de aducere, în Municipiul București și județele Ilfov, Prahova și Iași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violență asupra bunurilor, orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, Jandermeria a anunțat măsuri de ordine și siguranță publică foarte stricte pentru meciul Rapid – Farul. Forțele de ordine au anunțat că 18 suporteri ai Rapidului au interdicție pe stadion, cu unul mai mult decât la derby-ul din etapa trecută, cu FCSB, scor 4-0 pentru giuleșteni.

”Peluza Marină” primește întăriri în Giulești de la ultrașii CSA Steaua

”Peluza Marină” are șase ultrași pe lista interzișilor, iar în Giulești va primi întăriri din partea ultrașilor de la CSA Steaua. Ca și în cazul altor partide la care au fost prezenți, ultrașilor din Ghencea nu le va fi permis să de către organizatori să afișeze alte însemne în afara de cele care aparțin echipei Farul.

ADVERTISEMENT

Ținând cont de tot scandalul iscat în jurul galeriei Rapidului, Jandarmeria anunță că vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât și a altor obiecte interzise.

Jandarmii au descoperit camera secretă unde se depozitau torțele în Giulești

Jandarmanii au găsit o nișă secretă, într-o zona a stadionului Giulești, unde liderii galeriei Rapidului ascundea materialele pirotehnice, cu complicitatea unor angajați ai clubului, pe care ulterior le distribuia și le aprideau  în peluză.

ADVERTISEMENT

Conducerea Rapidului va trebui să închidă câteva sectoare la meciul cu Farul, care urmare a sancțiunilor dictate de Comisia de Disciplină a FRF, după incidentele de la derby-ul de pe Arena Națională cu FCSB.

”În temeiul art. 82.1 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul FC Rapid 1923 cu măsura organizării unui joc pe teren propriu cu interzicerea accesului spectatorilor în sectoarele 106, 107, 108, 109, 112, 113 și 123 și penalitate sportivă de 60.000 lei”, se arată pe site-ul oficial al LPF.

ADVERTISEMENT

Rapid începe play-off-ul pe locul 2, cu 28 de puncte, cu patru mai puține decât liderul FCSB, care va juca duminică, pe Arana Națională, cu Sepsi, de la ora 21:00. Farul este pe 5, cu 22 de puncte.

ADVERTISEMENT