Life

Alexandru Cumpănașu, noi dezvăluiri în cazul Caracal, la un an de la crimele înfiorătoare: „Este unul dintre călăi”

23.07.2020 | 16:37
Alexandru Cumpanasu noi dezvaluiri in cazul Caracal la un an de la crimele infioratoare Este unul dintre calai
ADVERTISEMENT

Alexandru Cumpănașu a fost în fața sediului Poliției din Caracal, unde s-a întâlnit cu procurorul Cristian Popescu, pe care îl consideră călăul Alexandrei Măceșanu.

Culmea este că procurorul a trecut pe lângă el, însă nu a ținut să aibă un dialog cu fostul candidat la președinție.

ADVERTISEMENT

Unchiul tinerei care a fost dată dispărută în 2019 și ucisă de Gheorghe Dincă a făcut un live din fața sediului Poliției din Caracal.

Alexandru Cumpănașu, acuzații grave

Fostul candidat la președinția României nu renunță la războiul pe care l-a declarat autorităților, în special oamenilor legii din Caracal, pe care îi consideră vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat cu tânăra de 18 ani.

ADVERTISEMENT

„ Este unul dintre călăii Alexandrei. Are un comportament de om din Evul Mediu. Era de bun simț măcar să spună ceva. Eu recunosc că m-am abținut cu greu ca să nu fac un rău. Am avut o voință de fier de a nu-i face rău. Omul ăsta nu merită din partea familiei noastre decât pușcăria și nu aș vrea ca la un moment de furie maxim, cum a fost azi, să-l văd cu atâta tupeu.”, a declarat Alexandru Cumpănașu, făcând referire la procurorul Cristian Popescu.

A fost dat afară din curtea Parchetului Caracal

La un an de la moartea Alexandrei Măceșanu, unchiul fetei nu crede că ea a fost ucisă și susține că a fost răpită și dusă în altă țară pentru a practica prostituția.  „ După ce tu ai ținut la poartă niște polițiști, tu ți-ai bătut joc de un copil, tu n-ai intrat până la șase dimineața, acum vii la serviciu, cu mașina, liniștit, te uiți la mine ca un nesimțit și te ascunzi ca un nenorocit în sediul Parchetului.

ADVERTISEMENT

După aia, trimiți jandarmi ca să ne dea afară. Acest individ avea măcar obligația morală să ne spună câteva cuvinte. Eu, unul, nu pot să uit lucrurile pe care acest individ le-a făcut. Modul în care s-au întâlnit la sediul poliției, modul în care la ora 22:00 a avut adresa unde era Alexandra răpită.”, a spus Alexandru Cumpănașu pentru Antena 3.

Cazul Caracal

Alexandra Mihaela Măceșanu și Mihaela Luiza Melencu locuiau în proximitatea localității Caracal. Cele două fete au dispărut în 2019, Luiza pe 14 aprilie, iar Alexandra pe 24 iulie.

ADVERTISEMENT

Alexandra Măceșanu a apelat serviciul de urgență 112 în ziua de 25 iulie 2019, la ora 11:05, reclamând că a fost răpită, sechestrată și violată într-o casă din Caracal. În acea zi, Poliția a încercat să identifice locul în care se afla Alexandra, însă doar în cursul nopții următoare a reușit, air mandatul de percheziție a fost făcut pentru a doua zi la orele 6.

Polițiștii l-au arestat pe Gheorghe Dincă, care a recunoscut că le-a ucis pe cele două tinere. Autoritățile au ajuns prea târziu, iar fetele nu au mai putut fi salvate, deși Alexandra apelase numărul de urgență și și-a pus viața în pericol cu această încercare.

Proasta gestionare a cazului a stârnit revoltă publică și a dus la demisia sau demiterea ministrului Afacerilor Interne, Nicolae Moga, inspectorului general al Poliției Române, Ioan Buda, prefectului județului Olt, Petre Neacșu și a mai multor oficiali.

ADVERTISEMENT