Sport

Cine este Alex Hawke, omul care a decis deportarea lui Novak Djokovic. S-a opus căsătoriei între homosexuali și provine din Balcani

Ministrul Imigrației din Australia, Alex Hawke, a luat decizia de a-i retrage viza lui Novak Djokovic, astfel că liderul ATP nu va putea juca la primul Grand Slam al anului și urmează să fie deportat.
14.01.2022 | 09:44
Cine este Alex Hawke omul care a decis deportarea lui Novak Djokovic Sa opus casatoriei intre homosexuali si provine din Balcani
Ministrul Imigrației din Australia, Alex Hawke, a luat decizia de a-i retrage viza lui Novak Djokovic, astfel că liderul ATP nu va putea juca la primul Grand Slam al anului și urmează să fie deportat. Sursă foto: canberratimes.com.au
ADVERTISEMENT

Tenismenul sârb are posibilitatea să facă apel la această decizie, dar trebuie să se miște foarte repede deoarece în Australia este deja vineri după-amiază.

Din cauza faptului că decizia autorităților a venit foarte târziu, organizatorii Australian Open au efectuat tragerea la sorți cu Nole inclus pe liste.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic, deportat din Australia în urma deciziei lui Alex Hawke

Misiunea ingrată de a analiza și lua o decizie în cazul deportării lui Novak Djokovic a căzut pe umerii ministrului Imigrării, Alex Hawke, iar faptul că acesta a stat până în ultima clipă înainte să anunțe hotărârea a stârnit un val de critici în Australia.

Fără îndoială că Alex Hawke este unul dintre cele mai căutate personaje al ultimelor zile, iar jurnaliștii de la site-ul index.hr au realizat un amplu material cu ministrul de 44 de ani în care l-au prezentat în amănunt.

ADVERTISEMENT

Născut în 1977, rădăcinile lui Hawke sunt din Grecia, de unde bunicii lui au emigrat în Australia în anii ’50. Ministrul Imigrării își respectă originea, așa că își felicită mereu concetățenii cu ocazia sărbătorile ortodoxe.

Cu toate acestea, când a fost întrebat de un jurnalist de la Sydney Morning Herald despre apartenența sa la religia ortodoxă, Alex Hawke a negat și s-a declarat membru al Bisericii Hillsong, o comunitate creștină carismatică pe care unii credincioși o consideră o sectă.

ADVERTISEMENT

Actualul ministru a intrat prima dată în Parlament în 2007

La vârsta de zece ani, Alex Hawke a trăit o mare tragedie când mama lui a murit, așa că a fost crescut de un tată singur. El a intrat în politică chiar înainte de a împlini 20 de ani ca membru al Partidului Liberal, una dintre cele mai mari două opțiuni politice din Australia.

De la începutul carierei sale politice, el a progresat rapid, remarcându-se prin opiniile sale rigide și conservatoare și văzând partidul său drept ultimul bastion al păstrării valorilor tradiționale din Australia.

ADVERTISEMENT

”Nimeni nu se alătură Partidului Liberal pentru a fi de stânga. Dacă sunteți în favoarea sindicalismului studențesc obligatoriu, a drogurilor și a homosexualilor puteți alege alte partide”, spunea el în urmă cu mai mulți ani.

În 2009, a avut loc un conflict cu o facțiune din partid, așa că a părăsit așa-zisa aripă dreaptă a Partidului Liberal. A intrat pentru prima dată în Parlament în 2007, iar din 22 decembrie 2020 este ministru al Imigrării. Între 2019 și 2020, a fost și ministrul Dezvoltării internaționale.

Hawke a susținut expulzarea elevilor gay din școlile religioase

Alex Hawke a intrat în lumina publicului de mai multe ori. Astfel, în 2018, a susținut public inițiativa școlilor religioase de a expulza toți elevii gay, bisexuali și transgender. Apoi a susținut că credincioșii din Australia sunt atacați.

”Nu cred că este controversat să expulzezi oamenii din școlile religioase din cauza credințelor lor religioase. Acesta este un subiect impus de stânga pentru a pune sub semnul întrebării libertatea religioasă”, a spus el la acea vreme.

În mai multe rânduri, Alex Hawke a afirmat în mod explicit că este împotriva căsătoriei gay. Anul trecut a avut o confruntare acidă cu Anna Aly, prima femeie musulmană care a intrat în parlament.

El a spus că ”diversitatea ei nu aduce nimic bun”. Ulterior, Hawke a acuzat în continuare stânga că ”promovează problema rasismului și xenofobiei cu scopul de a perturba dialogul public”.

ADVERTISEMENT