Sport

Alexandru Cicâldău este dorit în Serie A. Cât ar trebui să plătească italienii pentru transferul mijlocașului oltean

17.07.2020 | 21:20
Alexandru Cicaldau este dorit in Serie A Cat ar trebui sa plateasca italienii pentru transferul mijlocasului oltean
ADVERTISEMENT

Alexandru Cicâldău este cel mai în formă jucător al Universității Craiova la ora actuală și nu e de mirare că tot mai multe echipe din străinătate au început să se intereseze de serviciile sale. Potrivit jurnaliștilor din Italia, Sampdoria este ultima pe lista formațiilor care îl vor pe mijlocașul oltean.

Sampdoria, echipa antrenată de Claudio Ranieri, se află pe locul14 în campionatul Italiei. Sassuolo și Napoli sunt alte două grupări din Serie A care au pus pus ochii pe Alex încă de anul trecut.

ADVERTISEMENT

Alexandru Cicâldău mai se află și pe lista lui Torino, Fiorentina, Bologna, Cagliari și Benevento, dar eventualele tratative vor fi demarate abia după ce se vor încheia campionatele în Italia și România.

Alex Cicâldău are o clauză de reziliere în valoare de 7 milioane de euro

În vârstă de 23 de ani, Alex a strâns până acum șase partide la naționala mare a României. El este cotat pe site-ul de specialitate Transfermarkt la 4 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul oltean a avut un sezon foarte bun în Liga 1. Echipa la  care joacă, Universitatea Craiova, ocupă primul loc al clasamentului. În această ediție de campionat, Alex Cicâldău a marcat 13 goluri în 30 de partide și este pe locul trei în topul celor mai buni marcatori din campionat, după Gabriel Iancu (16) și Denis Alibec (14).

Cicâldău joacă la Craiova din vara lui 2018. 1 milion de euro au plătit oltenii pentru a-l aduce de la Viitorul Constanța, iar echipa care dorește să-l transfere trebuie să achite 7 milioane de euro, atât cât este clauza de reziliere. Sunt șanse importante ca la sfârșitul campionatului Cicâldău să ajungă în Italia.

ADVERTISEMENT

Dacă fotbalistul îi va părăsi pe olteni, va ajunge pe locul doi în topul celor mai bine vânduți jucători din istoria Universității Craiova, după vânzarea lui Mitriță în SUA, la New York FC.

TOP 5 cei mai bine vânduți jucători olteni:

  1. Alexandru Mitriță – 8 milioane de euro, New York FC
  2. Andrei Ivan – 3 milioane de euro, FC Krasnodar
  3. Alexandru Băluță – 2,65 milioane de euro, Slavia Praga
  4. Vladimir Screciu – 2 milioane de euro, Genk.
  5. Bogdan Vătăjelu – 1,3 milioane de euro, Sparta Praga
ADVERTISEMENT

În ultimii patru ani, Universitatea Craiova a încasat 17 milioane de euro din jucătorii transferați. În sezonul 2018-2019, oltenii au obținut cei mai mulți bani din transferuri. Numai pe Alexandru Mitriță au luat 8 milioane de euro.

Alexandru Băluță și Vladimir Screciu au costat și ei 2,65 milioane de euro, respectiv două milioane de euro. Gustavo a fost și el vândut pentru 850.000 de euro în China.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoşani – U Craiova: 1,87 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT