News

Alexandru Rafila vrea să renunțe la portofoliul Sănătății. Funcția pe care o vizează ministrul

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila intenționează să renunțe la funcția deținută actualmente în Guvern în favoarea uneia la Bruxelles.
11.02.2024 | 16:56
Alexandru Rafila vrea sa renunte la portofoliul Sanatatii Functia pe care o vizeaza ministrul
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila intenționează să se retragă de la conducerea Ministerului Sănătății pentru a prelua un mandat de europarlamentar după alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie. Deocamdată, candidatura sa la PE este într-un stadiu incipient, Rafila având doar susținerea organizației de la Sectorul 2.

Mi-am depus opţiunea pentru candidatură la organizaţia PSD Sector 2 pentru alegerile europarlamentare. Colegii au aprobat în unanimitate această candidatură şi mă bucur, le mulţumesc. Sigur, este un prim pas, urmează ca organizaţia PSD Bucureşti şi conducerea partidului să definitiveze o listă”, a afirmat Rafila, duminică, la Digi24.

ADVERTISEMENT

El a admis că în partid există o concurență puternică pentru locurile scoase la bătaie în acest an în Parlamentul European și în Parlamentul de la București, dar a afirmt că important este ca fiecare să se gândească motivele pentru care își dorește aceste funcții.

Am suficient de multă experienţă şi un pic de interrelaţionare internaţională pentru că am avut ocazia să lucrez în diverse zone încât să pot ajuta România din Parlamentul European”, și-a motiva Alexandru Rafila intenția de a merge la Bruxelles.

ADVERTISEMENT

Întrebat ce se va întâmpla la Ministerul Sănătății, Rafila a spus că oricum în toamnă se va încheia un ciclu electoral la capătul căruia se va constitui un nou guvern, cu un nou ministru inclusiv la Sănătate. „Eu am mai bine de doi ani de când sunt ministrul Sănătăţii şi e bine întotdeauna să poţi să predai ştafeta unor oameni care vin din spate”, a comentat Alexandru Rafila.

Numele său a fost vehiculat în ultimii doi ani în legătură cu o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale însă actualul ministru s-a arătat destul de rezervat în ce privește această eventualitate, deși nici nu a respins categoric speculațiile pe această temă, el afirmând că sunt mai multe elemente care trebuie luate în calcul.

ADVERTISEMENT

Unul este legat de sprijinul clar al unui partid politic pentru o astfel de candidatură şi alt element este legat de conştiinţa şi de pregătirea pe care o are o persoană, şi nu mă refer neapărat la mine, pentru o astfel de candidatură care înseamnă nu numai cea mai mare onoare ci şi cea mai mare responsabilitate într-o ţară. Aşa că este prematur şi nu are rost să facem speculaţii pe această temă”, afirma Alexandru Rafila în octombrie 2022.

După un an de la această declarație, ministrul Sănătății părea să excludă categoric varianta unei candidaturi a sa la funcția supremă în stat din partea PSD. „Sunt mult mai relaxat de când nu mai apar în astfel de sondaje. Mai demult mi-am luat gândul. Erau sondaje în care nu m-am pus eu, m-au pus alţii. Aşa cum m-au pus, m-au şi scos.

ADVERTISEMENT

Nu e niciun fel de problemă, eu sunt mult mai relaxat de când nu mai apar în astfel de sondaje. Nu face parte din preocupările mele, dar eu sunt un om loial partidului în care activez. Decizia pe care o va lua partidul este cea pe care o voi susţine şi eu”, spunea Alexandru Rafila la Prima TV.

ADVERTISEMENT