Sport

Alexandru Ișfan, oficial noul jucător al Petrolului Ploiești! Pe ce perioadă se întinde contractul. Update

Alexandru Ișfan este în mod oficial noul jucător al celor de la Petrolul Ploiești. Fostul atacant al Universității Craiova a fost prezentat de „Lupii Galbeni”.
17.01.2024 | 19:43
Alexandru Isfan oficial noul jucator al Petrolului Ploiesti Pe ce perioada se intinde contractul Update
Alexandru Ișfan a fost prezentat oficial de Petrolul Ploiești. Foto: Facebook - @FC Petrolul Ploiești.
ADVERTISEMENT
17-01-2024
17:41

Alexandru Ișfan, prezentat oficial la Petrolul Ploiești

Alexandru Ișfan a fost prezentat oficial de Petrolul Ploiești. Jucătorul care evoluează în extrema dreaptă a fost împrumutat de olteni pe „Ilie Oană” pentru o perioadă de un an și jumătate.

În vârstă de 23 de ani, Ișfan a semnat cu Universitatea Craiova la începutul anului 2023, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK. Fostul fotbalist al lui FC Argeș nu a impresionat în Bănie.

Astfel, Ivailo Petev a luat decizia de a-l ceda pe Ișfan la Petrolul Ploiești pentru a prinde mai multe minute de joc. La scurt timp după ce Universitatea Craiova a anunțat despărțirea, Alexandru Ișfan a fost prezentat oficial.

„În vârstă de 23 de ani, Ișfan are 84 de meciuri la nivelul Superligii României. Jucătorul de profil ofensiv a evoluat pentru CS Mioveni, FC Argeș, Universitatea Craiova și a participat alături de reprezentativa de tineret a României la Campionatul European U21, din 2023!”, a fost anunțul oficial făcut de Petrolul Ploiești.

  • 27 de partide și o pasă decisivă sunt cifrele lui Ișfan la Universitatea Craiova

 

Fanatik a aflat că transferul lui Alexandru Ișfan către Petrolul e aproape rezolvat, fiind vorba de un împrumut 18 luni, fără opțiune de cumpărare. Fotbalistul în vârstă de 23 de ani va părăsi rândurile Universității Craiova pentru a se alătura formației din Ploiești.

Alexandru Ișfan a fost împrumutat la Petrolul

Acest transfer vine după ce Universitatea Cluj și Hermannstadt au refuzat să-l accepte pe Ișfan. Cu un contract pe un an și jumătate la Petrolul, se pare că acest aranjament vine în contextul dorinței antrenorului Universității Craiova, Ivaylo Petev, de a oferi jucătorului mai multe minute de joc.

ADVERTISEMENT

La Universitatea Craiova, Ișfan ar fi avut șanse mai mici să prindă prima echipă. Deși adus la Craiova pentru o sumă semnificativă, respectiv 650.000 de euro, în ianuarie 2023, performanțele modeste ale lui Ișfan în cele 11 meciuri jucate pentru olteni în acest sezon au dus la decizia de a-l împrumuta.

Cu 27 de meciuri în total și o singură pasă de gol furnizată, Ișfan nu a reușit să-și justifice complet valoarea în echipa Universității Craiova. Cu toate acestea, transferul la Petrolul ar putea oferi oportunitatea necesară pentru o revigorare a carierei sale în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Transferul vine într-un moment în care și FC Hermannstadt și Universitatea Cluj au refuzat oportunitatea de a-l achiziționa, iar Petrolul pare să fie alegerea care oferă un nou început pentru Ișfan.

Universitatea Craiova l-a cumpărat pe Ișfan contra sumei de 650.000 de euro

Alexandru Ișfan, mijlocașul în vârstă de 23 de ani, continuă să își croiască un drum în lumea fotbalului românesc cu evoluții în cadrul mai multor echipe. Născut la Mioveni, România, pe 31 ianuarie 2000, Ișfan și-a început cariera sa în fotbal la Mioveni, înainte de a trece apoi la Argeș și Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Sezonul 2023/2024 îl găsește pe Ișfan purtând tricoul Universității Craiova, unde a adunat 267 de minute în teren în 8 apariții, dintre care 4 în calitate de titular. Ișfan încă nu a reușit să înscrie vreun gol în această stagiune,  în schimb a primit un cartonaș galben.

În stagiunea anterioară, 2022/2023, Ișfan a avut parte de mai mult timp de joc la Universitatea Craiova, adunând 899 de minute în teren în 16 apariții. Cu 13 selecții în echipa de start și 3 intrări de pe bancă, Ișfan a fost o prezență constantă în linia de mijloc a Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

În paralel, în prima jumătate a sezonului, a contribuit semnificativ la performanțele FC Argeș, acumulând 1826 de minute în teren în 21 de apariții și marcând 4 goluri pentru echipa sa de atunci. Despre transferul său la Petrolul a scris, de asemenea, publicația Gsp.ro.

 

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2.15 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul Universitatea Craiova - Farul