Sport

Alexia Apostol, puștoaica de 16 ani care se bate cu tatăl ei pentru titlul național la Campionatele de Rallycross și Slalom Paralel

Alexia Apostol se duelează cu tatăl ei, Ion Apostol, pentru titlul național la Campionatele de Rallycross și Slalom Paralel, deși are doar 16 ani.
04.05.2023 | 09:53
Alexia Apostol e dublă vicecampioană națională la doar 16 ani
ADVERTISEMENT

Alexia Apostol are una dintre cele mai frumoase povești din sportul românesc. Și una chiar demnă de un film de Hollywood. La doar 16 ani, se bate cu tatăl ei pentru titlul național la Campionatele de Rallycross și Slalom Paralel, în timp ce alți copii de vârsta ei se joacă în spatele blocului.

Alexia Apostol, poveste de film în sportul românesc. La 16 ani împarte Campionatul de Rallycross și Slalom Paralel cu tatăl ei

Tânărul pilot e pe val la doar doi ani de la debutul în Motorsport și se luptă efectiv pe circuit cu tatăl ei. Alexia Apostol a terminat pe locul doi Campionatele Rallycross și Slalom Paralel, ba chiar la Rallycross împarte campionatul cu tatăl ei, fiind vicecampioană în ambele competiții.

ADVERTISEMENT
Sezonul acesta, tânăra de 16 ani și 4 luni vrea să devină campioană națională
Sezonul acesta, tânăra de 16 ani și 4 luni vrea să devină campioană națională

Toate acestea în condițiile în care a început să practice acest sport abia în 2021: „După al doilea an, am terminat pe locul 2 ambele competiții și sper ca anul acesta să fie mult mai bine”, a dezvăluit Alexia Apostol.

Tot tânăra sportivă a explicat cum și-a descoperit această pasiune, despre care nu știa aproape nimic: „Când am văzut motoarele turate și a început totul, doar atât aveam în minte, cum pot să fiu și eu pilot. De la o întrebare retorică, am ajuns să am mașina mea, care nici măcar nu pornea, dar deja îmi închipuiam cum mă voi descurca la prima etapă din viața mea”.

ADVERTISEMENT
Înainte să se dea în Campionatul de Rallycross, Alexia nu știa absolut nimic despre mașini
Înainte să se dea în Campionatul de Rallycross, Alexia nu știa absolut nimic despre mașini

Alexia și-a convins tatăl să concureze. Ce sacrificii a fost nevoită să facă

Alexia a reușit să îl facă pe tatăl ei să concureze în curse mașini într-un cadru organizat, iar în acest sezon competițional nu a avut nici măcar un weekend liber: „În fiecare weekend am fost la curse, iar în timpul săptămânii aveam antrenamente. Știu că sună ciudat, dar eu am început, iar după primul an, tatălui meu i-a plăcut mult și a vrut să încerce și el”, se amuză Alexia.

La Gala Campionilor de final de an, Alexia a fost premiată alături de tatăl său
La Gala Campionilor de final de an, Alexia a fost premiată alături de tatăl său

Ion Apostol nici nu se gândea că el va fi cel care va reuși astfel de performanțe, după ce i-a pus în mână fiicei sale volanul: „Când s-a apucat de Motorsport  îi tremurau picioarele pe pedale. De la an la an a progresat foarte mult. Sunt foarte mândru de ea și îmi doresc să își atingă obiectivul, acela de a deveni campioană”, a spus chiar pilotul și tatăl fetiței.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cele două titluri de vicecampioană la Rallycross și Slalom Paralel, Alexia Apostol a mai cucerit și titlul de „Junioara anului la Slalom Paralel”, pentru cea mai bună evoluție.

Ce planuri are în noul sezon competițional: „Vreau să facă tot Campionatul de Slalom Paralel”

Alexia Apostol a dezvăluit și cum a ajuns să concureze în ambele competiții: „Am început cu Rallycross, apoi am aflat și de Slalom Paralel, m-am interesat dacă pot concura cu mașina mea și așa am început. Anul trecut am avut sezon complet și la Rallycross și la Slalom Paralel, 6 etape la Rallycross și 6 la Slalom Paralel”.

ADVERTISEMENT

Alexia recunoaște că Slalomul Paralel este mai aproape de inima ei, însă nu renunță nici la Rallycross: „În 2023 vreau să fac tot Campionatul de Slalom Paralel și voi merge și la câteva etape de Rallycross”.

ADVERTISEMENT