News

Alertă la Casa Albă. Șeful CIA, pozitiv COVID-19, la o zi după ce s-a întâlnit cu Joe Biden

Este alertă la Casa Albă! Șeful CIA a fost depistat pozitiv cu COVID-19, la o zi după ce s-a întâlnit cu Joe Biden. Cei doi ar fi avut doar un schimb verbal de la distanță
01.04.2022 | 09:18
Alerta la Casa Alba Seful CIA pozitiv COVID19 la o zi dupa ce sa intalnit cu Joe Biden
ADVERTISEMENT

Casa Albă este în alertă! Directorul CIA, William Burns, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 joi, după ce s-a întâlnit cu preşedintele american Joe Biden cu o zi înainte. Cei doi ar fi avut doar un schimb verbal de la distanță.

Șeful CIA, pozitiv COVID-19, la o zi după ce s-a întâlnit cu Joe Biden

Directorul CIA, William Burns, are COVID-19. Acesta a fost testat pozitiv joi, după ce s-a întâlnit cu Joe Biden cu o zi înainte.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat de presă, cei doi s-au întâlnit la o reuniune unde a fost respectată distanță fizică. În plus, șeful CIA a purtat o mască de protecție de tip FFP2.

“Interacțiunea lor nu este considerată un contact apropiat, așa cum este definit de îndrumările CDC, iar directorul Burns împărtășește vestea testului său pozitiv dintr-o abundență de transparență”, a transmis Agenția de Informații, scrie CNBC.

ADVERTISEMENT

De asemenea, potrivit oficialilor americani, șeful CIA, în vârstă de 65 de ani, este complet vaccinat, a făcut și rapelul împotriva COVID-19 și prezintă simptome ușoare.

William Burns va continua să-și îndeplinească atribuțiile de director al CIA, dar va lucra de acasă. Se va întoarce la cabinet în urma unui test negativ și după o perioadă de izolare de cinci zile.

ADVERTISEMENT

Președintele Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, a primit miercuri după-amiază a doua doză de rapel cu vaccin Pfizer împotriva COVID-19.

Cazuri de COVID-19 la Casa Albă

Înainte ca William Burns să fie testat pozitiv pentru coronavirus, alte două cazuri de infectare au fost înregistrate la Casa Albă.

ADVERTISEMENT

Duminică, secretarul de presă adjunct al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că a fost testată pozitiv pentru COVID-19.

Rezultatul ei pozitiv la test a venit la câteva zile după ce secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a fost testat pozitiv pentru virus.

Acesta a precizat că nu a avut contact direct cu Joe Biden.

ADVERTISEMENT