Sport

Alertă la CFR Cluj după câştigarea titlului! Contractele a 12 jucători se termină în vară

CFR Cluj a câştigat titlul în Liga 1, însă situaţia este îngrijorătoare la nivelul lotului, cu 12 contracte care expiră în vară.
20.05.2021 | 13:40
Alerta la CFR Cluj dupa castigarea titlului Contractele a 12 jucatori se termina in vara
Alertă la CFR Cluj după câştigarea titlului! Contractele a 12 jucători se termină în vară (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a pornit hegemonia în Liga 1 şi a ajuns la al patrulea titlu consecutiv de campioană a României. Cu toate acestea, lotul lui Edi Iordănescu ar putea să sufere modificări majore, din moment ce 12 jucători au ajuns la final de contract.

Cine sunt cei 12 jucători de la CFR Cluj cărora le expiră contractele în vară

Primele nume importante vin din poartă, unde Giedrius Arlauskis şi Grzegorz Sandomierski au ajuns la final de contract. Primul a revenit în iarnă la CFR Cluj şi a semnat un acord până la finalul sezonului, iar FANATIK a anunţat că apropiaţii lituanianului cred că acesta va pleca în străinătate, în timp ce polonezul nu a primit vreo ofertă de prelungire.

ADVERTISEMENT

Conducătorii lui CFR Cluj şi-au luat deja măsuri de precauţie şi nu vor rămâne doar în Cristi Bălgrădean. FANATIK a anuntat în exclusivitate transferul lui Cristiano Figueiredo la formaţia din Gruia. Portarul de 30 de ani, care în actualul sezon a jucat la Hermannstadt, a semnat pe trei ani cu ardelenii.

Paulo Vinicius este un alt fotbalist important al cărui contract expiră la finalul sezonului. Fundaşul central de 36 de ani este unul dintre jucătorii cheie ai campioanei României şi cu lipici la goluri esenţiale pentru clujeni. Tot din defensivă, cu acorduri aproape de expirare, mai sunt Iasmin Latovlevici, Mateo Susic şi Syam Ben Youssef.

ADVERTISEMENT

Pe lista jucătorilor care au ajuns la final de contract se mai regăsesc Ovidiu Hoban, Mario Rondon, Michael Pereira, Luis Aurelio, Mihai Bordeianu (împrumutat de la Al Qadsiah) şi Cătălin Golofca (împrumutat la Sepsi Sfântu Gheorghe).

CFR Cluj a început deja campania de transferuri

Pe lângă transferul lui Cristiano Figueiredo, CFR Cluj i-a mai acontat pe Jonathan Rodriguez şi pe Rachid Bouhenna. FANATIK a anunţat în exclusivitate că mijlocaşul argentinian a semnat pe doi ani cu formaţia din Gruia, unde va câştiga 9.000 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Aducerea lui Jonathan Rodriguez va suplini plecarea lui Mihai Bordeianu. Mijlocaşul central de 29 de ani fusese împrumutat de la Al Qadsiah până la finalul sezonului şi se va întoarce în vară la echipa din Arabia Saudită.

Rachid Bouhenna a anunţat în presa din Franţa că a semnat cu CFR Cluj până în vara lui 2023 şi va juca în centrul defensivei. “A existat interes de la trei cluburi mari din România, dar am ales Clujul”, spunea fundaşul central adus de la Sepsi Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Andrei Burcă vrea să plece de la CFR Cluj

Pe lângă jucătorii care au ajuns la final de contract, conducătorii lui CFR Cluj ar mai putea pierde un jucător important. Andrei Burcă, titular incontestabil în centrul defensivei, a anunţat că vrea să plece în această vară din Gruia.

“Îmi doresc foarte mult să plec în acastă vară, sunt discuții. Aștept ofertele. Discuțiile sunt deja, sper să iau cea mai bună decizie. Contează mult echipa naționala, e cel mai important lucru pentru mine”, spunea Andrei Burcă recent.

CFR Cluj începe în iulie ofensiva europeană

Calificată în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, CFR Cluj îşi va afla pe 15 iunie primul adversar. Campioana României va fi în urna capilor de serie în primele două tururi şi va evita nume grele precum Dinamo Zagreb, Olympiacos, Steaua Roşie Belgrad, Ludogoreţ, Slavia Praga sau Young Boys Berna.

Meciurile din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor se vor disputa pe 6-7 şi 13-14 iulie, în timp ce partidele din turul 2 sunt programate pe 20-21 şi 27-28 iulie.

ADVERTISEMENT