News

Alexia, fetița căreia medicii i-au replantat brațele, prima declarație la ieșirea din spital: “Sunt foarte fericită! Doamne ajută să fiu bine”

Adolescenta rănită grav în accidentul de la Pașcani a fost externată sâmbătă după două săptămâni de spitalizare și șapte intervenții chirurgicale.
31.12.2022 | 17:48
Alexia fetita careia medicii iau replantat bratele prima declaratie la iesirea din spital Sunt foarte fericita Doamne ajuta sa fiu bine
Alexia Tudose a fost externată în ultima zi a anului Foto: Captură ecran Digi24
ADVERTISEMENT

După accident, Alexia Tudose a ajuns la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iași, acolo unde echipa condusă de medicul Sidonia Susanu, i-a replantat cu succes brațele amputate în accident.

Alexia, fetița căreia medicii i-au replantat brațele, a fost externată

La ieșirea din spital, tânăra, care este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național AT Laurian, a acordat câteva declarații jurnaliștilor.

ADVERTISEMENT

”Sunt foarte fericită că am ajuns cu bine până acum și sunt sigură că și în continuare o să fie tot cu bine și o să-mi revin cât mai repede și cât mai bine.

Doamne ajută să fiu bine, să fiu alături de cei dragi și abia aștept să-mi văd prietenii. Am emoții și știu că acasă să fie oricum cel mai bine.

ADVERTISEMENT

Ce a trecut, a fost. Acum trebuie să văd ce va fi și trebuie să am o gândire pozitivă ca să trec peste astea cu bine.

Îmi place să cânt, să dansez, îmi doresc să fac o carieră din asta și să încurajez lumea prin muzică, să se simtă în cuvinte, în piese și să se poată regăsi lumea”, a declarat Alexia Tudose.

ADVERTISEMENT

Adolescenta a mai povestit că s-a bucurat de sprijinul familiei, în special de al mamei și că medicii care au îngrijit-o i-au devenit prieteni.

”M-am înțeles foarte bine și am avut cea mai mare încredere în ei și încă am de fiecare dată când intra câte un doctor sau oricine, mă simțeam în siguranță”, le-a mai declarat tânăra jurnaliștilor.

ADVERTISEMENT

Fata a trecut prin alte șase intervenții chirurgicale după prima operație-maraton în timpul căreia i-au fost replantate brațele și care a durat 20 de ore. Și aceste intervenții au avut durate cuprinse între două și zece ore.

Potrivit echipei medicale, Alexia va trebui să facă câte două ședințe de kinetoterapie săptămânal, dar prognosticul este unul optimist și anume că ea își va putea folosi ambele brațe în cel mult un an.

ADVERTISEMENT
Tags: