News

Alexia, fetița căreia brațele i-au fost amputate în accidentul din Pașcani, va petrece Revelionul acasă: „Nu ne așteptam”

Alexia, fetița de 15 ani căreia brațele i-au fost amputate în accidentul cumplit din Pașcani, va petrece Revelionul acasă.
30.12.2022 | 23:40
Alexia fetita careia bratele iau fost amputate in accidentul din Pascani va petrece Revelionul acasa Nu ne asteptam
Alexia, fetița căreia brațele i-au fost amputate în accidentul din Pașcani, va fi externată. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru Alexia. Fetița de doar 15 ani căreia brațele i-au fost amputate într-un teribil accident rutier și care a fost salvată miraculos de medici, va fi externată. Copila va putea petrece Revelionul acasă, înconjurată de familie și prieteni.

Alexia, fetița cu brațele amputate din Pașcani, va fi externată de Anul Nou

A fost la un pas de moarte, însă acum poate răsufla ușurată. Alexia, fetița de 15 ani care aproape și-a pierdut brațele într-un cumplit accident din Pașcani, dar care a fost salvată la timp de medici, se simte din ce în ce în ce mai bine.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă pe lângă operația prin care i s-au replantat brațele a mai trecut prin alte două intervenții chirurgicale, adolescenta nu se mai află în pericol, iar pe 31 decembrie va fi externată.

Spre mirarea, dar și bucuria medicilor, Alexia se recuperează rapid, astfel că ea va fi capabilă să petreacă Revelionul acasă, înconjurată de familie și prieteni.

ADVERTISEMENT

Mama copilei este emoționată și bucuroasă că după două săptămâni petrecute în spital, Alexia se află pe drumul cel bun.

„A fost emoţionant şi am izbucnit în plâns atunci când fetiţa a făcut primii paşi. Ea va redeveni acea fetiţă care a fost tot timpul.

ADVERTISEMENT

Am început sărbătorile cu o dramă, o dramă foarte mare şi se pare că încheiam anul cu cea mai mare bucurie posibilă.

Este incredibil, noi nu ne aşteptam să plecăm atât de repede acasă”, a declarat Valentina Tudose, mama Alexiei, citată de Redacția.ro. 

ADVERTISEMENT

Medicii au mari speranțe în ceea ce o privește pe Alexia

Până la recuperarea completă, însă, mai este mult de parcurs. Adolescenta va trebui să meargă frecvent la consultații, și, totodată, va fi nevoie de multe ședințe de kinetoterapie pentru a-și putea mișca brațele așa cum o făcea înainte de accident.

„Avem o veste extraordinară. Alexia a avut azi ultima operație, iar mâine va fi externată din spitalul nostru.

Doar degetele mâinii drepte le poate mişca, în flexie. Dar cu siguranţă acest copil va recupera şi celelalte funcţii motore la mâna dreaptă şi mâna stângă”, a afirmat medicul Sidonia Susanu.

Fratele Alexiei, Eric, poate fi, de altfel, considerat îngerul salvator al surorii sale, căci în pofida tragediei prin care trecuse, el și-a adunat toată puterea de spirit pentru a găsi brațul surorii sale și a-l preda medicilor.

ADVERTISEMENT
Tags: