News

Alexandru Cumpănașu a ajuns consultant al Guvernului Orban dintr-o „eroare birocratică”

11.05.2020 | 22:05
Alexandru Cumpanasu a ajuns consultant al Guvernului Orban dintro eroare birocratica
ADVERTISEMENT

Alexandru Cumpănașu a ajuns consultant al Guvernului Orban, cu toate că este acuzat de fraudă cu astfel de fonduri. Totul s-ar fi produs dintr-o „eroare birocratică”, care va fi revizuită.

Alexandru Cumpănașu a ajuns consultant al Guvernului Orban, dintr-o „eroare”

Coaliția Națională pentru Modernizarea României a dost desemnată prin decizia premierului Ludovic Orban, publicată în Monitorul Oficial în 27 aprilie, să facă parte dintr-un organism consultativ care este coordonat de Ministerul Fondurilor Europene.

ADVERTISEMENT

Conform Digi 24, această situație s-ar fi întâmplat în urma unei „erori birocractice”. „Este o eroare birocratică, au fost preluate propuneri mai vechi aflate în circuit, care nu au fost actualizate”, s-au disculpat cei de la PNL.

Organizația condusă de Alexandru Cumpănașu a reușit să fie inclusă în Comitetul pentru Parteneriatul cu Mediul de Afaceri, în momentul în care Guvernul a luat decizia de a înființa aceast comitet.

ADVERTISEMENT

Alexandru Cumpănașu, pus sub acuzare de DNA Constanța

Cu un rol consultativ, comitetul elaborează și implementează programe operaționale aferente cadrului financiar multianual 2021-2027.

Peste 30 de instituții și organizații fac parte din comitet, printre care Asociația Română a Băncilor, Camera de Comerț și Industrie a României, Asociația Constructorilor de Automobile din România sau Academia Română.

ADVERTISEMENT

Alexandru Cumpănașu a fost pus sub acuzare de DNA Constanța în decembrie 2019, pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri eruopene derulat de SNSPA.

Ludovic Orban s-a abținut din a comenta situația și a considerat că trebuie făcută o „analiză” pentru a vedea care este de fapt speța. Alexandru Cumpănașu a câștigat zeci de milioane de lei din proiecte cu fonduri europene derulate de Asociația pentru Implementarea Democrației, un ONG fondat și condus de afacerist.

ADVERTISEMENT

Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Academia de Poliție i-au fost parteneri celui care a dorit să ajungă președintele României.

ADVERTISEMENT