News

Alexandru Rafila continuă războiul cu Raed Arafat: “În 2020 şi 2021 nu s-a achiziţionat nicio ambulanţă, era responsabilitatea DSU”

Raed Arafat, pus la zid de Alexandru Rafila. Ministrul acuză că din cauza şefului DSU nu s-au achiziţionat ambulanţe noi în ultimii doi ani
15.11.2022 | 16:34
Alexandru Rafila continua razboiul cu Raed Arafat In 2020 si 2021 nu sa achizitionat nicio ambulanta era responsabilitatea DSU
Alexandru Rafila acuză că din cauza lui Raed Arafat nu s-au achiziţionat ambulanţe noi în ultimii doi ani
ADVERTISEMENT

Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, acuză că acordul-cadru care ar fi trebuit să se desfăşoare în intervalul 2018 – 2022 şi care prevedea achiziţia a 4.000 de ambulanţe a ajuns în prezent în imposibilitatea de a fi pus în practică.

Şi sindicaliştii sunt supăraţi pe Arafat

Alexandru Rafila s-a întâlnit marţi cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa din România (FNSAR), în încercarea de a dezamorsa conflictul de muncă care ar putea culmina cu o grevă generală.

ADVERTISEMENT

După întâlnirea cu sindicaliştii, ministrul Sănătăţii a arătat cu degetul spre Raed Arafat, şeful DSU. “Din păcate, acest acord-cadru nu s-a finalizat nici măcar acum, în 2022, cu achiziţia unor ambulanţe medicalizate pentru serviciile din toată ţara.

În cursul anului 2020, în cursul anului 2021 nu s-a achiziţionat nicio ambulanţă, iar acum, în 2022, am înţeles că procedura de achiziţie publică nu se mai poate încheia datorită modificărilor de preţ sau altor motive pe care eu nu le cunosc, pentru că de această achiziţie s-a ocupat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă“, a spus Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

În plus, ministrul mai acuză că şedinţele Comisiei Interministeriale pentru Suport Tehnic nu s-au mai desfăşurat de foarte multe luni.

Aş vrea să vă rog să vă adresaţi domnului preşedinte al acestei comisii, domnul secretar de stat Raed Arafat, dânsul trebuia să convoace aceste şedinţe care trebuiau să desfăşoare cu o frecvenţă bilunară“, a mai afirmat Rafila.

ADVERTISEMENT

La rândul lor, sindicaliştii acuză refuzul lui Raed Arafat de a convoca şedinţe pe parcursul acestui an. Lipsa acestor şedinţe a dus la lipsă de consultare, de transparenţă şi de decizii care au afectat serviciile de ambulanţă privind dezvoltarea şi organizarea, au transmis aceştia.

Alte nemulţumiri vizează achiziţia de ambulanţe noi, situaţie care a dus la pierderea a unui număr de aproximativ 400 de ambulanţe Tip B 4X4 şi 4X2 pentru echipaj medical de urgenţă şi a celor aproximativ 100 de ambulanţe Tip C pentru echipaj medical de urgenţă cu medic, în condiţiile în care serviciile publice de ambulanţă se confruntă cu o mare lipsă de autosanitare. În plus, din numărul de autosanitare din dotarea serviciilor publice de ambulanţă, doar un sfert îndeplinesc condiţiile tehnice legale.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea de marţi, cu ministrul Rafila, a fost solicitată în urma protestelor sindicale anunţate deja, care vor debuta cu un miting în data de 22 noiembrie 2022.

ADVERTISEMENT
24 de lovituri de bici într-un minut » Tripla medaliată cu aur la...
24 de lovituri de bici într-un minut » Tripla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, suspendată după apariția unor imagini scandaloase
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați...
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii...
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a declarat decesul
Tragedie în fotbal. Sorin Florin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo,...
Tragedie în fotbal. Sorin Florin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo, a murit la doar 16 ani
Dorian Popa a primit decizia devastatoare a instanţei, după ce a fost prins...
Dorian Popa a primit decizia devastatoare a instanţei, după ce a fost prins drogat şi în chiloţi la volan!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc...
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc . Dumnezeu să-l odihnească
Alex Bodi, acuzații la adresa fostei iubite. Cei doi se află în Mykonos,...
Alex Bodi, acuzații la adresa fostei iubite. Cei doi se află în Mykonos, dar în hoteluri diferite
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza...
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza copiilor ei și a Marei Bănică. ''Mara era hotărâtă să ne distrugă fericirea''
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un...
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un viitor luminos pentru acești nativi