Sport

Alex Mitriță sau Andrei Ivan în FC 2024: „Are super card, e top”

Câștigător al Cupei Mondiale la FIFA, Ovidiu Pătrașcu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK Universitatea Craiova în FC 2024.
30.11.2023 | 11:25
Alex Mitrita sau Andrei Ivan in FC 2024 Are super card e top
Alex Mitriță sau Andrei Ivan în FC 2024: „Are super card, e top”. sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Formațiile din SuperLiga sunt și în FC 2024, iar „alb-albaștrii” sunt în topul celor mai valoroși jucători în seria îndrăgitului joc. Ovidiu Pătrașcu a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre cardurile fotbaliștilor de la Universitatea Craiova din noua ediție a îndrăgitului joc, iar acesta și-a ales și favoritul.

Alex Mitriță sau Andrei Ivan în FC 2024: „Are super card, e top”

„Alb-albaștrii” sunt în cursa pentru titlul în SuperLiga, iar Ivaylo Petev are ambiții mari pe banca tehnică a Universității Craiova. Tehnicianul bulgar s-a declarat impresionant de calitățiile elevilor săi și speră să îi aducă la capacitate maximă în campionat.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova s-ar putea lupta pentru titlul de campioană și în FC 2024, având jucători de top în îndrăgitul joc. Ovidiu Pătrașcu spune că doar FCSB îi poate întrece pe „alb-albaștrii” în ediția cea mai nouă lansată de EA Sports, iar Alex Mitriță este senzațional și în mediul virtual.

Care a fost prima ediție de FIFA pe care ai jucat-o?

– Au trecut foarte mulți ani, cred că FIFA 98 dacă nu mă înșel. Dacă îmi aduc perfect aminte aveam acces doar la varianta demo a jocului, adică nu am avut bani să îmi iau varianta full și mă jucam o repriză Franța vs Anglia. În continuu timp de patru, cinci luni asta m-am jucat.

ADVERTISEMENT

S-a tot schimbat de atunci la ediție la ediție. Ce schimbări sunt FC 2024 față de FIFA 23?

– S-au schimbat câteva lucruri foarte importante, din păcate s-au întors puțin înapoi din punct de vedere al plăcerii pe care o simți atunci când te joci jocul. FC 24 are extrem de mult potențial să fie un joc foarte bun, dar din păcate din cauza unei programări greșite poate a ajuns să fie cel mai slăbuț joc din ultimii cinci, șase ani. Se vede și în vânzările EA Sports care au cam scăzut cu 30%.

De ce s-a făcut și trecerea de la FIFA la FC?

– Din căte știu suma cerută de cei de la FIFA pentru menținerea numelui în franciza EA Sports a fost puțin prea mare, iar cei de la EA Sports nu au fost de acord. Cred că a fost pe undeva pe la 300 de milioane pe doi ani, posibil să mă înșel dar așa îmi aduc aminte. Au zic că se pot descurca mai bine fără să plătească suma respectivă, din câte se vede nu prea, vânzările au luat-o în joc.

ADVERTISEMENT

Ce îl nemulțumește pe Ovidiu Pătrașcu la FC 2024: „I-a luat din frumusețe”

Ai testat și jocul înainte de lansare și deja știi toate cardurile, cum ți se par?

– Mi se par multe, extreme de multe. Valoarea unui cald gold nu mai are același impact asupra jocului, poate doar în prima săptămână de la lansare cardurile gold au fost importante. După aceea avem promoții de două pe săptămână, carduri lansate noi de fiecare dată, carduri care au atribute mai mari decât cardurile gol din joc și asta a făcut să se schimbe de la săptămână la săptămână.

Asta a făcut ca jocul să se schimbe de la săptămână, să-ți tot cumperi carduri noi și alte carduri. Cele care au fost la început în afară de Kylian Mbappe și Virgil van Dijk nu prea mai au valoare.

ADVERTISEMENT

I-a luat puțin din frumusețea jocului?

– I-a luat din frumusețe pentru că muncești să îți construiești o echipă în Ultimate Team și după ce ai muncit nu poți să te bucuri neapărat de echipa pe care ți-ai construit-o pentru că apar alte carduri, trebuie să îți iei alte carduri pentru a rămâne sus cu echipa, să poți să fii competitiv.

Alex Mitriță sau Andrei Ivan în FC 2024: „Are super card în joc, e top”

În SuperLiga cum stăm, este un upgrade față de ediția precedentă?

– Mă bucur că s-au reînoit contractele și echipele sunt în continuare din Liga 1 sunt în continuare în FC 24, iar echipele sunt ca în anii trecuți, sunt asemănătoare.

Craiova cum stă la capitolul ăsta?

– Mitriță are super card în joc, chiar e o îmbunătățire foarte mare a primului 11 comparativ cu sezonul trecut, avem și Ivan și Kurtic. Suntem top trei în țară lejer, așa ca valoare individuală a cardurilor în joc singurii care sunt peste noi ar fi FCSB.

Ratingul nu joacă și pe teren…

– Din păcate da.

Ți se pare cineva neîndreptățit în carduri?

– Să știi că departamentele de scounting din joc sunt destul de bune și realiste în aproximarea jucătorilor din viața reală în joc. Nu aș spune că cineva are un card „mincinos”.

Ce fotbalist de la Craiova nu trebuie să lipsească din echipa ta și de ce?

– 100% Mitriță pentru că jocul anul acesta se bazează pe dribling din analogul stânga, adică nu trebuie să faci scheme cu jucătorul, ci doar să fie agil în mișcări. Mitriță se pliază perfect plus că are cinci stele, lovește foarte bine și cu stângul și cu dreptul cu el. Este senzațional.

Cine este cel mai bun dintre jucătorii Craiovei?

– Mitriță și Ivan are un card foarte bun, dar Mitriță e top.

Mai speri la titlu în sezonul ăsta? Cum ți se pare Petev?

– Speranța moare ultima întotdeauna. Nu am câștigat titlul din 90 și un pic, nu e un dezastru că nu îl luam acum, nici dacă sperăm. Sper să îl accepte vestiarul pe Petev, din câte am citit este un antrenor disciplinat și sper să nu piardă vestiarul, asta este singura teamă. Dacă reușește să se impună, poate să găsească o cale de mijloc și cred că este un antremor de succes. Ne-a lipsit în general fotbalului românesc organizarea și disciplina, un mingicar, un fundaș bun, un executat găsești în fiecare echipă, dar disciplina de joc este destul de rară.

ADVERTISEMENT
2,30 este cota exclusivă Betano pentru meciul Oțelul Galați - Universitatea Craiova la pronosticul „2 solist”