Sport

Alexi Pitu și-a impresionat antrenorul la debutul pentru Bordeaux: ”Respiră fotbal”. Ce faze a reușit românul la doar două zile după transferul anunțat la Fanatik SuperLiga. Video

Alexi Pitu a debutat la Girondins Bordeaux la doar câteva zile după ce a fost transferat, iar antrenorul David Guion a rămas impresionat de calitățile românului.
29.01.2023 | 10:53
Alexi Pitu sia impresionat antrenorul la debutul pentru Bordeaux Respira fotbal Ce faze a reusit romanul la doar doua zile dupa transferul anuntat la Fanatik SuperLiga Video
Impresarul Victor Becali a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre modul în care s-a acomodat Alexi Pitu la rigorile unei formații cu tradiție în Hexagon. Sursă foto: girondins4ever.com
ADVERTISEMENT

Mutarea fotbalistului de 20 de ani la formația din Ligue 2 a fost anunțată de Giovanni Becali, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Antrenorul lui Bordeaux, laude după debutul lui Alexi Pitu

Antrenorul echipei Girondins Bordeaux, David Guion, i-a oferit lui Alexi Pitu debutul la Girondins Bordeaux în partida câștigată pe terenul lui Dijon, scor 3-0, iar la final a lăudat jocul mijlocașului adus de la Farul.

ADVERTISEMENT

Pitu a fost introdus pe teren în minutul 72 și s-a văzut că este marcat de emoții în momentul în care a pășit pe gazon. A fost jucat destul de des de coechipierii săi, însă la început a încercat să joace mai mult la siguranță, cu pase la cel mai apropiat coleg.

Calitatea sa a ieșit la suprafață în minutul 85. A primit o pasă înaltă în partea stângă, a preluat și a intrat imediat în centru. De acolo, Pitu a dat o pasă filtrantă de excepție prin toată apărarea adversă, dar Aliou Badji nu a înțeles rafinamentul românului și nu a ajuns la balon.

ADVERTISEMENT

Fotbalul lui Pitu îl încântă pe antrenorul lui Bordeaux

La finalul partidei, antrenorul David Guilon a avut numai cuvinte de laudă pentru Alexi Pitu, considerând că evoluțiile acestuia vor crește constant, odată ce va înțelege fotbalul care se joacă în Ligue 2.

”Am văzut în timpul meciului ceea ce noi văzuserăm deja la antrenamente, în ultimele două zile. Băiatul a ajuns în mijlocul săptămânii și este plin de prospețime. Poți vedea imediat că simte fotbalul.

ADVERTISEMENT

Acea minge pe care o plasează în spatele apărării pentru Aliou este superbă. Trebuie să se învețe cu Ligue 2, cu densitatea fizică și atletică de aici. Dar poți vedea imediat că este un băiat care respiră fotbal”, a declarat Guion, conform site-ului maligue2.fr.

Pitu, cea mai mare notă primită de o rezervă

În cele 18 minute în care a jucat, Alexi Pitu a avut o acuratețe a paselor de 90% (9 din 10) și a fost notat cu 6,8. A fost cel mai mare calificativ pentru un jucător al echipei sale venit de pe bancă și una dintre cele mai bune note acordate fotbaliștilor formației oaspete.

ADVERTISEMENT

Fostul internațional Viorel Moldovan, campion în Franța cu FC Nantes în sezonul 2001-2001, consideră că lui Alexi Pitu nu-i va fi simplu să se acomodeze la fotbalul fizic din Ligue 2 și l-a sfătuit să fie foarte atent la ceea ce i se cere pentru a putea să se impună.

ADVERTISEMENT