News

Alexandru Rafila, reclamat la DNA pentru infecțiile nosocomiale din spitale: ”Să răspundă pentru lenea penală”

Alexandru Rafila a fost reclamat la DNA pentru infecțiile nosocomiale din spitale, de către deputatul USR Emanuel Ungureanu.
09.11.2022 | 13:13
Alexandru Rafila reclamat la DNA pentru infectiile nosocomiale din spitale Sa raspunda pentru lenea penala
USR cere demisia lui Alexandru Rafila.
ADVERTISEMENT

Ministrul sănătății e acuzat că putea lua măsuri care să prevină ”zeci” de decese inutile, nefiind la primul conflict deschis cu USR.

Plângere la DNA împotriva ministrului Alexandru Rafila

”În această dimineaţă deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte al comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, a înregistrat o plângere la DNA împotriva ministrului Alexandru Rafila”, a transmis USR.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe Facebook, deputatul a precizat că plângerea vizează și alți funcționari din Ministerul Sănătății, care refuză să respecte legi emise de Parlamentul României.

”Dacă ar fi făcut norme la Legea 3/2021 iniţiată de Tudor Pop, Adrian Wiener şi subsemnatul, care se referă la combaterea infecţiilor nosocomiale, Rafila şi alţi funcţionari din ministere, ar fi PREVENIT zeci de morţi evitabile”, a transmis Ungureanu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Deputatul USR cere demisia de urgență a lui Rafila, pentru că s-ar face responsabil de ”lene penală”.

”Rafila nu doar trebuie să plece din fruntea Ministerului Sănătăţii, ci trebuie să răspundă pentru lenea penală, pentru contractul de consultanţă de 21 de milioane de euro cu OMS şi pentru deplasările de lux în Cuba sau Israel”, a completat Ungureanu.

ADVERTISEMENT

Ungureanu a mai publicat o interpelare pe care i-a adresat-o lui Rafila în legătură cu infecțiile din spitale, la care ministrul sănătății nu i-a răspuns, deși termenul era pe 19 octombrie.

Emanuel Ungureanu l-a atacat dur pe Alexandru Rafila și în trecut. În luna august, Rafila era numit ”hoț”.

ADVERTISEMENT

”De ce am spus că Alexandru Rafila e hoț. Iată dovada supremă! Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională proiectul de Hotărâre de Guvern privind organizarea și funcționarea Institutului Național de Management al Serviciilor de Sănătate (INMSS), care va avea ca principal obiect de activitate analiza serviciilor de sănătate din Romania în numele și pentru Ministerul Sănătății, în scopul fundamentării științifice a politicilor și strategiilor privind serviciile de sănătate, realizarea de cercetări operaționale, elaborarea de ghiduri și proceduri privind managementul serviciilor de sănătate”, a scris Ungureanu.

În consecință, deși a preferat să nu intre într-un schimb dur de replici, Alexandru Rafila l-a acționat în judecată pe Emanuel Ungureanu.

ADVERTISEMENT