Sport

Alex Cicâldău, împrumutat de Galatasaray. Prezentat oficial la noua echipă

Alexandru Cicâldău a fost din nou cedat sub formă de împrumut de Galatasaray. De această dată, mijlocașul central va rămâne în Turcia.
02.08.2023 | 15:47
Alex Cicaldau imprumutat de Galatasaray Prezentat oficial la noua echipa
Mijlocașul Alexandru Cicâldău a fost cedat de Galatasaray sub formă de împrumut până la finalul sezonului la Konyaspor. Sursă foto: Facebook Konyaspor
ADVERTISEMENT
02-08-2023
12:56

Cicâldău, împrumutat la Konyaspor

Mijlocașul Alexandru Cicâldău a fost cedat de Galatasaray sub formă de împrumut până la finalul sezonului la Konyaspor.

”Bine ai venit Alexandru Cicâldău! Clubul nostru a ajuns la un acord cu Galatasaray pentru transferul temporar al fotbalistului român Alexandru Cicâldău. Îi urăm succes lui Cicâldău, care joacă pe postul de mijlocaș”, se arată pe pagina de Facebook a clubului Konyaspor.

 

Alexandru Cicâldău, în vârstă de 26 de ani, care mai are contract cu Galatasaray până în vara lui 2026, a fost împrumutat și în sezonul precedent la formația Ittihad Kalba din Emiratele Arabe Unite.

Alex Cicâldău avea șanse infime să mai rămână la Galatasaray Istanbul în această vară, iar jucătorul e foarte aproape să semneze cu o altă echipă din Turcia.

Alex Cicâldău va pleca de la Galatasaray la Konyaspor

BN Haber, publicație din Konya, susține că Alexandru Cicâldău și-a dat acceptul să evolueze pentru Konyaspor. Fostul mijlocaș al Universității Craiova va fi împrumutat de Galatasaray până la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

„Negocierile au decurs bine și mijlocașul în vârstă de 26 de ani a acceptat să vină la Konyaspor. Mai este de reglat un mic detaliu, la salariu, cu conducerea lui Galatasaray”, anunță jurnaliștii turci.

Jucătorul câștigă anual 900.000 de euro, iar suma va fi suportată de ambele cluburi: „Mai este de reglat un mic detaliu la salariu”, mai scrie sursa citată. Cicâldău mai are însă trei ani contract cu formația „Cim Bom”.

ADVERTISEMENT

Astfel, jucătorul evaluat la cinci milioane de euro conform Transfermarkt va fi cel mai bine cotat jucător din lotul lui Konyaspor. Cel mai scump fotbalist al „verzilor” în acest moment este croatul Robert Muric (2,7 milioane de euro). Konyaspor are un lot estimat la 27 de milioane de euro.

Alex Cicâldău nu a fost inclus în lotul pentru meciul cu Zalgiris Vilnius

Jucătorul nu a făcut parte din lotul deplasat în stagiul de pregătire din Austria și nici pentru „dubla” din preliminariile Ligii Campionilor cu Zalgiris Vilnius, așa cum s-a întâmplat cu Olimpiu Moruțan. Astfel, e clar că Cicâldău nu avea nicio șansă să joace la Galata dacă nu își găsea o echipă.

ADVERTISEMENT

Cicăldău nu a dorit să se mai întoarcă în Emiratele Arabe Unite, iar Turcia e cea mai la îndemână variantă, pentru a fi monitorizat în continuare de antrenorul Okan Buruk. Rămâne de văzut dacă internaționalul român va primi din nou o șansă sezonul viitor dacă va avea evoluții bune la Konyaspor.

Președintele lui Konyaspor l-a contactat personal pe român

Fatih Ozgokcen, președintele clubului, a luat legătura cu Alexandru Cicâldău și este cel care a negociat cu Galatasaray și cu impresarul său: „Konya speră să poată rezolva transferul în cel mai scurt timp”, a mai punctat și fanatik.tr.

ADVERTISEMENT

Turcii îl doresc foarte mult pe jucătorul român cu 29 de meciuri sub „tricolor” și au accelerat negocierile cu Galatasaray, iar mutarea are șanse reale să fie perfectată. Președintele lui Konyaspor a vorbit cu Cicâldău și despre obiectivele echipei în încercarea de-al convinge să semneze.

ADVERTISEMENT