Sport

Alexandru Pelici, numit selecționer la România U19: „Este o provocare pentru mine”

Alexandru Pelici (48 de ani), fostul antrenor al lui CS Mioveni, este noul selecționer al României Under-19. Va debuta în meciul cu Letonia din preliminariile Campionatului European din 2023.
01.09.2022 | 14:06
Alexandru Pelici numit selectioner la Romania U19 Este o provocare pentru mine
Alexandru Pelici a fost antrenul lui CS Mioveni timp de aproape 2 ani. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Alexandru Pelici a fost dat afară de CS Mioveni, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Antrenorul va pregăti naționala României Under-19, iar Pelici a fost prezentat oficial.

Alexandru Pelici, noul antrenor al României U19: „Mă voi folosi de toată experiența mea”

Alexandru Pelici a fost primele declarații ca selecționer al României U19 și și-a fixat deja un prim obiectiv: „Este o onoare pentru mine să reprezint echipa națională a României în acest nou rol de selecționer Under 19.

ADVERTISEMENT

Este o provocare pentru mine, mai ales că urmează în scurt timp primele meciuri de calificare, dar mă voi folosi de toată experiența mea pentru a crea un grup unit alături de care să obținem rezultatele pe care ni le dorim”, a spus tehnicianul pentru frf.ro.

Antrenorul în vârstă de 48 de ani a antrenat mai multe echipe în România, printre care: Alba Iulia, Voința Sibiu, Târgu Mureș, FC Brașov, CSM Reșița, Hermannstadt sau Mioveni.

ADVERTISEMENT

Pelici îl înlocuiește la cârma naționalei U19 pe Adrian Văsîi, care a refuzat prelungirea contractului și a preferat un contract în Golf.

Naționala României U19 debutează în preliminariile Campionatului European din 2023

România va debuta în luna septembrie în preliminariile Campionatului European. „Tricolorii” sunt într-o grupă cu Letonia, Lituania și Austria.

ADVERTISEMENT

Dacă băieții lui Alexandru Pelici vor termina pe unul din primele două locuri, România se va califica la Turul de Elită, alături de echipa de locul trei cu cele mai multe puncte din cele 13 grupe.

Campionatul European Under-19 din 2022 se va desfășura în Malta. Vor participa opt echipe, dintre care și țara gazdă.

ADVERTISEMENT

Cu cine debutează Alexandru Pelici pe banca României U19

Alexandru Pelici va debuta ca selecționer în meciul din deplasare cu Letonia, miercuri, 21 septembrie.

Trei zile mai târziu, micii „tricolori” vor juca pe teren propriu cu Lituania, iar ultimul meci al anului va avea loc tot la București, marți, 27 septembrie, de la ora 18:00, în compania Austriei.

Programul meciurilor de calificare din acest an pentru România U19

  • Miercuri, 21 septembrie, ora 20:00: Letonia – România
  • Sâmbătă, 24 septembrie, ora 20:00: România – Lituania
  • Marți, 27 septembrie, ora 18:00: România – Austria
ADVERTISEMENT
Tags: