Sport

Din birou, direct pe circuit! Femeia notar care a participat în cinci campionate în Motorsport: „Îl văd ca pe un concediu împărțit pe bucățele”. Foto

Antonia Tănasie, de profesie notar, face performanță pe circuit. Povestea pilotului care a participat la cinci campionate în Motorsport.
23.02.2023 | 11:00
Din birou direct pe circuit Femeia notar care a participat in cinci campionate in Motorsport Il vad ca pe un concediu impartit pe bucatele Foto
Antonia Tănasie a activat până acum în 5 campionate din Motorsport.
ADVERTISEMENT

Antonia Tănasie îmbină utilul cu plăcutul și face performanță atât la birou, cât și în Motorsport. Notărița din Brașov a participat deja la cinci campionate, povestind cât de greu i-a fost să-și convingă partenerul pentru a intra pe circuit.

Notărița care a participat la cinci campionate în Motorsport: „Îl văd ca pe un concediu împărțit pe bucățele”

Antonia Tănasie, care a concurat la Promo Rally, Time Attack, Super Slalom, Super Rally și Viteză în Costă, a explicat faptul că munca de la birou o consumă psihic, iar refugiul îl găsește în cursele de Motorsport. Pilotul a avut o misiune grea în încercarea a-și convinge soțul până să ajungă pe traseu.

ADVERTISEMENT

„Nu știam cum să-l conving pe soțul meu să mă lase să particip și de ziua lui am organizat o urcare în Campionatul de Viteză în Coastă, cu unul dintre piloții profesioniști. Am zis să îi fac o surpriză. Efectul a fost unul pozitiv.

Am început cu Promo Rally, apoi am trecut la Time Attack, Super Slalom, apoi Super Rally și Viteză în Coastă. Jobul meu nu presupune muncă fizică, mă consumă foarte mult psihic și mă ține angrenată în permanență în ceea ce fac și atunci când plec de la birou. Când îmi începe campionatul, îl văd ca pe un concediu împărțit pe bucățele”, au fost cuvintele Antoniei Tănasie.

ADVERTISEMENT
Antonia și soțul ei, Bogdan sunt campioni și la Karting.
Antonia și soțul ei, Bogdan sunt campioni și la Karting.
În prezent, Antonia participă în Campionatul Național de Viteză în Coastă.
În prezent, Antonia participă în Campionatul Național de Viteză în Coastă.

Antonia Tănasie, notărița care face performanță în Motorsport, despre primii pași în lumea cailor putere: „Am făcut toate turele cu toți banii de pe card”

Antonia Tănasie a vorbit despre primul contact cu disciplina cu care și-a început încumetarea în lumea cailor putere. Pilotul de Motorsport a mărturisit că acela a fost momentul în care a decis că vrea în continuare să intre pe circuit.

„Prima tură, primul kart, cu 6 cai, ulterior am trecut în tura a doua cu cel mai puternic kart, 9 cai și am făcut toate turele cu toți banii de pe card. Și eu și soțul, cât ne-a ținut portofelul. Și de acolo a început totul”, a spus Antonia Tănasie.

ADVERTISEMENT
Garajul familiei este construit special pentru mașina Antoniei și Karturile lui Bogdan.
Garajul familiei este construit special pentru mașina Antoniei și Karturile lui Bogdan.

Antonia Tănasie a făcut pasul de la Karting la Auto după ce a devenit campioană națională: „Aș fi vrut să merg în paralel”

Timp de trei ani, blonda din Brașov s-a dat în Campionatul Național De Karting și a reușit să devină campioană națională. Ulterior, pilotul de Motorsport a făcut pasul la Auto, în timp ce soțul său a rămas la Karting.

„Trecerea a fost foarte ușoară că nu îți dai seama, aș fi vrut să merg în paralel și cu Kartingul și cu Auto, dar nu ai cum să le dezvolți pe amândouă”, a mai spus Antonia Tănasie care a dezvăluit numele campionatului preferat în care a concurat.

ADVERTISEMENT

„Cel mai pe sufletul meu a fost cel de Super Rally. Am rămas în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Anul trecut am avut un an de testare pe mașină, pentru că am schimbat și mașina. Și anul acesta mă axez tot pe Viteză în Coastă”.

Timp de 3 ani, Antonia a participat alături de soțul său, Bogdan în Campionatul Național de Karting. Cei doi nu au ratat niciun podium.
Timp de 3 ani, Antonia a participat alături de soțul său, Bogdan în Campionatul Național de Karting. Cei doi nu au ratat niciun podium.

Antonia Tănasie nu are emoții înaintea unei etape: „Apar după urcare”

Antonia Tănasie a povestit sentimentele care o încearcă înaintea unei etape, precizând că emoțiile apar ulterior. Nerăbdarea este cuvântul care caracterizează starea pilotului de Motorsport înaintea unei curse.

„Anul trecut am participat la toate etapele, ca să văd cum sunt traseele și am plecat cam cu 3 zile mai repede de cum era etapa. Spre surprinderea mea, emoții nu au fost sau nu le mai percep ca și emoții.

Când ajungi deja în recunoaștere este nerăbdarea aceea să înceapă, să te vezi la start. Emoția apare după urcare”, a încheiat Antonia Tănasie.

ADVERTISEMENT